Bahçeli’yi terleten belge

Bahçeli’yi terleten belge
Artan terör olaylarından hükümeti sorumlu tutarak, İmralı’daki teröristbaşının idamı için idam cezasının yeniden getirilmesini isteyen MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi “terleten belge” yine gündemde.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, önceki gün Meclis”te düzenlediği basın toplantısında, “Abdullah Öcalan’ı teslim edenlere idam edilmeyeceği garantisi verildiğini iddia edenlere hodri meydan!.. İspatlamayan namerttir. Eğer böyle bir belge varsa, derhal açıklansın!.. 2002’de idam cezasının kaldırılmasına MHP karşıydı. O dönem idamın kaldırılmasına Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları destek verdi” dedi. 

Peki resmi belgeler ne diyor?

Belgelere göre, 12 Ocak 2000’de yapılan 7.5 saatlik liderler zirvesinden sonra yapılan açıklamada; “Apo’nun idam dosyasının Başbakanlık’ta bekletilmesi” kararına varıldığı duyuruldu... Bu ortak açıklamada Bülent Ecevit, Devlet Bahçeli ve Mesut Yılmaz’ın imzaları vardı.

Meclis zabıtlarına göre de;

İdamı kaldıran yasa, 253 oyla kabul edildi... MHP’li 12 milletvekili oylamaya katılmadı... 27 AK Partili “kaldırılmasın” oyu kullandı.

Devlet Bahçeli, 25 Haziran 2002’de, “İdam cezaları uygulanmayacak diyen moratoryumun altında imzamız var. İmzamıza sadık kalacağız” dedi.

Devlet Bahçeli, 16 Şubat 2002’de Ecevit’e söz verdi: “Apo’nun idamının kaldırılmasını hükümet meselesi yapmayız, alınganlık da göstermeyiz!’”

İşte Bahçeli’yi terleten belge

BÜYÜTMEK İÇİN TIKLAYIN


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.