CHP bu teklife atladı

CHP bu teklife atladı
Emeklu Tümgeneral Osman Özbek'in, "CHP, Silivri’de yatan kahramanları seçimlerde milletvekili adayı göstersin. PKK bunu yaptı, onlar da yapsın" önerisi CHP tarafından olumlu karşılandı.

Emekli Tümgeneral Osman Özbek, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ergenekon davası sanıklarının 2011 Genel Seçimlerinde CHP ve SHP’den aday gösterilerek milletvekili seçilmesini önerdi ve DTP’li Sebahat Tuncel örneği verdi. Silivri ve CHP’den gelen açıklamalar da, önerinin sıradan olmadığını kanıtlar nitelikte.

PKK BU TAKTİKLE DOKUNULMAZ YAPTI
Eskişehir’de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) tarafından organize edilen bir konferansta konuşan Özbek, “CHP ve SHP şu anda Silivri’de yatan kahramanları, Mehmet Haberal, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Hurşit Tolon, Çetin Doğan, Fatih Hilmioğlu ve Tuncay Özkan gibi isimleri mutlaka milletvekili adayı yapmalıdır. Nasıl ki, PKK hapishanedekileri milletvekili seçtirdi; onlar da bu iki partiden milletvekili seçilip mutlaka Meclis’e girmelidir. İşte bunları o zaman göreceksiniz. Meclis’te yer yerinden oynayacak” dedi.

Bunu bir proje olarak sunduğunu belirten Özbek, “Bunun mutlaka yapılması lazım. Bu basit bir olay değildir. Bunlar başka türlü çökmez. Özel yetkili savcılar ile Beşiktaş Adliyesi’ndeki terör örgütü kaldırılacak. Yoksa bu işler yürümez. Ancak bu iki partinin bunları şimdi den açıklaması lazım. Bu süreç ancak böyle durdurulur. Seçimlerden sonra gelip teslim olacaklar” diye konuştu.

BUNLAR BAŞKA TÜRLÜ ÇÖKMEZ
CHP ve İşçi Partisi’nin aynı okun hedefinde olduğunu iddia eden Özbek, “Yargıtay Cumhuriyet Savcısı bu partilere sahip çıkmalı ve olaylara el koymalı. (Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı) Osman Pamukoğlu ile görüştüm. Dedim ki (Git Cindoruk’la görüş, seçim ittifakı yap. Aynı zamanda Abdüllatif Şener, Sadettin Tantan ve Masum Türker ile merkez koalisyonu yap) dedim. Ben bunu önerdim onlara. Bunlar 4. parti olarak Meclis’e girerse AK Parti’nin avantadan aldığı oylar düşer, işler değişir” dedi.

Silivri ve CHP bu teklifi bekliyormuş
Silivri Cezaevi’nde tutuklu yargılanan Ergenekon davası sanıklarının da, milletvekili adayı olmaya hazırlandıkları öğrenildi. Türk- Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek’in avukatı Mustafa Hisar, “Tutukluluk hali seçimlere kadar devam ederse milletvekili adayı olmayı düşünüyor. Seçilirse tahliye de olur. Mustafa bey bu fikire sıcak bakıyor. Kendisine henüz teklif gelmedi” dedi. Tuncay Özkan’ın 2011 genel seçimlerinde milletvekili adayı olacağını belirten avukatı Celal Ülgen de, şunları söyledi: “Şu anda kendi partsi dışında başka herhangi bir partiden milletvekili adayı olmayı düşünmüyor. CHP, SHP veya DP’yle ancak seçim ittifakı yapmayı bir ihtimal düşünebilir. Ergenekon sanıklarının da bir çoğu CHP’deki bu rüzgarın kendilerini etkileyeceğini düşünüyor.” CHP’li Malik Özdemir, “Ergenekon sanıklarının yargılanmaları CHP’de milletvekili olmalarına engel değil” derken CHP’li Ahmet Ersin de, “Sanık olduklarından CHP buna sıcak bakmaz” diye konuştu. Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.