Şok eden telefon görüşmesi

Şok eden telefon görüşmesi
Faili meçhul cinayetler davasında değiştirilen ifadelerin perde arkası aralanıyor. İşte şok telefon görüşmesi...

Kayseri Jandarma Alay eski Komutanı Albay Cemal Temizöz ve korucubaşı, eski Cizre Belediye Başkanı Kamil Atağ’ın aralarında bulunduğu 7 sanığın yargılandığı faili meçhuller davasına devam edildi. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tanık Mehmet Nuri Binzet, daha önce Temizöz ve Atağ aleyhinde verdiği ifadelerini yalanlamayı sürdürdü. 

Poliste ve savcılıkta verdiği Temizöz ve Atağ aleyhindeki itiraflarını yine reddetti. Bunların polis ve savcı tarafından uydurulduğunu ileri sürdü. Bunun üzerine mahkeme heyeti, cezaevinde yaptığı görüşmeler ve telefon kayıtlarını sordu. Binzet, “Benim bazı akrabalarımdan para teklifim oldu, ama bunların davayla ilgisi yok” dedi. Hâkim, 2 Temmuz 2009’da eniştesi Nihat’la yaptığı görüşmeye ait bilirkişi raporunu okudu. Görüşmede şu ifadeler yer alıyor:

25 BİN HAZIR!

** Nihat: Bu 25 bin meselesi Sen benim hatırım için 10 binden vazgeç.

** Binzet: Olmaz.

** Nihat: Tamam 25 bin hazır. Sen ifadeni değiştir, ayda 400-500 olarak vereceğiz.

** Binzet: Olmaz. Hepsi peşin olursa değiştiririm. 2-4 yıldır bunalımda olduğumu, bunların hayal ürünü olduğu şeklinde yeni bir ifade veririm.

Binzet, bu telefon görüşmesinin cımbızlandığını ileri sürdü. Sanıkların aleyhinde ifade vermesi için bazı kişilerin kendisine para teklifinde bulunduğunu ileri sürerken İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey’in kendisine 1-2 defa para yatırdığını söyledi ve bunlara ait dekontu mahkemeye sundu. Mahkeme heyeti, daha sonra 23 Haziran 2009’da Ali Lütfi, Abdülhahit ve Özden isimli şahıslarla yaptığı görüşmeyi sordu. Binzet bu görüşmede “O adam bana 30 milyar, İlkay 20 milyar gönderecekti. Ben eğer ifade değiştirmesem ceza bitmezdi” diyor.

VALLAHİ ALMADIM

Binzet, bu konuşmanın görülen davayla ilgili olmadığını iddia etti. Ardından “Vallahi billahi ben para almadan vazgeçmem, hiçbir şeyi değiştirmem, avukatlarla görüşmem” şeklindeki başka bir konuşması hatırlatıldı. Binzet, bunu da izah edemedi. 9 Haziran 2009’da Abdülhamit isimli akrabasıyla yaptığı görüşme de soruldu. Binzet, burada şöyle diyordu: “Hayatımın garantisini almadan vazgeçmem. Tüm dediklerimi yapsınlar yoksa hiçbiri çıkamaz. 50 milyar getirdiler getirdiler, yoksa gitsinler.”

Hangi ifadeleri değiştirdi?

** 1991 yılında ağabeyimin 54 korucusu vardı. Halk komple PKK’lıydı. Bizim gıda malzememiz askeri helikopterle Diyarbakır’dan geldi.

** Hizbullah’ın Cizre’deki sorumlusu olan Şeyh Mehmet Zeki ile ağabeyim Kamil çok samimiydi. Gizli görüşmeler yapıyorlardı. Bu görüşmelere üst düzey askeri yetkililer de katılıyordu.

** Mehmet Sait, ağabeyim ve Temizöz arasında gizli toplantılar yapılıyordu. Hizbullah’a ‘çakı’ ve ‘çekiç’ gibi kodlar vermişlerdi. Jandarma hem bize hem de onlara mühimmat veriyordu.

** Hizbullahçılar, korucular, itirafçılar ve jandarma birlikte hareket ediyordu.

** Derviş Özalp isimli kişiyi PKK’ya arsa verdiği gerekçesiyle aldık, sorgulandı. Ben köprünün üstüne çıktığımda yanında Abdulhakim Güven ve Kamil Atağ vardı. 14-15 el silah sesi duydum.

Bugün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.