Seyfi Oktay katil için devreye girmiş!

Seyfi Oktay katil için devreye girmiş!
Ergenekon savcılarının talebi üzerine takibe alınan ve bir süredir telefonları dinlenen SHP'li Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay’ın, eş ve dostlarını yerleştirdiği yargıda devam eden pek çok davada da tavassutta bulunduğu ortaya çıktı.

Ergenekon savcılarının talebi üzerine takibe alınan ve bir süredir telefonları dinlenen SHP'li Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay’ın, eş ve dostlarını yerleştirdiği yargıda devam eden pek çok davada tavassutta bulunduğu ortaya çıktı. 
DYP-SHP Koalisyon Hükümeti döneminde görev yapan Oktay'ın 15 yıl geçmesine rağmen halen yargıda sözü dinlenen bir kişi olduğunu gösteren yasal dinleme kayıtlarından, bu ismin özellikle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK)'nda ve özellikle HSYK Başkanvekili Kadir Özbek üzerinde oldukça etkili olduğunun anlaşıldığı dünkü gazetelerde yer almıştı. Yasal dinleme kayıtlarına göre Oktay, kamuoyunda Dev-Yol Davası olarak bilinen davadan, CHP’li bir babanın katil oğlunun yargılandığı davaya kadar pek çok davada tavassutta bulundu.

DEV YOL SANIĞI BU GÖRÜŞME İLE Mİ KURTARILDI?
1982’nin ardından 2005 yılında 3. kez başlayan Dev Yol Davası, 3 Ekim 2006 yılında karara bağlanmış, mahkeme 20 sanık hakkında ömür boyu hapis, 2 sanık hakkında da 16 yıl 8 ay hapis cezasına karar vermişti. Bunun üzerine dava dosyası tekrar Yargıtay’a gelmiş, Yargıtay 11. Ağır Ceza Dairesi, verilen hapis cezaları kararını 9 Temmuz 2009 tarihli kararı ile bozmuştu.
Bu tarihten yaklaşık bir ay önce(11.06.2009) söz konusu dava kapsamında sanık olarak yargılanan Nuri Özdemir ile eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay arasında şu telefon görüşmesi geçmiş:
Nuri: Seyfi amca benim o isimler varda onları size ulaştırmak istiyordum nasıl yaparım.
Oktay: Söyle söyle..
Nuri: Dur söyleyeyim amca Ersan Ülker, Sedat Bakıcı, İdris Çobanoğlu, Kubilay Taşdemir, Hüseyin Eken, Saniye Tarhan, İbrahim Şahbaz
Oktay: İyi çok iyi İbrahim Şahbaz biliyorsunuz..
Nuri: Bilmiyorum ben. Efendim o yabancı değil. Gideyim mi yanına ben
Oktay: Ya doçenttir kendisi aynı zamanda.. Ondan sonra tamam onunla bir görüşelim..

SANIK DAVANIN GÖRÜLDÜĞÜ DAİRENİN ÜYELERİNİ SAYIYOR
Görüşmede isimleri geçen şahıslardan Ersan Ülker Dev-Yol davasının görüşüldüğü 11. Ceza Dairesi’nin Başkanı iken; Sedat Bakıcı, İdris Çobanoğlu, Kubilay Taşdemir, Hüseyin Eken, Saniye Tarhan, İbrahim Şahbaz’ın aynı ceza dairesinde üye olmaları dikkat çekti.

OKTAY TEŞEKKÜR EDİYOR: HASSASİYET GÖSTERMİŞSİNİZ
Dev Yol davası ile alakalı olarak Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu kararın Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nce bozulmasından 5 gün sonra, yani 14.07.2009 günü saat:12.37’de Oktay ile İbrahim Şahbaz arasında şu görüşme geçiyor:
Şahbaz: “Bakanım İbrahim Şahbaz 11. Ceza Üyesi. Merhaba akşam aradım bağlantı kuramadım. nasılsınız.
Oktay: Sağolun teşekkürler biraz hassasiyet göstermişiniz ama sen bizim kardeşimizsin yani bana böyle 40 - 50 kadar şey geldi paket geldi. Dedim ki ben bunları ne yapayım. Yani sevdiğim gönlümde olan insanlara gönderdim… Malatya kayısısı ünlü olduğu için dedim…Sonra sen bizim gözbebeğimizsin toplumumuzun göz bebeğisin. Toplumumuzun iftihar ettiği insansınız. Bunun ötesinde, ötesinde demokratik sistemimizin gözbebeğisin. Oralarda sizlerin bulunması ne demek yani. Çok önemli bir olay, ne kaldı ki zaten işte sizler varsınız. Bundan sonrası ne olur bilinmiyor yani onu da söyleyeyim. İnşallah düzelir. Ya siz bu cumhuriyetin güvencesi olan ve cephe de olan bu işin cephesinde olan insanlarsınız. Onun için seni seviyorum ben, gönlümdesin
Şahbaz: Efendim sağ olun. saygılar efendim saygılar sağ olun..

CHP’Lİ BABANIN KATİL OĞLU İÇİN DE DEVREDE
Yasal dinleme kayıtlarından Seyfi Oktay’ın, CHP Genel Merkezi’nde görevli olduğu belirtilen Yalçın Çeliksoy isimli şahsın cinayetten yargılanan çocuğu için de devreye girdiği anlaşılıyor.
Tarih 18.05.2010, saat11.55. Oktay ile Çeliksoy arasında şu görüşme geçiyor:
Çeliksoy: Yalçın Çeliksoy, daha önce de aramıştım Eşref Erdem aracılığı ile. Hatırladınız mı bilmiyorum. Geleceğim ama nereye nasıl ne zaman müsait olursunuz bakanım?
Oktay: Siz nerdesiniz?
Çeliksoy: Ben genel merkezdeyim efendim
Oktay: Vallahi Pazartesi görüşsek iyi olur olmaz mı?
Çeliksoy: Pazartesi olur olur bizim şeyimizde 27’sinde duruşmamız var, olur olur bakanım
Oktay: Pazartesi arayın
Çeliksoy: Tamam bakanım hadi sağolasınız iyi günler.

BENİM ÇOCUK BİR CİNAYET İŞLEMİŞ, 27’SİNDE DAVASI VAR DA
Bu iki isim arasında 24.05.2010 günü saat:11.22’de de şu görüşme geçiyor:
Çeliksoy: Bakanım Yalçın ben, CHP genel merkezinden. Pazartesi ara demiştiniz, ne yapayım bakanım nerdesiniz nereye geleyim?
Oktay: Söyle bakalım neydi konuyu bi daha şey yapalım
Çeliksoy: Benim çocuk biri cinayet işlemişti, bu ayın 27’sinde de bir duruşma var ağır cezada Yargıtay’da
Oktay: Hangi dairede?
Çeliksoy: Birinci
Oktay: Birinci Ceza Dairesi’nde?
Çeliksoy: He
Oktay: Evet, valla öğleden sonra yazıhanede olacağım şimdi dışarıdayım ben, öğleden sonra görüşelim olur mu?
Çeliksoy: Olur bakanım adresi ben bilmiyorum
Oktay: Akşam üzeri sen, saat 3-4 gibi bi ararsan beni ben sana adresi veririm oldu mu?
Çeliksoy: Tamam bakanım.

UYUŞTURUCU SANIĞINA YARDIM
İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2008/425 mahkeme esas nolu dosya kapsamında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama” suçu ile yargılanan Leyla Çaynak isimli şahsın dava dosyasının karara bağlanarak Yargıtay’a gönderilmesinin ardından Necmettin Yıldız isimli şahsın Tülay Bekar’dan tavassutta bulunmasını istediği tespit edilirken, yasal dinleme kayıtlarına göre bu olayda da Seyfi Oktay parmağı var.

SEYFİ BEY’LE KURULDAN BİRİLERİ VARDI…
14.04.2010 günü saat:15.11’de Tülay Bekar ile Necmettin Yıldız arasında geçen görüşme şöyle:
Bekar: Dün ben seni aradığımda yanımda eski bakanımız Seyfi Bey’le kuruldan birileri vardı, dediler ki diplomasını o kendisi yırtsın dediler, onlar da araştırdı. Barkot numarası, onu bulduk, 3.2.2010’da ordan gönderilmiş, çıkmış, Yargıtay Başsavcılığına, yani Şubat’ın 3’ünde, Yargıtay cumhuriyet başsavcılığı 2009 barkotlarını daha şey alıyormuş, o dönem çıkartıyormuş, en yakın Haziran Temmuz’da dosya numarası oradan çıkıp verilirmiş, istiyorsan ... barkot numarası…
Yıldız: Bir torpil yapamaz mısın?
Bekar: E söylemedin ki sen bana öne geçir felan diye bir dosya bulamıyorum diplomanı yırtacağım dedin bana… Veriyim mi barkot numarasını sana?
Yıldız: Yok verme Tülay bu işi yap…Tamam hadi yap işte öyle ileriye aldır ancak seni affederim valla yoksa affetmem.

SİZİN ADAMLARINIZDAN SAYIN BAKANIM
Resmi dinleme kayıtları Oktay’ın, geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Yargıtay 7. Ceza Dairesi’ndeki bir konuyu da etkileme girişimlerinde bulunduğunu gösteriyor. 16.07.2009 günü saat:15.01’de Oktay ile x şahıs arasında şu görüşme geçiyor:
Oktay: …Bu Seyfettin Çilesiz’i tanıyorsunuz değil mi
X şahıs: E sizin adamlarınızdan sayın bakanım, Karadenizli.
Oktay: Bu Turan Demirtaş nasıl?
X şahıs: Turan Demirtaş ondan daha iyidir
Oktay: Peki bununla görüşme imkanı olabilir mi? Hep beraber bir akşam birlikte olabilir miyiz?
X şahıs: Olur gelince şey yaparız sayın bakanım söylerim.
Oktay: Bir akşam bir yerde buluşsak olur değil mi? Böyle bir bunlarla ilgili bir sıkıntımız var da.
X şahıs: Öyle mi.
Oktay: Evet burayla ilgili
X şahıs: Ben gelince size bilgi sunarım sayın bakanım
Oktay: Oldu peki

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.