'Bizim' hakimleri deşifre etti

'Bizim' hakimleri deşifre etti
Yargıya baskı gerekçesiyle tutuklanan Mehmet Cengiz’in, telefonda “13 ve 14. Ağır Ceza bizden yana şerh koyuyor, mahkeme başkanları iyi” dediği belirlendi.

Ergenekon’un yargıya müdahale dalgasında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, avukat Ali Hadi Emre, avukat Kudbettin Kaya ve avukat Tülay Bekar tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

ÖZELLİKLE BEŞİKTAŞ’TAKİ ÜYELERE BASKI



Tutuklanan isimlerin Ergenekon yargıçları ve özellikle Beşiktaş Adliyesindeki mahkeme üyelerine yönelik faaliyetlerde bulundukları belirtildi. Şüphelilerin operasyonun bir numarası olduğu iddia edilen Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay’ın etrafında örgütlenerek ve çevresini kullanarak, yargıçları baskı altına alma planlarını hayata geçirecekleri sırada gözaltına alındıkları öğrenildi. Teknik takibe 9 ay önce başlandığı kaydedildi. Mehmet Cengiz’e sorgusuda, diğer şüphelilerle yaptığı “13 ve 14. Ağır Cezalar bizden yana şerh koyuyor, mahkeme başkanları iyi onların üzerinde yoğunlaşmalıyız” telefon konuşmaları soruldu. Cengiz ile İP avukatı Hasan Özbey arasında Ergenekon davalarında tahliye kararının 2’ye 1 kararıyla red edilmesine dair konuşmaları ve reddi hakim talebi için ‘’Güz kararnamesini beklesek mi’’ sözleri de soruldu.

‘BİZDEN’ MAHKEMELER SALDI

Balyoz savcıları tarafından sorgulandıktan sonra, nöbetçi İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan, İstanbul 10. ve 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nden tutukluluğa itirazda ret cevabı aldı. Nöbet sırası 12. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi ve nöbetçi hakim de Oktay Kuban olarak belirlendi. Kuban, Doğan ile birlikte 19 şüpheliyi tahliye etti. Dursun Çiçek’in tartışmalı tahliye kararını 14. Ağır Ceza vermişti. Şener Eruygur’un eşi Mukaddes Eruygur da 12. ve 14. Ağır Ceza için “bizden” demişti.

23 SANIK İÇİN TAHLİYE İSTEDİ



Birleştirilen Ergenekon davasında mahkeme heyeti, tutuklu yargılanan muvazzaf astsubay Ali Oktay Şahbaz’ın tahliyesine karar verdi. Diğer tahliye talepleri oy çokluğuyla reddedildi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay’ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın tahliye edilmesi gerektiğini belirterek verilen karara muhalefet etti.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.