Oktay'ın yasak aşkına soruşturma

Oktay'ın yasak aşkına soruşturma
Ergenekon kapsamında gözaltına alınan Adalet eski Bakanı Oktay’ın sevgilisi olduğu iddia edilen özel kalem D.Y hakkında soruşturma başlatıldı.

YASAK AŞKI DEŞİFRE OLUNCA HASTANELİK OLDU HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Yargı içinde çete kurduğu iddia edilen Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay’ın eski özel kalem müdürü olan ve halen Başbakanlık’ta görevli D.Y. hakkında soruşturma başlatıldı. Oktay ile ilişkisi olduğu iddia edilen D.Y’nin evine baskın yapıldığı bilgisinin, gazetelerde yer alması üzerine Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala soruşturma talimatı verdi. Müsteşarın talimatı ile harekete geçen Başbakanlık bürokrasisi D.Y hakkında disiplin soruşturması başlatırken soruşturmayı yürüten savcılıktan konuyla ilgili bilgi istendi. 

İLİŞKİSİNİ İNKAR ETTİ

D.Y. Başbakanlık’ta verdiği ilk ifadesinde, Oktay’la yasak aşk yaşadığı iddialarını kesin bir dil ile yalanladı. Oktay ile dostluğunun geçmişten kaldığını söyleyen D.Y, Batıkent’teki evinde yapılan aramada herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını savundu. D.Y. 1997 yılında, 28 Şubat’ın Başbakanlık’taki aktörlerinden eski müsteşar yardımcısı Özgün Ökmen’in Personel Prensipler Genel Müdürü olduğu dönemde, Ökmen’in referansı ile Başbakanlık’a geçmiş. Başbakanlık’ın yürüteceği soruşturmada, D.Y’nin Devlet Memurları Kanunu’na aykırı bir davranışının olup olmadığına ve disiplin cezası gerektirecek bir suçu olup olmadığına bakılacak. Kanuna ve yönetmeliklere aykırı bir unsur tespit edilmesi durumunda memuriyetten çıkarılması söz konusu olabilecek.

AMiRiNDEN OLAYI GiZLEMiŞ

D.Y’nin Batıkent’teki evinin sanıldığının aksine önceki gün değil 2 Haziran’da Seyfi Oktay’ın gözaltına alındığı gün arandığı da ortaya çıktı. D.Y’nin Başbakanlık’taki amirlerine evinin arandığını haber vermediği, Başbakanlık’ın olayı gazetelerden öğrendiği ortaya çıktı.

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.