Hakim Şengün'den ilginçlikler

Hakim Şengün'den ilginçlikler
Ergenekon'un kadın avukat Tülay Bekar aracılığıyla kontrol altına aldığı ortaya çıkan hakim Köksal Şengün, dinleme kararıyla ilgili yetkililer hakkında suç duyursunda bulundu, Islak imza ve Cihaner dosyasıyla ilgili ilginç bir tavır sergiledi...

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün'ü, Seyfi Oktay'la birlikte gözaltına alınan Tülay Bekar'ın kadınlığını kullanarak kontrol altına aldığı teknik takibe takılan telefon görüşmeleri sonucu ortaya çıkmıştı. Telefonda Seyfi Oktay'ın ekibinde yer alan Tülay Bekar, hakim Şengün'e "Adını söylemeye utanacak hale geleceksin" diyerek davadan çekilmeye zorluyordu.

Ergenekon'un Kadın şantajıyla istediklerini yaptırmaya çalıştığı Hakim Şengün, bu tezgahı ortaya çıkaran dinleme kayıtlarıyla ilgili görevliler hakkında suç duyurusunda bulundu.

HAKİM ŞENGÜN'DEN YARGITAY'IN CİHANER OPERASYONUNA DESTEK OYU!


Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Yargıtay'ın incelemeden göndermesini istediği ve Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Islak imzalı belge davası ile birleştirilmesine karar verdiği Cihaner dosyasını incelemeye aldı.

Mahkeme başkanının gönderilmesi yönünde görüş bildirdiği dosya iki üyenin karşı çıkmasıyla incelemeye alındı. Islak imzalı belge dosyasını İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderen Yargıtay 11. Ceza Dairesi bu dosya ile Cihaner dosyasının birleştirilmesine gerek olmadığına karar verdi. 

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, basına mensuplarına yaptığı açıklamada Islak imzalı belge dosyasının tekrar kendilerine gönderildiğini söyledi. Bununla birlikte Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin Cihaner dosyalarının birleştirme kararının da gönderildiğini belirten Şengün, "Birleştirmeye istinaden 11. Ceza Dairesi'nin yazısı da geldi. Birleştirmeye istinaden dosyayı incelemeden gönderilmesini istiyor. Ben gönderilmesi yönünde görüş bildirdim. Üye hakimler ise dosyayı incelemeye aldı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin birleştirme kararını inceleyecekler." dedi.

İki üye hakimin inceleme kararına iki sayfa muhalefet şerhi koyan Şengün, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Cihaner dava dosyasının Islak imzalı belge dava dosyasıyla birleştirilme kararını 10 Mayıs 2010 tarihinde verdiğini ancak dosyanın kendilerine 18 Haziran 2010 tarihinde ulaştığını söyledi. Cihaner dava dosyasının birleştirme kararından 38 gün gibi uzun bir süre sonra kendilerine ulaştığını ima eden Köksal Şengün, "Birleştirme kararının verildiğinde Erzurum, dava dosyasından el çekmiştir. Ancak dosya bize bu kadar zaman sonra ulaştı. Gerisini siz düşünün" dedi. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi, birleştirme kararı vermesine rağmen dosyayı iki kez Diyarbakır'a göndermişti.

Şengün, Yargıtay'dan gelen yazıda, Islak imzalı belge dosyası ile Cihaner dosyasının birleştirilmesine gerek olmadığı yönünde kararın da yer aldığını belirtti.

Öte yandan, mahkeme başkanı Köksal Şengün, yargıyı etkileme soruşturması kapsamında teknik takibe takılması ile ilgili yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. Şengün'ün eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ve bazı avukatlarla görüştüğü, bu avukatların Şengün'ü etkileyerek Ergenekon sanıklarını tahliye ettirmeye veya Şengün'ün davayı bırakması yönünde baskı yaptıkları iddia edilmişti. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.