Muammer Aydın dinlemeye takıldı

Muammer Aydın dinlemeye takıldı
İstanbul Barosu Başkanı Aydın, Danıştay sanıklarına baro tarafından atanacak avukatların listesini Ergenekon şüphelisinden alırken dinlemeye takıldı.

Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşyturma kapsamında ‘adil yargılamaya teşebbüs’ iddiasıyla gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve şüpheli avukatların mahkeme kararıyla yapılan telefon dinlemelerinden çok ilginç bağlantılar çıkmaya devam ediyor. İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın’ın, Ergenekon’la birleştirilen Danıştay davası sanıklarına baronun atayacağı avukatları, Ergenekon şüphelileriyle görüştükten sonra belirlediği ortaya çıktı. 

ÜÇ AVUKAT SEÇTİK HABERİNİZ OLSUN

26 Ağustos 2009 günü Ergenekon şüphelisi İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz ile İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde Aydın “Oğuz Kayıran, Burhanettin Aktürk, Ramazan Zeybek üç arkadaş görev almayı kabul ettiler”, “onları atıyoruz haberiniz olsun” diyor. Cengiz’in “Tamam o peki bunları kim için atıyoruz abi” sorusuna Muammer Aydın “Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır, Tanju Okona için avukat Oğuz Kayıran” cevabını veriyor.

KİME HANGİ AVUKATI ATAYALIM LİSTE VER

Mehmet Cengiz’in “Bunları gruplandırmayı neye göre yaptınız? Çünkü bazıları bir birleriyle konuşmuyor bile”, “Ben bunu yarın size rahatsız etsem telefonla bildirsem” sözleri üzerine Baro Başkanı Aydın “Olur o zaman yarın sen bize kimlerle ilgili olması gerektiğini...” “Tamam o zaman o zaman biz isimleri bilmiyoruz sen bize onları ayır gruplayıver, bildir” karşılığını veriyor.

ZEYNEP KÜÇÜK: HARİKA BİR İŞ OLDU

Baro Başkanı Aydın’dan Danıştay sanıklarına atanacak avukatları belirleme yetkisialan Ergenekon şüphelisi Mehmet Cengiz, 26 Ağustos 2009 günü Ergenekon tutuklu sanığı Veli Küçük’ün kızı ve avukatı Zeynep Küçük’ü arayarak listeyi birlikte yapmayı teklif ediyor. İP’li Cengiz’in “...yarın üçe ayıralım binları bildirelim, o üç kişi pazartesi gelecek”, “(Muammer Aydın) Onlarla da konuşmuş, o iki kişiyle tamam demişler” sözleri üzerine Küçük “Ay çok iyi olmuş vallaha harika bir iş oldu ha..”, “Yarın o zaman orda şey yaparız o ayarlamayı yaparız” karşılığını veriyor.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.