ETÖ sanığı Selçuk öldü!

ETÖ sanığı Selçuk öldü!
Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı ve Ergenekon sanığı İlhan Selçuk öldü. Selçuk 85 yaşındaydı ve Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuksuz olarak yangılanıyordu...

Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk, tedavi gördüğü hastanede öldü. 

Alınan bilgiye göre, bir süredir Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Selçuk, öldü.

İşte İlhan Selçuk'un ölüm sebebi

İlhan Selçuk'un ölümüne Amerikan Hastanesi'nden açıklama geldi.

İlhan Selçuk'un ölümüyle ilgili Amerikan Hastanesi'nden yapılan açıklamada, "24 Ocak 2010 tarihinde iskemik beyin hastalığı nedeni ile yoğun bakım ünitemize yatırılan İlhan Selçuk, uygulanan tüm tedavi ve girişimlere karşın çoklu organ yetmezliği nedeni ile 21 Haziran 2010 saat 13:15'te vefat etmiştir" denildi.

85 yaşındaki İlhan Selçuk, Ergenekon Terör Örgütü'ne üye olmak suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmışı. 

Perşembe günü toprağa verilecek
İlhan Selçuk'un, perşembe günü Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi...

İlhan Selçuk'un Cenazesi Hacıbektaş'ta Defnedilecek


İstanbul'da vefat eden İlhan Selçuk'un cenazesi vasiyeti üzerine, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde defnedilecek.

Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi, başyazarı İlhan Selçuk'un cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde Mahsuni Şerif ve ağabeyi Turhan Selçuk'un mezarları ile Aşık Veysel, Pir Sultan Abdal ve Yunus Emre'nin heykellerinin bulunduğu Çilehane bölgesindeki Yıldızlar Mezarlığı'na defnedilecek.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Selçuk'un Hacıbektaş'ta defnedilme isteğini Hacı Bektaş Veli'yi Anma törenlerinde vasiyet ettiğini hatırlattı.

Selmanpakoğlu, şunları kaydetti:

"2007 yılının 17 Ağustos günü Hacıbektaş Veli Anma etkinliklerinde İlhan Selçuk konferans verirken salon tıklım tıklım doluydu ve Selçuk konferansın bir bölümünde 'Bizi Hacıbektaş'a gömün' deyip ailece kendisini ve Turan Selçuk'u da kastederek burada resmen halkın huzurunda vasiyet etmişti.

Bunun üzerine Hacıbektaş Belediyesi olarak Çilehane bölgesinde mezarlığın bitişiğinde özel yer hazırladık, buraya Türkiye'nin her alanda yetişmiş, dünyaya mal olmuş kişilerinin defnedilmesi için meclis kararı aldık. İlhan Selçuk ve Turhan Selçuk da bu isimlerden. İlhan Selçuk'un cenazesi de vasiyeti üzerine ağabeyi Turhan Selçuk'un mezarının yanına defnedilecek."

Selmanpakoğlu, Selçuk'un cenaze töreni programının Cumhuriyet Gazetesi tarafından yapılacağını sözlerine ekledi.

İlhan Selçuk'un ağabeyi ünlü karikatürist Turhan Selçuk'un cenazesi de vasiyeti üzerine Hacıbektaş'a defnedilmişti.

"NALLARI DİKERSEM BOZULMAYALIM..."
Geçirdiği kalp spazmı nedeniyle Amerikan Hastanesi'nde tedavi görmesi eleştiri konusu olan Cumhuriyet gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk, ameliyattan bir gün önce Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde yayımlanmak üzere kısa bir yazı kaleme almıştı ve şu ilginç ifadeleri kullanmıştı:


İkisini de Eyvallah...
Arabayla asfalt yolda giderken birden karşına bir levha çıkar..
"Yol kapalı"
Bozulursun...
Ama yapacağın bir şey de yoktur.
Bugün Pazar!..
Pazartesi günü yürekten ameliyat olacağız., söylenenlere bakılırsa epey gıllı gışlı bir operasyonmuş, nalları havaya dikersek bozulmayalım, olur böyle şeyler...
...
Nalları dikmezsem...
Daha görüşürüz...
Dikersem, her ne kadar kusurumuz da olsa, affola...
İkisine de eyvallah..."

ÇETİNKAYA'DAN "ERGENEKON" İMASI
Selçuk'un ölümü dolayısıyla duygularını NTV'de açıklayan gazeteci Hikmet Çetinkaya, ilginç bir değerlendirmede bulundu. Selçuk'un, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınması ve sonrasında yaşananlar nedeniyle bedeninin yorgun düştüğünü öne süren Çetinkaya, "Hikmet Çetinkaya, "Sabahın 6'sında 84 yaşında bir adam gözaltına alınıyor. O yaştaki bir insanın 4 gün süreyle gözaltında kalması, kalbi yorgundu. Tutuksuz yargılanmasına karar verildi. 15 gün sonra hastaneye kaldırıldı. O yorgun bedeni buna dayanamadı. Kendisine yediremiyordu sandalyede yaşamayı" diye konuştu.

İlhan Selçuk kimdir?
Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alınan İlhan Selçuk, Cumhuriyet Gazetesi'nin yayın kurulu başkanı, başyazarı ve hepsinden ötesi ideoloğu olarak tanınıyor.

Selçuk, 1925'te Kuvayi Milliye içinde yer alan subay Kasım Bey'in çocuğu olarak Aydın'da doğdu.

Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra avukatlık ve gazetecilik yapan Selçuk, edebiyatçı Yaşar Kemal'in yardımıyla 1963'te Cumhuriyet Gazetesi'ne köşe yazarı olarak adım attı. İlhan Selçuk; Doğan Avcıoğlu, Cemal Reşit Eyüpoğlu, Mümtaz Soysal ve İlhami Soysal ile birlikte Yön Hareketi'ni başlattı. 9 Mart 1971 günü darbe yapmayı planlayan; ancak Kara Kuvvetleri Komutanı Faruk Gürler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Muhsin Batur'un saf değiştirmesi üzerine başarılı olamayan Cemal Madanoğlu cuntası içinde o da vardı. Yıllar sonra, Cumhuriyet Gazetesi'nde birlikte çalışacağı Hasan Cemal'e "Eğer 9 Mart cuntası başarılı olsaydı, 27 Mayıs'ın devamı olacaktı." itirafında bulundu. Bu dönemde gözaltına alınarak Ziverbey Köşkü'nde cuntacılık iddiasıyla sorgulandı. 12 Eylül 1980 darbesinin ardından gazetenin başına geçen Hasan Cemal ile 10 yıl soğuk savaş sürdürdü.

1991 sonunda Uğur Mumcu ve Ali Sirmen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda arkadaşıyla ayrıldığı Cumhuriyet'e 4 ay sonra, Hasan Cemal'i safdışı bırakarak geri döndü. O günden bugüne Cumhuriyet'in 'tek adamı' oldu. AK Parti'nin 2002 yılında iktidara gelmesinden itibaren hükümete yönelik sert eleştiriler yöneltti ve bir şeriat devleti kurulmak istendiğini yazdı. Bu süreçte ulusalcı cepheyi genişletmek için MHP ile diyaloğ kurma yollarını aradı. Ama Devlet Bahçeli'nin sağduyulu politikası onu hayalkırıklığına uğrattı. Mayıs 2006'da Cumhuriyet'e atılan bombanın failinin 'dindarlar' olduğunu söyledi. Bombayı atanın, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Aslan olduğu anlaşıldıktan sonra suskun kaldı. Ergenekon terör örgütüne yönelik operasyonların ardından, Alparslan Aslan'ın da bu örgütle ilişkisinin ortaya çıkmasına rağmen sessizliğini korudu. Bu nedenle 'Ergenekon'un üzerini mi örtüyor?' yorumları yaygınlaştı.

Selçuk'un Ölümüne Özel Yayın

Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu gerekçesi ile tutuksuz olarak yangılanan, Cumhuriyet Gazetesi Başyazarı İlhan Selçuk'ün ölüm haberi üzerine başını NTV ve CNH TÜRK'ün çektiği bazı televizyon kanallarının özel yayına geçmesi dikkat çekti.

İlhan Selçuk’un Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından, başyazarlığını yürüttüğü Cumhuriyet gazetesi bugün “Susturamayacaklar ” manşetiyle çıkmıştı. Selçuk’un gazetedeki köşesi ise İlhan Selçuk imzasıyla boş bırakılarak tepki gösterilmişti.

Selçuk'un ölüm haberi üzerine normal yayınlarını keserek özel yayına geçen CNN TURK ve NTV Gibi bazı kanallar canlı bağlantılarıyla da dikkaç çekti...

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.