'Doğacak her Filistinli tehdit'

'Doğacak her Filistinli tehdit'
Gazze'ye yardım götüren yardım gemilerini basarak 9 kişiyi katleden İsrail, en büyük tepkiyi kendi eğitim sistemiyle yetiştirdiği ve “Ben ırkçı Siyonist fikirlerle yetiştirildim” diyen Prof. Ilan Pappe'den geldi. İki yıl önce İsrail'den hapis

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA

İsrail'in ırkçı politikalarını eleştirdiği için hapse atılmak üzereyken bu ülkeden kaçan Prof. Ilan Pappe, Siyonistlerin hala kolonyalist bir mentalite taşıdığını belirterek, “Siyonistlere göre, yarın doğacak her Filistinli kendilerini tehdit ediyor” dedi.

İSRAİL'DEN KAÇTI, İNGİLTEREYE SIĞINDI
Hayfa Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken iki yıl önce İsrail'den kaçarak İngiltere'ye sığınan Exeter Üniversitesi Profesörü Ilan Pappe, Londra'da Middle East Media Monitor (MEMO) isimli bir düşünce ve araştırma kuruluşunun düzenlediği panelde konuştu. Pappe, Siyonistlerin 19. ve 20. yüzyıldaki kolonyalist düşünceleri 21. yüzyılda da uygulayabileceklerini düşündüklerini belirterek, “Siyonistlerin amacı Filistinlileri Filistin'den temizlemekti. Ancak Filistinliler, kolonyal güçlere rağmen hala Filistin'de yaşıyor. Siyonistler bunu başaramadı” dedi.

TEK BİR YAHUDİ KALANA KADAR...
İsrail'deki ırkçı ve Siyonist eğitim sistemiyle büyüdüğü için ve bu sistemin bir ürünü olarak yetiştirildiğini söyleyen Prof. Pappe, “Siyonistler hiçbir zaman tamamıyla Yahudi olan bir ütopyadan vazgeçmeyecektir. Ancak Filistin'de Filistinliler yaşadığı sürece Siyonist proje başarıya ulaşamayacaktır. 1948'deki etnik temizlik bile Siyonistleri tatmin etmedi. Filistinliler hala Gazze'de, Batı Şeria'da, 1948 topraklarında yaşıyor. ” ifadelerini kullandı.

“YARIN DOĞACAK HER FİLİSTİNLİ TEHLİKEDİR”
“Siyonistlere göre, yarın doğacak her Filistinli kendilerini tehdit ediyor” diyen Pappe, Filistin'de tek Arap kalana kadar İsrail'in kendisini tehlikede hissedeceğini söyledi. İsrail'deki sağcı ya da solcu partiler arasında hiçbir fark olmadığını ve hepsinin tek amacın bir tek Filistinli'nin olmadığı Yahudi devleti olduğunu kaydeden Pappe, İsrail'in Güney Afrika'daki ırkçı apartheid rejiminden bile daha kötü olduğunu kaydetti. Pappe, “Güney Afrika'daki ırkçı rejim siyahlara 'Sen burada yaşacaksın, ben burada' diyordu. En azından siyahların varlığını kabul ediyordu. Siyonistler ise Filistinlileri yok sayıyor” dedi.

İSRAİL'İN DİKTE ETTİĞİ DİLİ KONUŞUYORUZ
“Hepimiz İsrail'in bize dikte ettiği dili konuşuyoruz” diyen Pappe, Filistin'de iki devletli çözümün Siyonistlerin söylemi olduğunu kaydederek, “Bugün Filistin toprağı diye birşey yok. Siyonistler, Gazze'yi abluka altına almış, Batı Şeria'yı kontrol altında tutuyor. İsrail'de yaşayan Araplar ise vatandaş bile değil.” dedi.

OKUL MÜDÜRÜNÜ BİLE GİZLİ SERVİS TAYİN EDİYOR
“Ortadoğu'daki tek demokratik ülke” olduğu iddiasının bir yalandan ibaret olduğunu kaydeden Pappe,.”İsrail'de herşeye gizli servis hakim. Mesela bir yere öğretmen atanacak ya da okul müdürü tayin edilecek. Bunun kararını gizli servis verir. Ne öğretileceğine gizli servis karar veriyor. Mesela kaynaklar hiçbir zaman Yahudiler dışındaki kimseye verilmiyor. Siz buna demokratik devlet mi diyorsunuz. Dünyanın başka hiçbir ülkesinde okul müfredatında neler öğretileceğine gizli servisin karar verdiği başka bir ülke yok. Eğer ben İsrail'de olsaydım 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştım” şeklinde konuştu.

TÜRK BAYRAĞINI ÖPEN İNGİLİZ VATANDAŞI-VİDEO İÇİN TIKLAYIN

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.