Ad-Diyar'dan müthiş iddia!

Ad-Diyar'dan müthiş iddia!
Lübnan’da yayımlanan Ed-Diyar gazetesi, Türkiye ve İsrail arasında imzalanacak bir anlaşma uyarınca, Gazze'ye giren tüm insani yardımın denetlenmesi sorumluluğunun Türkiye'ye verileceğini iddia etti.

Hürriyet'te yer alan habere göre Ankara ile Tel Aviv arasında yaşanan gemi krizinin ardından üzerinde görüşülmeye başlanan anlaşmaya göre, Gazze’ye giren tüm insani yardımı Türkiye denetleyecek. Anlaşma kapsamında Türkiye ayrıca, Gazze'ye giriş yapan para ve silahın Hamas'a yöneltilmesine engel olunması konusunda da taahhütte bulunacak.  

Gazete Arap diplomatik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, bu durumda Türkiye’nin Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasında anlamlı bir rol oynayabileceğini ve böylece gelecekte İsrail ile Arap dünyası arasında arabulucu rolü üstlenebileceğini belirtti.

Tel Aviv yönetimi tarafından abluka altında tutulan Gazze'de, Mısır kontrolündeki Refah Sınır Kapısı hariç tüm geçiş noktalarının kontrolü İsrail'de bulunuyor.

İngiltere eski Başbakanı ve Orta Doğu Dörtlüsü'nün Temsilcisi Tony Blair dün yaptığı açıklamada, İsrail'in birkaç gün içerisinde Gazze'ye yönelik ablukayı yumuşatmasının beklendiğini söylemişti. Blair, bu konuda kurulacak sistemin Ramallah'taki Filistin yönetimi, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gözetiminde olmasının beklendiğini ifade etmişti.

İsrail geçtiğimiz hafta Gazze'ye kahve, cips ve tıraş köpüğü gibi malzemelerin geçişine izin vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.