Bayan Perinçek'e şok suçlama!

Bayan Perinçek'e şok suçlama!
Ergenekon davası tutuklu sanığı Doğu Perinçek'in eşi Hacer Şule Perinçek silahındaki seri numarayı değiştirmekten yargılanacak.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Şule Perinçek'e 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Suçun işlenme tarihinin 2001 yılı olmasını göz önüne alan savcı, zamanaşımının dolması nedeniyle aynı suçtan Doğu Perinçek ve babası Mehmet Sadık Perinçek hakkında ek takipsizlik kararı verdi. 

Şule Perinçek hakkındaki iddianameyi İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zülfikar Tekirdağ hazırladı. İddianamede yer alan bilgilere göre; Şule Perinçek, kendisine ait bulundurma ruhsatlı emanete kayıtlı tabancayı oğlu Mehmet Bora Perinçek'e devretmek için Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Müracaat esnasında silahın namlu kısmında bulunan T33943 numaralarının sonradan yazdırıldığı şüphesi ile Emniyet Kriminal'e gönderildi. Kriminalde yapılan incelemede namlu fişek yatağı sağ yüzeyinde bulunan T 339434 numarasının alt kısmında 2 ve 7 rakamlarının bulunduğu tespit edildi. Diğer rakamların tespiti ise mümkün olmadı. Bu bulgulara istinaden silahın üzerindeki seri numarasının fabrikasyon olmadığı, bulunduğu yere sonradan vurularak eklenmiş olduğu ve silahın namlusunun değiştirildiği yönünde rapor düzenlendi. Emniyet Kriminal'in ardından silah bir de incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu Balistik Şubesi'ne gönderildi. Adli Tıp Kurumu da silahın seri numarasının sonradan eklenmiş olduğu yönünde rapor bildirdi. İddianamede; "Namlu üzerinde yapılan değişiklik silahın karakteristik özelliğinin değiştirilmiş olması nedeniyle, silah her ne kadar ruhsatlı silah olsa da, yapılan değişiklik yasalara ve usullere aykırıdır." denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.