Amiralin kaçakçı kardeşi

Amiralin kaçakçı kardeşi
Balyoz Darbe Planı'nda SUGA Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak yer alan ve daha sonra tutuklanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Plan Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz'in kardeşinin 'orkinos kaçakçısı' olduğu ortaya çıktı.

Gürdeniz'in 2009'da Cezayir'de tutuklanan ve hapis cezasına çarptırılan kardeşi Bekir Engin Gürdeniz'in kaçakçılık faaliyetlerini kapatmak amacıyla görevini kötüye kullandığı iddia edildi. 

İşçi Partisi'nde ele geçirilen listede de Karargah Evleri sorumlusu olarak ismi geçen Gürdeniz'in, kardeşinin ortağı olduğu AKUA-DEM adlı şirketin orkinos çiftliklerine giderek incelemeler yaptığı fotoğraflar da iddiaları güçlendirdi.

GİZLİ ORTAK İDDİASI 

Efe Kuyumculuk'un sahibi Öztürk Şerefoğlu ile Japonya Askeri Ateşeliği de yapmış Emekli Deniz Albay Musa Nedim Anbar tarfından 2000'li yılların başlarında kurulan ve Engin Gürdeniz'in de ortakları arasında yer aldığı Akua-Dem Deniz Mahsulleri Şirketi, Japonya'ya 'mavi kanat orkinos' ihracatına başladı. Ancak ilk skandal şirketin orkinos çiftliği için karar verdiği yer olan Çeşme Ildırı'nın doğal sit alanı olmasıyla yaşandı. 2005'te Türkiye'nin gerçekleştirdiği orkinos ihracatının toplamı 30 milyon dolarken bu miktarın 25 milyon dolarına Akua-Dem şirketi sahipti. Tümamiral Cem Gürdeniz'in de gizli ortağı olduğu ve her ay düzenli para aldığı iddia edilen Akua-Dem'i, kaçakçılık olaylarından düze çıkarmak için her türlü imkanını kullandığı savunuldu.

ASKER AĞIRLIKLI YÖNETİM 

Suşi yapımında kullanılan orkinosu kaçak yollardan Türkiye'ye soktuğu ortaya çıkan abisinin şirketine 'dışarıdan' destek olduğu belirtilen Tümamiral Gürdeniz'in, Denizcilik Müsteşarlığı'ndaki bağlantıları sayesinde de sorunlara çözümler ürettiği de bir diğer iddia. Ayrıca şirketin yönetim kurulunun emekli askerlerden oluşması ise dikkat çekiyor. Şirketin kurucu ortaklarından Emekli Deniz Yüzbaşı Hasan Şerefoğlu, Emekli Deniz Yüzbaşı İbrahim Aksoy'un yanı sıra yönetim kurulunda Emekli Amiral Mustafa Ültanır, ile Orkinos Yetiştiricileri ve İhracatçıları Derneği Başkanlığı yapmış Emekli Albay Musa Nedim Ambar bulunuyor. Akua-Dem'in ortaklarından olan Ambar aynı zamanda Uluslararası Atlantik Balıklarını Koruma Komisyonu'nun (ICCAT) 3 üyesinden biri.

bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.