'Alçak, yuvarlak, ş...siz'

'Alçak, yuvarlak, ş...siz'
Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Süleyman Demirel, A. N. Sezer ve 27 Mayıs darbecileri için ilginç ifadeler kullandı...

Hasan Celal Güzel'den Demirel'e yuvarlak, Ahmet Necdet Sezer'e Firavun'la Nemrut arası suratlı, 27 Mayıs ihtilalini yapanlara alçak şerefsiz...

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, Eğitim-Bir-Sen'in davetlisi olarak geldiği Artvin'de "Demokrasi" konulu bir konferans verdi.

Habertürk'ten Hakan Aydın'ın haberine göre 27 Mayıs'ı Türk tarihinin en yüz kızartıcı, en alçakça hadisesi olarak yorumlayan Güzel:

"Herkesin evliya gibi gördüğü, bir başbakan, adi suçlular gibi işkence ve zulüm altında ipe çekilmiştir" dedi. Güzel, 27 Mayıs yrezaletinde ne yazık ki adına subay denilen birtakım alçak ve eşkıya görev almıştır. Bu subay halkın akşama kadar çalışıp halkın vergileriyle alınan silahları halkın göğsüne çevirip, darbe yapar, siyasete müdahale ederse, o artık bir subay değildir. O şerefsiz ve alçaktır" diye konuştu.

Güzel eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i, "Firavunla Nemrut arası suratı gülmeyen zat" olarak tanımladı ve CHP'nin Çankaya İlçe Başkanı gibi çalışmakla suçladı. Güzel, Demirel için de şunları söyledi: "Demirel'in hiçbir fikri yoktur. Pergelle çizilmiş gibi yuvarlak bir adamdır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.