İmam Hatipliyi almadı

İmam Hatipliyi almadı
KPSS'yi kazanan imam hatip mezunu iki genç, ÖSYM tarafından Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne yerleştirildi. İşe başlamak için kuruma giden memur adayları, yetkililerin, "Sadece teknik lise mezunlarını alıyoruz" açıkl

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi sistemle Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne yerleştirilen memur adayları, görev yerlerine gittiklerinde büyük bir şok yaşadı. Kurum yöneticilerinin, "Siz imam hatip mezunusunuz, biz sadece teknik lise mezunlarını alıyoruz" açıklaması üzerine yıkılan adaylar, ÖSYM'den mağduriyetlerini gidermesini bekliyor.

Kamu Personeli Seçme Sına-vı'ndan (KPSS) 85,649 puan alan Mehmet Akdemir, yerleştirme tercih kılavuzundaki başvuru şartlarını dikkate alarak tercihlerini yaptı. ÖSYM, 'KPSS-2010/1: Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına 1. Yerleştirme Sonuçları'na göre Akdemir'i Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne yerleştirdi. İşe başlamak için gerekli belgeleri öğrenmek amacıyla müdürlüğü arayan Akdemir, aldığı cevapla şaşkına döndü. Yetkililer, 'arama kurtarma teknisyeni' kadrosuna teknik lise mezunu kişilerin atanmasını beklediklerini, bu kadroya yerleştirilen imam hatip lisesi mezunlarını kabul etmeyeceklerini bildirdi. Aldığı bu cevap üzerine büyük hayal kırıklığı yaşayan Akdemir, durumu teyit etmek için hemen ÖSYM'yi aradı.

ÖSYM yetkililerinin, "Bizim yerleştirdiğimiz personeli nasıl almıyorlarmış, siz evrakınızı tamamlayın, kuruma teslim edin." dediğini belirten Akdemir, şunları anlattı: "Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nü tekrar aradım. Yeni yerleştirilen personelle İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde görevli şube müdürü Orhan Meydanoğlu'nun ilgilendiğini söylediler ve ona yönlendirdiler. Meydanlıoğlu ile telefonda konuştum. 'Arama kurtarma teknisyeni' kadrosuna imam hatip lisesi mezunu kişilerin yerleştirilmesinin ÖSYM'nin yaptığı hata sonucu oluştuğunu söyledi. Yakında kurum bünyesinde bir kurul toplanacağını ve kimlerin kabul edilip kimlerin edilmeyeceğini bu kurulun kararlaştıracağını belirtti. Evraklarımızı göndersek bile işe alınmayabileceğimizi ifade etti. Benim durumumda olan çok sayıda arkadaşım var. Kazanılmış hakkımızın elimizden alınmaya çalışıldığını düşünüyorum."

Akdemir ile aynı kuruma yerleştirilen imam hatip lisesi mezunu Mahmut Yavuz da kuruma başvurduğunda aynı sorunlarla karşılaşmış. Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'nü telefonla aradığını dile getiren Yavuz, "Yerleştirilenlerin listesi Devlet Personel Başkanlığı'ndan Afyonkarahisar Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü'ne gönderilmiş. Listede ismimizin olup olmadığını bir türlü öğrenemedik. Listede ismimiz bulunsa bile işe alınmamıza, bir kurulun karar vereceğini söylüyorlar." diye konuştu.

Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Yönetim Hizmetleri Şube Müdürü Orhan Meydanoğlu ise 'arama kurtarma teknisyeni' kadrosuna teknik lise dışında okul mezunlarının yerleştirilmiş olmasının ÖSYM'nin bir hatası olduğunu söyledi. ÖSYM'nin yerleştirdiği her adayın belgelerini kabul ettiklerini ancak bu kadroya atananların işe başlatılıp başlatılmayacağıyla ilgili kararın komisyon tarafından verileceğini aktaran Meydanoğlu, şunları kaydetti: "ÖSYM'nin yerleştirdiği arkadaşları tanımadığımız için onlara karşı bir garazımız olamaz. Yapılan bir hatadan dolayı arkadaşlar burayı kazanmış. İşe alınmamaları durumunda mahkemeye başvurabilmeleri için kendilerine belge de vereceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.