Katil Askerlere Madalya Verildi

Katil Askerlere Madalya Verildi
Gazze'ye yardım götüren gemiler arasında yer alan Mavi Marmara'ya operasyon düzenleyerek 9 Türk'ü öldüren İsrailli komandolara kahramanlık madalyası verildi.

İsrail Deniz Kuvvetleri'nin seçkin Şayetet birliğinden olan askerlere madalyaları İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi taktı. Önceki gün düzenlenen ödül törenine üst düzey askeri yetkililer de katıldı.

31 Mayıs'ta meydana gelen olay sonrası İsrailli askerler nefsi müdafaa yaptıklarını öne sürerken, yardım gönüllüleri ise askerlerin gemiye çıkarma yapar yapmaz üzerlerine ateş açtıklarını ifade ediyor. Konuyu araştırmak üzere İsrail bir komisyon oluştururken, Türkiye, Birleşmiş Milletler'in oluşturma sözü verdiği komisyonun bir an önce konuya el atmasını istiyor.

İsrail'in 6. casus uydusu yörüngede
İstihbarat faaliyetleriyle dünyanın en önde gelen ülkeleri arasında yer alan İsrail önceki gün Ufuk 9 adlı casus uydusunu da yörüngeye yerleştirdiğini ve bilgi akışını sağlamaya başladığını duyurdu. Palmahim Üssü'nden fırlatılan uydu, İsrail'in halen faaliyette bulunan 5 casus uydusundan daha gelişmişi olarak kabul ediliyor. İsrail, İran'ın nükleer programına hız verdiği bir dönemde bu tür bir uydunun uzaya yerleştirilmesinin caydırıcı olacağını öne sürüyor.

Bu arada, Jerusalem Post'ta yayınlanan habere göre 2008'deki Dökme Kurşun Operasyonu'ndan ders alan İsrail, sivil kayıplarının önüne geçmek için sivilleri hızlı bir şekilde tahliye edecek ve halkın yerlerinden ayrılabilmesine azami gayret gösterecek. Yeni stratejinin Dökme Kurşun'da yanlış yaptıkları anlamına gelmediğini öne süren İsrail, o zaman da Gazze'deki hemen tüm evlere telefonla ulaşarak, halkı operasyon düzenlenecek yerlerden uzaklaştırmaya çalıştıklarını iddia ediyor. Ancak BM tarafından görevlendirilen Güney Afrikalı Yargıç Goldstone'un hazırladığı rapor, İsrail'in Gazze'de savaş suçu işlediğini ortaya koymuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.