Şehit ailesini yıkan ŞOK MEKTUP

Şehit ailesini yıkan ŞOK MEKTUP
Oğulları Şırnak'ta asker olan aile, Mehmetçik Sigorta'dan “şehitlik poliçesi” teklifi olan mektubu alınca şoke oldu.

Mektupta 20 liralık sigorta sonrası asker oğlu şehit olduğunda 22 bin lira alabilecekleri yazıyordu. Zaten tedirgin ailenin uykuları kaçtı.

TSK Mehmetçik Vakfı, TSK Elele Vakfı ve TSK Eğitim Vakfı'nca bir yıl önce kurulan özel sigorta şirketi Mehmetçik Sigorta'dan vatani görevini Şırnak'ta yapan bir askerin Ankara'daki annesine “Oğlunuzu 20 TL karşılığı sigortalarsanız ve oğlunuz şehit olursa 22 bin 500 TL ödenecek” yazılı bir mektup geldi. Mektupta Mehmetçik Sigorta'nın vefat veya organ kaybı durumunda ne kadar ödeme yapacağı anlatıldı, oğullarına, ‘ferdi kaza' sigortası yaptırmaları tavsiye edildi. Mektubu okuyunca şoka giren aile, “Oğlumuz Güneydoğu'da olduğu için çok korkuyorduk. Mektup bizi daha da tedirgin etti. Uykularımız kaçtı” dedi.

‘BANA GELSE BEN ÖLÜRÜM'

Şırnak'ta bulunan Mehmetçik Sigorta Doğu Güneydoğu Bölge Müdürlüğü yetkilileri mektubu doğrularken aileye askeri birlikler tarafından gönderildiği bilgisini verdi. Bölge yetkilisi Ş.K. zorunlu olmayan bu sigortanın askerlikte geçerli olduğunu belirterek “Aileye de bilgi veriliyor. Bilgiyi askeri birlik gönderiyor. Ölüm halinde sigorta 22 bin 500 TL, Mehmetçik Vakfı ise 18 bin 500 TL veriyor” açıklaması yaptı.

Mektuptan haberdar olmadığını belirten Mehmetçik Sigorta Genel Müdürü Esin Sarıyalçın ise “Oğlum askerdeyken, bana böyle bir mektup gelse ölürüm. İyi niyetle bir bilgilendirme yapılmaya çalışılmış olabilir. Ama bu kadar hassas bir dönemde insanları tedirgin edecek bir durum. Ailelerin korkması çok normal” dedi.

OYAKBANK BAŞLATMIŞTI

TSK Mehmetçik Vakfı Genel Sekreteri emekli Albay Cengiz Baştuhan da “Asker ailesi olarak, itici bir mektup” değerlendirmesi yaptı.

Er ve erbaşlara isteğe bağlı sigorta uygulamasını 2000 yılında Oyakbank başlatmıştı. Oyakbank, ING Bank'a satıldıktan sonra da “Mehmetçik sigortası” uygulaması Anadolu Sigorta şirketi tarafından devam ettirildi.habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.