İt ve köpeği ya yargıla ya...

İt ve köpeği ya yargıla ya...
Balıkesir'de konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yabancı ülkelerinin PKK'yı himaye ettiğini belirtti..

Balıkesir'de konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yabancı ülkelerinin PKK'yı himaye ettiğini belirterek, "Bu alçaklar topluluğu uluslararası terörün menfaatlerini temsil ediyor. Bugüne kadar bir tek teröristi iade etmediler. Sözleşmelerin altında yazıyor. Bu it ve köpeği ya yargıla, ya iade et. Ne yargılıyorlar, ne iade ediyorlar. Yaptıkları şey himaye etmek. Silah vermek, mühimmat vermek" dedi. 

Balıkesir Körfez Havaalanı Pist ve Terminal açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, basın mensupları ve Balıkesirliler katıldı. Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde yaşanan terör saldırısı üzerine sert açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak terör örgütü PKK'ya her türlü desteğin verildiği uluslararası bir güçle karşı karşıya olduklarını belirtti. Çiçek "Herkes bizi kendi politikasının bir parçası haline getirmeye çalışıyor. Biz kimsenin politikasının parçası değiliz. Kimsenin oyuncağı değiliz. Kimsenin yanında, karşısında değiliz. Biz milletimizin yanındayız. Böyle bir Türkiye'den rahatsız olanlar var. Bakmayın siz PKK'yı terör örgütü olarak kabul ettiklerine. Bugüne kadar bir tek teröristi iade etmediler. Halbuki sözleşmelerin altına atılan imza o ülkenin, devletin namusudur. Ne yazıyor onun altında? Bu it ve köpeği ya yargıla ya iade et. Ne yargılıyorlar, ne iade ediyorlar. Yaptıkları şey himaye etmek. Silah vermek, mühimmat vermek. Bu alçaklar topluluğu hiç kimseyi temsil etmiyor. Bu ülkenin hiçbir kesimini temsil etmiyorlar. Bu vatanın esas sahipleri bizler değiliz. Aziz şehitlerimizdir" şeklinde konuştu.

''HER TÜRLÜ DESTEĞİN VERİLDİĞİ ULUSLARARASI BİR GÜÇLE KARŞI KARŞIYAYIZ''
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Terör örgütleri uluslararası gücün maşasıdır. Okur yazarlığı bile olmayan kişilerin yapacağı bir iş değildir bu. Bu örgütün tepe noktasında olanlara bir bakın. Her birisi bir ülkenin uşağı. Her birisinin bir başka ülkeyle irtibatı var. Bu örgüt bu ülkelerin taşeronluğunu yapıyor. Ne Kürt halkının ne Güney Doğu'nun ne de söyledikleri bir kısım hak ve özgürlüklerinin taşeronu değil, uluslararası güçlerin taşeronu. Biz Irak ile 48 tane ekonomik ve ticari anlaşma yaptık. Suriye ile 51 anlaşma yaptık. Eskiden bunlarla aramızda çok ciddi sorunlar vardı. Bu terör örgütünü uzun süre onlar da destekledi. Yeri geldi, bugün iyi ilişkiler içinde olduğumuz diğer ülkelerde destek verdi. Bunları unutmadık. Yaptığımız bu anlaşmalar Türkiye'nin ekonomik gelişmesine katkı sağladı. Türkiye tekrar toparlanıp, güç, kuvvet kazanırsa, burada bize ekmek yok diyenler, adına PKK dedikleri bu örgütü kullanır hale geldiler. Bu örgüte silah, mühimmat sağlayanlar, örgütü yaşatanlar bunlar. Okuması yazması olmayan adam patlayıcı bomba yapmayı, C-4'ü nereden bilecek? Bunları kim veriyor diye baktığımızda işte uluslararası güçleri görürsünüz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, her türlü desteğin verildiği uluslararası bir güçle karşı karşıyayız. Bundan en evvel istifade edenler silah tüccarlarıdır. Bu 5 bin kişilik bir örgüt, silah alacak, yiyecek içecek. Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Kandil Dağı'nda buğday mı yetişiyor? Pamuk mu, zeytin mi var? Onlara aşı kim veriyor, silah nasıl gidiyor? Diye baktığınızda arkasındakileri görürsünüz. Bilinen, bilinmeyen yekliyle Türkiye'nin verdiği mücadele budur. Güvenlik güçlerimiz olmasaydı başka hiçbir güç bu mücadeleyi bu kadar güçlü bir şekilde sürdüremezdi. Tüm acılarımıza ve mücadelemize rağmen terör mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.

''İSTEDİLER Kİ TÜRKİYE 3. LİG ÜLKESİ OLSUN''
Türkiye'de 38 terör örgütü olduğunuve uzun süredir bilinen ve bilinmeyen şekilde bu örgütlerle mücadele etitklerini belirten Çiçek "Bugün G-20'nin ülkesi haline geldik. Onlar isterler ki, G-30'da olsun, 3. lig ülkesi olsun. 38 terör örgütü var Türkiye'de. Uzunca zamandır bunlarla bilinen, bilinmeyen şekilde mücadele veriyoruz. Türkiye gelişmesine devam edecek. Bize yakışan 1. Ligde de değil, şampiyonluğa oynamaktır. Bize yakışan budur. Herkes bizi kendi politikasının bir parçası haline getirmeye çalışıyor. Biz kimsenin politikasının parçası değiliz. Kimsenin oyuncağı değiliz" dedi.

''İKTİDAR DEĞİL DEVLET MESELESİ''
Soğuk savaş döneminin bütün acımasız yol ve yöntemlerinin Türkiye'de uygulandığını, 5 binden fazla insanımızın hayatını kaybettiğini, 70 binden fazla insanıN sakat kaldığını dile getiren Çiçek, "Maalesef ayak üstü siyaset yaparak konuya bakanlar terör meselesini iktidar meselesi olarak görüyorlar. Hemen terör meselesini iktidar üzerinden, amiyane tabirle kasaba siyaseti yapıyorlar. Halbuki belki teröre en büyük desteklerden birisi de, terörü iyi anlamamak ve bunu iç siyasette malzeme olarak kullanmaktır. Zaten terörün varmak istediği de budur. Görüşümüz, kararımız ne olursa olsun, birbirimize saygımız olmalıdır. Terör bir iktidar meselesi değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin meselesidir. En baş sorunumuz da varlık sorunudur. İktidarda hangi partinin var olduğuna bakmaz. Onun hedefi devlete yöneliktir. Allah'ın izniyle yarın bugünden daha güçlü olacağız. Kim ki meseleyi hükümet meselesi olarak anlarsa yanlış yapar. Bizim yeteri kadar tecrübemiz var bu konuda. İşte 80 öncesi yaşadık. Bu iktidar gider, terör biter diyenler oldu. Ama bu iktidar uzaklaştı, yerine, ben gelirsem bu iş biter diyenler döneminden bir tespit olarak söylüyorum. Eskiden 10 kişi ölüyorsa, günde 20 kişi ölmeye başladı. Demek ki, bu bir parti, bir iktidar meselesi değil. Milletimizin yıldızının her zaman parlaması lazım" dedi.

BAKAN YILDIRIM, "MÜCADELE SÜRECEK"
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada saldırıyı kınayarak, şehit ailelerine başsağlığı diledi. Yıldırım, "Halkımızın huzuru, refahı için terör örgütü ile amansız bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu mücadele dün de vardı, bugün de var. Ve bu ülke var olduğu müddetçe de aynı kararlılıkla devam edecektir. Gece sabaha karşı yapılan saldırı sonucunda şehitlerimiz var. Çok sayıda terörist de etkisiz hale getirildi. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz ve tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Hiç kimse terörle mücadelemizi hiçbir şekilde durduramaz" dedi. Habertürk

İLGİLİ TÜM HABER VE GELİŞMELER:

KARAKOLA HAİN SALDIRI: 8 ŞEHİT

BİR ACI HABER DAHA: 2 ŞEHİT!

ALÇAKLAR SALDIRIYI ÜSTLENDİ

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

ŞEHİTLERİMİZİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

BAYKAL'IN ŞAŞIRTAN YORUMU

KURTULMUŞ ZAMANLAMAYA DİKKAT ÇEKTİ

BAHÇELİ'DEN HÜKÜMETE ŞOK ÖNERİ

İŞTE TSK'NIN "TAM İSABET" BAŞARISI!

BDP'LİLER NİHAYET SALDIRI İÇİN KONUŞTU

KILIÇDAROĞLU'NUN SALDIRI AÇIKLAMASI

MHP'Lİ BAL: BU SON SALDIRI HÜKÜMETİN SONU OLSUN

MHP'Lİ VURAL'DAN AĞIR SUÇLAMALAR

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI

4 ASKERİN DURUMU AĞIR

ŞEHİT EVLERİNE ATEŞ DÜŞTÜ, YAS VAR

ERDOĞAN'DAN YAZILI AÇIKLAMA

ŞEHİT SAYISI 11'E YÜKSELDİ

TERÖRİSTLERİN ASIL HEDEFİ BAŞKA MI?

ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VE MEMLEKETLERİ

ŞOK İDDİA: ABD TERÖRİSTLERİ GÖRDÜ AMA...

BAŞBAKAN ERDOĞAN VAN'A GİDİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.