Sırtından vurulan er intihar etmiş!

Sırtından vurulan er intihar etmiş!
İntihar ettiği söylenen jandarma er Metin Ekinci'nin ailesi, oğullarının kendisini öldürdüğüne inanmıyor. 

Ekinci'nin, sırtından giren bir kurşunla yaşamını yitirdiğini vurgulayan ailesi, "Kemer üzerinden vurulmuş ve kurşun göğsünden çıkmış. Otopsi raporunu beklemeden olayın intihar olduğunu söyleyen askerî yetkililerden açıklama bekliyoruz." diyor.

Tunceli merkeze bağlı Sütlüce Karakolu'nda intihar ettiği söylenen jandarma er Metin Ekinci'nin ailesi, oğullarının kendisini öldürdüğüne inanmıyor. Ekinci'nin, sırtından giren bir kurşunla yaşamını yitirdiğini vurgulayan ailesi, "Kemer üzerinden vurulmuş ve kurşun göğsünden çıkmış. Otopsi raporunu beklemeden olayın intihar oplduğunu söyleyen askeri yetkililerden açıklama bekliyoruz." dedi. 

Askere 4 ay önce giden Metin Ekinci, 15 Haziran günü hayatını kaybetti. Yapılan açıklamalarda intihar ettiği söylendi. Ancak aile, aynı görüşte değil. Muş'taki Kale Mezarlığı'na defnedilmeden önce cenazeyi inceleyen Ekinci ailesi, oğullarının sırtından vurulduğunu, kurşunun göğsünden çıktığını görmüş. Adli tıp raporu beklenmeden olayın intihar olarak ilan edilmesine tepki gösteren Metin Ekinci'nin amcası Kenan Ekinci, "Canımızdan can alındı. Biz askerliğimizi yapmış vatandaşlar olarak, biliyoruz ki G-3 mermisinin girdiği yer, sadece kendi oyuk deliğini açacak şekilde, çıktığı yer ise patlatacak şekildedir. Olayın aslını öğrenmek istiyoruz. Yetkililerden açıklama bekliyoruz. Gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız. Bu, kesinlikle intihar değil. Adli Tıp raporu gelmeden, bunun intihar olarak yayımlanması utanç verici bir olaydır." şeklinde konuştu. Baba Abdurrahman Ekinci de hadisenin intihar olmadığından emin. Evlat acısı sebebiyle konuşmakta zorlanan Ekinci, "Ben şimdi konuşacak durumda değilim. Benim kardeşlerim ne söylemişse doğrudur. Aynen o sözlerin arkasındayız." ifadelerini kullandı.

Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.