'Şalom'un ağına takılan yazarlar!

'Şalom'un ağına takılan yazarlar!
“Filistin’e destek verenler şeriatçı” şeklindeki yazılarıyla son olayda bile İsrail’i haklı çıkarmaya çalışmakla eleştirilen Akşam Yazarı Oray Eğin, Türkiye’deki Yahudilerin yayın organı Şalom Gazetesi tarafından ödüllendiril

HABERVAKTİM-

Şalom her sayısında “Ağa Takılanlar” başlığı altında bazı haber ve köşe yazılarından alıntı yapıyor. Şalom’un 9 Haziran’da çıkan son sayısının bu bölümünde ilk sırayı Akşam Yazarı Oray Eğin aldı. 

Eğin, Şalom’un alıntıladığı Akşam’daki yazısında, şöyle diyordu:

“Dahası, İsrail'le koparılan ilişkiler karşılığında Türkiye'nin geldiği noktaya bakın: Terörizme ev sahipliği yapan devletlerle yakın ilişki kuruluyor. Yıllarca PKK lideri Abdullah Öcalan'ı beslemiş Suriye birden en yakın müttefikimiz, yanı başında kurulan yeni Kürt devletine seyirci, Ermenistan uğruna en yakınımız Azerbaycan küstürülmüş, terör ülkesi Pakistan'la vize kaldırılıyor, şeriat ülkesi İran'ın neredeyse Hitler'e eşdeğer lideri Türk Başbakanı'nın en yakın arkadaşı, Sudan gibi bir başka terör ülkesi Ankara'da ağırlanıyor...

PKK'yla mücadelede nereye gelindi? Hiç. Batı'yla ilişkiler ne durumda? Koca bir dışlanma. Avrupa Birliği imkânsız. En büyük müttefik ABD'den arka arkaya tepki gör... Sonunda da yalnız, sadece yüzde 10'luk şeriatçı bir oy deposunun arzuladığı bir eksene oturt Türkiye'yi: İşte vizyon, işte yere göğe sığdırılamayan, 'yeni Kissinger'ın şekillendirdiği dünyadaki yeni Türkiye... Kısa görev süresinin sicili.

Bu Ortadoğu bataklığının sonunda felaket var. Bir yandan kendi topraklarımızda savaşırken, bir yandan başkasının savaşına taraf olmanın bedelini ödeyen yine bizler olacağız.”

ŞALOM’UN ALINTILADIĞI DİĞER KÖŞE YAZILARI ŞÖYLE:

ENGİN ARDIÇ: BU İNSANLAR İKİ BİN YIL BOYUNCA İTİLDİLER KAKILDILAR, EZİLDİLER, ÖLDÜRÜLDÜLER (Sabah)

BALÇİÇEK PAMİR: İSRAİL’İN YAPTIKLARINDAN TABİİ Kİ RAHATSIZLAR AMA ÖTE YANDAN EN BÜYÜK ENDİŞELERİ, ‘TEKBİR’ SESLERİ ALTINDA TOPLANAN KALABALIK...(Habertürk)

ATILGAN BAYAR: HAHAMBAŞI'NIN BU ÖNEMLİ AÇIKLAMASI TÜRK OLMANIN NE DEMEK OLDUĞUNU VE TÜRK MİLLETİNİN KÜRESEL ANLAM VE MİSYONUNU DA GÖSTERDİ(Akşam)

ÇİĞDEM ANAT: TAKSİM MEYDANI'NA İZİN BİLE ALMADAN GİRİP, İSRAİL’İ PROTESTO EDEBİLDİĞİMİZ İÇİN KİMLİK Mİ BULDUK? (t24.com)

SOLİ ÖZEL: KONVOYA SALDIRI BU AKIL TUTULMASININ ÜRÜNLERİNDEN BİRİDİR (Habertürk)

OKAY GÖNENSİN: Daha yardım gemisi sefere çıkmadan İstanbul’da Filistin ve Hamas bayrakları ortaya çıkmış ve İsrail’in haydutluğu sayesinde bunlar bol bol kullanılmıştır. Bayrakların birkaç gün önce ‘satışa sunulmuş’ olması da ‘birilerinin’ en kanlı senaryoya göre hazırlık yaptıklarını gösteriyor. (Vatan)

TUNCER BAHÇIYAN: Kafaya yeşil bağlayıp ‘tekbir’ diye bağırıyorlar. Konuşmaları sanki Hamas militanı…Arap Basını "Erdoğan Araptan çok Arap" diye yazdı (El Kuds El Arabi). Ülke Arabistan olmuş, ruhuna el Fatiha…(gazeteci.tv)

VİVET KANETTİ: BİR BİREY HANGİ KİMLİĞİYLE ELEŞTİRMEK İSTİYORSA ÖYLE ELEŞTİRİR (Sabah)

MEHMET METİNER: BU ÜLKENİN YAHUDİLERİNİ BİZİM MÜSAMAHAMIZIN NESNESİ VEYA İSRAİL’İN İÇİMİZDEKİ UZANTILARI OLARAK GÖREN ANLAYIŞLARI ARTIK TOPRAĞA GÖMMELİYİZ (Star)

SERDAR TURGUT: Türkiye kendi tarihinin ağırlığını ancak makul olarak ve rasyonel davranarak taşıyabilir. (Habertürk)

MEHMET ALTAN: GAZZE’YE İSRAİL’İN UYGULADIĞI ABLUKAYA BAŞKALDIRI KADAR, HAMAS’IN KENDİ MUHALİFLERİNE UYGULADIĞI YÖNTEME DE BAŞKALDIRI GEREKMEZ Mİ” (Star)

MURAT BELGE: BENİM ŞU GÜNCEL DURUMDA ÖN PLANDA YER ALAN KAYGIM, İSRAİL’E DUYULAN HAKLI ÖFKENİN BİRTAKIM SORUMSUZ KİŞİLER ELİYLE, BU ÜLKENİN YAHUDİ YURTTAŞLARINI TEDİRGİN EDECEK EYLEMLERE DÖNÜŞMESİ TEHLİKESİ (Taraf)

AHMET ALTAN: “Ben senin kökünü kurutacağım, seni bu topraklardan sileceğim” dersen bu savaş bitmez, bitmediği gibi kendini sürekli tehlikede hisseden İsrail’de korku büyür ve o korkuyla insanlar “budalaların şiddetine” sığınmak zorunda kalırlar. İsrail sadece o “yedi budaladan” ve onlara oy verenlerden ibaret bir yer değil, orada bu “budalaca” siyaseti çok ciddi biçimde eleştiren, barış isteyen, Gazze’ye uygulanan ablukaya karşı çıkan insanlar var. O insanlar, çok zor şartlar altında fikirlerini söylüyorlar. (Taraf)

ŞALOM: KÖKLÜ İLİŞKİLER SARSINTI GEÇİRİYOR
Öte yandan Şalom, İsrailli teröristlerin Filistin’e yardım gemisinde gerçekleştirdiği katliam sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili “Köklü ilişkiler sarsıntı geçiriyor” başlığı altında, şöyle dedi: “Geçtiğimiz hafta Mavi Marmara gemisinde yaşanan ve İsrail askerlerinin kendilerine direnen aktivistlere açtığı ateş sonucu dokuz Türk vatandaşının hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olaylar, 61 yıllık tarihi bulunan ve bölgenin yegâne iki ileri ve demokratik ülkesi olan Türkiye ile İsrail ilişkilerine büyük darbe vurdu.”

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.