Şehitlerin kemiklerini sızlattı!

Şehitlerin kemiklerini sızlattı!
PKK'nın hamisi Ergenekon örgütü yeni stratejisini belirledi: Şehitler üzerinden aklanmak... ETÖ destekçisi Mehmet Faraç da bugün iş başındaydı...

PKK'nın saldırısında 11 askerin şehit olmasını fırsat bilen Ergenekon örgütü yandaşları propaganda faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Terörle mücadeledeki başarısızlığı Ergenekon operasyonlarına bağlayanlara bir yeni daha eklendi.

Ergenekon'a destek yazılarıyla dikkat çeken Cumhuriyet yazarı Mehmet Faraç, 'Hesabı AKP vermeli!' başlıklı yazısında subayların Ergenekon kapsamında tutuklanmasınının askerin mücadele azmini kırdığını savundu ve bir dizi soruyla terörle mücadeledeki başarısızlıkla Ergenekon operasyonları arasında bağlantı kurmaya çalıştı.

İşte Faraç'ın Cumhuriyet'tek yazısı...

Hesabı AKP Vermeli!..


Devletleri yönetenler beceriksizliklerini pervasızlıkla örtebilirler mi?.. Devlet ciddiyetine az buçuk bulaşmış bir siyasi iktidar, çifte standart ve ikiyüzlü politikalarla yarattığı açmazı, haddini aşan çıkışlarla tersine çevirebilir mi?..

Soruları daha da çoğaltalım...

Kendi ordusunun moralini bozmakta üstün başarı gösteren bir iktidar, kan bataklığının hesabını yalnızca askerden sorabilir mi?..

Türkiye’de hırsızı bırakıp ev sahibini tokatlamak gelenek haline gelse de, kimse kendi beceriksizliğini kamufle etme uğruna sınırda ölümüne bekleyen güvenlik mensuplarını acemi öğrenci gibi kara tahta önüne çağırmamalıdır!..

Şunu artık herkes kabul etmelidir; AKP terörle mücadele konusunda son 26 yıldır bu ülkeye gelmiş en başarısız hükümettir!..

Bu ülkenin 780 askeri AKP hükümetleri döneminde şehit olmuştur. Üstelik yanlış ve pervasız politikalar, terörü ve destekçilerini cesaretlendirmekten başka işe yaramamıştır!..

Üstelik aynı AKP, insan hakları, demokratikleşme ve kültürel gelişme uğruna çözüm bekleyen milyonlarca Kürt kökenli yurttaşlarımızı da siyasal rant uğruna kandırmaktan öteye gidememiştir...

İktidar başarısızlıklarını, adına “açılım” dediği içi boş ve de popülist plana yüklemeye çalışırken 26 yıldır söndürülmeye çalışılan bir ateşin üzerine benzin dökmüştür!..

İşte gaflet ve dalaletle yükseltilen bu ateş, terör bataklığında şimdilerde fidanları yakıyor...

Diyarbakır’da “Kürt sorunu”, Bursa’da “Terör sorunu” ikileminde sözde teröre çare arayan iktidarın ikiyüzlü politikaları nedeniyle Türkiye son 30 yılda benzeri görülmemiş bir çıkmazın içinde debelenmektedir...

Peki bunları niye mi yazdım?.. Ülkenin TBMM Başkanı, 11 askerin şehit edildiği gün “Genelkurmay’dan tatmin edici bir açıklama bekliyorum” diye buyurmuş ya?..

Evet, ben de huzur ve güven arayan, teröre karşı “Yeter artık” diyen her yurttaş gibi başta TBMM Başkanı olmak üzere ülkeyi yöneten bu iktidarın sahiplerinden tatmin edici bir açıklama bekliyorum:

Acaba “Ergenekon” adı verilen operasyonla, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yüzden fazla subay ve astsubayının cezaevlerine gönderilmesi, terörle mücadele etmek için çırpınan bir ordunun moralini bozmuş olabilir mi?..

Terör örgütü lideri ve yöneticilerini yakalayan subayların bile “terörist” damgasıyla cezaevlerine gönderilmesi, Güneydoğu sınırında yıllardır siperde bekleyen askerin iradesini zedelemiş midir?..

İktidar beslemesi gerici medyanın her fırsatta askeri hedef alması, terör karşısında cansiperâne mücadele edenlerin görev azmini örselemiş midir?..

Son günlerde ocaklara düşen ateş konusunda birilerinin tatmin edici bir açıklama yapma zorunluluğu varsa, bu kesinlikle ülkenin güvenlik meselesini çıkmaza sokan AKP’nin ta kendisidir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.