Erdoğan'ı şaşırtan brifing

Erdoğan'ı şaşırtan brifing
Türkiye 11 şehidini gözyaşlarıyla uğurladı. Başbakan’ın olay yerine giderek aldığı brifingte söylenenlerse şaşırttı: Top ateşi açtık... Cevap gelmedi... Biz de çoban sandık!

O KOMUTAN TSK MAYININA "PKK MAYINI" DEMİŞTİ, BALYOZ'DA ADI GEÇİYOR
Hakkari Şemdinli’de terörist saldırıda şehit düşen askerler için için Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehitler törenin ardından uçakla memleketlerine gönderildi. Törendeki konuşmasına “Acımız çok büyük, hüznümüz dağlar kadar” diyerek başlayan Başbakan, “Ama boynumuzu bükmüyoruz, bükmeyeceğiz. Kor ateş de olsa hüznümüzü yüreğimize gömecek, gözyaşımızı içimize akıtacak hainleri sevindirmeyeceğiz. Net biçimde ifade ediyorum, kazanamayacaklar. Kanlı saldırılar ülke ve milletin istikametini değiştiremeyecek. Türkiye’yi büyüme ve güçlü, itibarlı bir devlet olma hedefinden bir milim uzaklaştıramayacak” dedi.

KOMUTAN KAYA’DAN ŞAŞIRTAN İTİRAF
Tören sonrası saldırının hedefi Tekeli Taburu’na giden Başbakan’a brifing veren Tümgeneral Gürbüz Kaya, 23.30’da görüntü alındığını, topçu atışı yapıldığını, karşılık verilmeyince görüntülerin çoban, köylü, ya da kaçakçı olabileceğinin düşünüldüğünü kaydetti. Başbuğ da PKKlıların 250 değil 57 olduğunu ve 23’ünün saldırdığını açıkladı. 

Başbakan sınırdaki o mevzide
Başbakan Erdoğan, Van’da 11 şehit için düzenlenen törene katıldıktan sonra, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile Şemdinli’de PKK’nın sınırdan sızdığı Gedikli bölgesindeki mevzilerde incelemelerde bulundu. Erdoğan, mevzilerde vatani görevini yerine getiren Mehmetçiklere sohbet ederek moral verdi. Erdoğan ayrıca Başbuğ ve kuvvet komutanlarından yaşanan son gelişmelerle ilgili bilgi aldı. 

TSK mayınına PKK mayını diyen komutan
Terörist grubun ‘Çoban’ sanıldığını açıklayan Tümgeneral Gürbüz Kaya, daha önce Balyoz Darbe Planı soruşturması ve Çukurca’da 7 askerin şehit olmasına neden olan mayının TSK’ya ait olduğu itirafıyla gündeme gelmişti. 7 askerin şehit olmasına neden olan mayının PKK’ya ait olduğu söylenmiş, ancak Kaya’nın internete düşen ses kayıtlarında mayınların TSK’ya ait olduğu ortaya çıkmıştı. Kaya, Balyoz’un dellileri arasında ‘cuntaya tam destek verenler’ arasında gösteriliyordu.

BÜYÜKELÇİLER CENAZEDE
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile önceki gün Van’a gelen AB üyesi 15 ülkenin büyükelçisi ile 7 elçilik görevlisi de şehitler için düzenlenen törene katıldı. İspanya’nın Ankara Büyükelçisi Joan Clos, “Türkiye halkının ve ordusunun yaşadığı bu acı ve üzüntüyü tabi ki kendi ülkelerimizde anlatacağız. Zaten bunun için buradayız” diye konuştu. 

BAKANLAR GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Törene Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kuvvet komutanları ve AB üyesi 15 ülkenin büyükelçileri katıldı. Cemil Çiçek, Başbuğ, Gönül ve Atalay’ın tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.