Tansiyon yükselten 90 fotoğraf

Tansiyon yükselten 90 fotoğraf
Ergenekon soruşturması kapsamında 14 saat sorgulanan Seyfi Oktay’a 600’e yakın soru sorulurken, 90’a yakın da fotoğraf gösterildi. Oktay’ın yüksek yargıçlarla toplantıları, ortam dinleme kayıtları ve fotoğrafları görünce kabul ett

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra rahatsızlanan ve kalbine stent takıldıktan sonra önceki gün Ankara’da 14 saat ifade veren eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay’a 600’e yakın soru sorulurken, 90’dan fazla da fotoğraf gösterildi. Yargıyı etkileme çabaları kapsamında mahkeme kararıyla yapılan teknik ve fiziki takipte çekilen fotoğraflar tek tek Oktay’a gösterildi ve sorular yöneltildi. Oktay’ın sorulara ve fotoğraflara cevap vermekte zorlandığı ve sık sık doktorunun tansiyonuna müdahale ettiği belirtildi.

MAHKEME BAŞKANLARIYLA YEMEK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında sekiz aydır hem teknik hem de ortam dinlemesi yapılarak takip edilen eski Adalet Bakanı Oktay’a, Ergenekon davalarına bakan İstanbul 10. ve 14. Ağır Ceza Mahkemelerinin başkanlarıyla Ankara da bir araya geldiği yemekte çekilmiş fotoğraflar da soruldu. Oktay’ın telefon kayıtları, teknik takibe takılmış görüntülerinin yanı sıra ortam dinlemelerine ilişkin kayıtların da bulunduğu ve bunların tek tek sorulduğu öğrenildi.

9 DAİRE BAŞKANIYLA BULUŞMA

Ankara özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hamza Keleş ve özel yetkili Savcı Mustafa Bilgili’nin gece geç saatlere kadar sürdürdüğü sorguda ayrıca, Oktay’ın HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek üyeler Ali Suat Ertosun ve Cem Erbük’le bir araya geldiği fotoğrafları ve bu toplantılara ilişkin ortam dinleme kayıtları soruldu. Yargıtay’da 9 daire başkanının hazır bulunduğu toplantıya katılan Oktay’a, bu toplantıda neler konuşulduğu ve amacının ne olduğunu sordu.

TOPLANTI KAYITLARI TERLETTİ 

Tülay Bekar aracılığıyla Ergenekon Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün’ü etkileme girişimleri de sorulan Oktay’ın üst düzey yargı mensuplarıyla yaptığı gizli görüşmelerin ortam dinlemesi kayıtlarıyla ilgili sorulara cevap vermekte hayli zorlandığı ve sık sık doktorunun tansiyonuna müdahale ettiği belirtiliyor.  

Eski Adalet Bakanıyım, görüşürüm

Seyfi Oktay’ın savcılık ifadesinde, yargıya müdahale kapsamında basına yansıyan telefon konuşmalarını da doğrulayan Oktay’ın “Kadir Özbek’e atama talepleri olan hakim ve savcıların isteklerini ilettim. Ancak bunları iletmenin, yargıyı etkileme kapsamında olduğunu düşünmüyorum” dediği belirtildi.

KANTARCIOĞLU’NDAN TEKNİK BİLGİ ALDIM

Habertürk gazetesine yansıyan ifadelerinde Oktay’ın, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın talebi üzerine anayasa değişikliği konusunda Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile görüştüğünü de kabul eden Oktay “Yaptığımız konuşma teknik bir bilgi almaydı” dedi.

KÖKSAL ŞENGÜN KENDİSİ İSTEDİ

Oktay’ın, Ergenekon davasına bakan mahkemenin başkanı Köksal Şengün’le ilgili olarak da ifadesinde “Köksal Şengün ile yemek yediğimiz doğrudur. Yemek onun bir büyüğü olarak ve eski Adalet Bakanı olarak gerçekleşti. Zaten buluşma talebi kendisinden geldi. Devam etmekte olan davaya ilişkin hiçbir bilgi alışverişim olmadı” dedi.

Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.