O yargıç göreve başladı

O yargıç göreve başladı
Seyfi Oktay'ın referansının işe yaradığının kanıtı... Skandal kayıtlarda adı geçen Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı M. İsmet Yörük, Yargıtay 10. Ceza Dairesi'nde göreve başladı.

Muğla'da 3 yıl görev yapan Yörük, hâkimler ve savcılar atama kararnamesiyle 27 Ocak 2010 tarihinde Yargıtay 10. Ceza Dairesi üyeliğine seçildi. Yargıtay'ın ve Danıştay'ın yeni üyelerine Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından mazbataları verilerek cübbeleri, düzenlenen törenle giydirilmişti. 

Seyfi Oktay, Hüseyin Doğan isimli bir kişi ile 14 Ekim 2009'da 16.06'da yaptığı görüşmede, Yörük için HSYK Başkan Vekili Özbek'le görüşeceğini söylüyor. Söz konusu diyaloglar şöyle:

H.D.: İsmet Yörük... Muğla Ağır Ceza reisi komisyon başkanı. Var mı telefonu falan sizde?

S.O.: Lazım olursa senden alırım... Ben bugün şeyle birlikte olacağım da. Şeyden Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan başkan vekiliyle.

H.D.: Ha Kadir Bey'le

S.O.: Ona... Evet ona konuşacağım da, onu şey yapıyorum...

Seyfi Oktay, Muğla Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa İsmet Yörük'le görüşürken, Kadir Özbek ziyaretinin ayrıntılarını da şöyle anlatıyor: "Akşam ben şeyle, başkan vekilimizle beraberdim. Sizin konuyu açtım ben ve önceden yazdığım bi not vardı, onu kendine verdim ve onu görünce diyebilirim ki gözleri güldü, çok olumlu bakıyorlar. Ben gereken her şeyi tekrar söyledim. Ve benim konuşmamdan da çok şey yaptı, mutlu oldu tabii Kadir Bey..."

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.