Askeri Makamda İçki Alemi

Askeri Makamda İçki Alemi
Askerlikten kaçanlara 'sahte çürük raporu' sağladıkları öne sürülen görevlilerle ilgili yürütülen soruşturmada dava aşamasına geçildi.

İddianamede tutuklu sanıklar Askeri Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Fehmi Suna ve Erdem Kılıç’ın 129 yıldan 403 yıla kadar, Murat Tugay Tepe’nin ise 131 yıldan 405 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ayrıca Askeri Hakim Binbaşı Mehmet Çelik’in 3 yıl, Hava Maliye Albay Ahmet Metin Kökenek’in 16 yıl, Diğer 11 sanığın da 3 yıl ile 349 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

CEBİR VE ŞİDDETLE....
Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi’nin Hava Kuvvetleri Komutanlığı içindeki Karargah Evleri yapılanması soruşturmasını yürütürken ‘yürüttüğü soruşturmayı kararttığı’ gerekçesiyle tutuklanmıştı. Üçok için ‘cebir ve tehdit uygulayarak haksız çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak ve yönetmek, yağmaya teşebbüs etmek ve irtikap, nitelikli dolandırıcılık suçlarından 129 yıldan 403 yıla kadar hapsi istendi.

MORAL İÇİN FUHUŞ
Örgütün yönetici kadrosunda bulunan Üçok ve Murat Tugay Tepe, teknik takip çalışmalarından kurtulmak için başka şahıslar adına kayıtlı “C-3-”ÖZEL HAT” olarak tabir edilen hat aldıkları ve görüşmelerini bu hat üzerinden yaptıkları iddianamede dikkat çekti. İddianamede, Murat Tugay Tepe ile Derya Aydoğan’ın D.B, G.A. ve M.S’yi örgüt yöneticilerinden Erdem Kılıç ve Üçok’un moral motivasyonunun sağlanması amacıyla fuhuş için hazır ettiği belirtildi. Tepe’nin Üçok ile beraber örgütün fuhuş kanadındaki iki kadınla Reina başta olmak üzere eğlence merkezlerinde eğlendikleri, daha sonra bir otelde fuhuş partisi düzenledikleri, otel ve fuhuş ücreti olan 2 bin 500 TL’lik masrafı da Tepe’nin karşıladığı iddia edildi.

MAKAMDA İÇKİ SOFRASI
Üçok’un mesai ve sonrasında makamında içki sofraları hazırlattığı da iddianamede yer aldı. Tanıklar Üçok’un makamında içki alemleri düzenlediğini ve mezeleri askerlere hazırlattığını anlattı. Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu’nun, internete düşen bir ses kaydında, Üçok’un bilgisayarında askerlerle birlikte belge temizliği yaptığı ileri sürülmüştü. Soruşturma kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrılan ancak gelmeyen Çubuklu hakkındaki soruşturma dosyası ayrılarak Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildi.

Esas duruşta durmuyorum
İddianamede tutuklu sanıklar Murat Tugay Tepe ile Erdem Kılıç 15 Eylül 2009’da ‘çete lideri’ suçlamasıyla tutuklu yargılanan Hakim Albay Üçok’un etkinliği üzerine çok çarpıcı bir bilgi veriyor. Murat Tugay, kod adı Bamya olarak geçen Üçok’un yapı içerisinde nasıl bir konumda olduğunu şöyle anlatıyor: “Bamya varya, paşa s..klemiyor haberin olsun. Yanımda bir tümgeneral vardı abi ne yapıyorsun ya böyle konuşuyor makara yapıyor. ‘Kuvvet Komutanının karşısında bile esas duruş durmuyorum’ diyor. Abi kurmay başkanı 6 sene sonra ki hava kuvvetleri komutanının kankası. Bundan sonraki olacak en büyük kankası aha bak kim arıyor bak bak Zeki abi arıyor."Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.