Çubuklu'nun dosyasına o bakacak

Çubuklu'nun dosyasına o bakacak
Hıfzı Çubuklu ve ekibinin internete düşen ses kaydında konuşmaları bulunan Albay Uncu, Çubuklu'nun soruşturma dosyasına bakacak.

Çubuklu'nun Albay Üçok'un suç delillerini yok ederkenki ses kaydında Neşet Uncu da bulunuyor. Ses kayıtları internete düşünce Albay Uncu, kayıtları yayınlayan internet sitelere resmi bir yazı göndererek 'Milli Savunma Bakanı adın' haberin kaldırılmasını istemişti...

DOSYAYI ‘ŞÜPHELi’ UNCU iNCELEYECEK

Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu’nun soruşturma dosyası Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok’un da aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 17 sanıklı iddianameden ayrılarak Milli Savunma Bakanlığı’na gönderildi. “Delil karartmak” ve “çıkar amaçlı suç örgütüne üye olmakla” suçlanan askeri Hakimler Tuğgeneral Çubuklu, Albay Neşet Uncu ile binbaşılar Okşan Çidem ve Olcay Yeşilkaya hakkında yasal işlem Milli Savunma Bakanlığı Adalet İşleri Başkanlığı yapacak. Kurumun başında ise Hakim Albay Neşet Uncu bulunuyor.

Albay Uncu’nun şüphelisi olduğu dosya konusunda nasıl bir tavır takınacağı ise merak konusu oldu. Öte yandan 30 Mart 2010’da ifadeye çağrılan Albay Uncu ile Binbaşılar Çiğdem ve Yeşilkaya İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Hikmet Usta’ya ifade verdikten sonra ‘delil karartma’ iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Yine bir gün sonrasına ifadeye çağrılan Çubuklu ise tutuklanma ihtamiline karşılık ifadeye vermeye gitmemişti. Ayrıca Albay Üçok da bilgisayarından çıkan ‘Karargah Evleri Yapılanmasına ilişkin belgeler nedeniyle de Ergenekon’dan da tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.