Kılıçdaroğlu'ndan ETÖ mesajı!

Kılıçdaroğlu'ndan ETÖ mesajı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklananları ima ederek, Mühür sizin elinizde. İnanıyorum ki buraya katılanlar o mührü kul hakkı yemeyenden, haksız yere tutuklananlardan yana kullanacaktır." dedi.

Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Tekke köyünde bu yıl 26'ncısı düzenlenen 'Abdal Musa Anma Etkinlikleri'ne katılan Kılıçdaroğlu, konuşmasında 'kardeşlik ve sevgi' mesajları verdi.

Horasan erenlerinin Anadolu'ya gelişinin Türk tarihi açısından önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Horasan erlerimiz bu coğrafyada sevgiyi, kardeşliği öğrettiler. Onlar kokunun değil sevginin hakim olması istediler. Tanrı'yı sevdiler, korkmadılar. Kul hakkı yemeyeceksiniz dediler. Yanlış yapmayacaksınız dediler, temiz olacaksınız dediler, herkesi seveceksiniz ve doğruluktan ayrılmayacaksınız dediler. Onlar bize sevgi ve hoşgörüyü öğrettiler. Abdal Musa da bunlardan birisiydi. Onlar bize tasavvufu da öğrettiler." dedi.

"AÇLIK VE YOKSULLUK KADER DEĞİL"
Terörün bir insanlık suçu olduğunu ve terörü sonlandırmak istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu,

"Eğer bu coğrafyada herkesin karnı doyuyorsa, hepimiz mutlu oluyorsak ve ortak çabamızı bunun üzerine kurgularsak Türkiye'de çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Hepimiz sorunu biliyoruz, çözmesini de biliriz." dedi.

Türkiye'nin bir cennet ülke olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin nasıl yoksulluk kaderinde olduğunu merak ettiğini belirtti.

Yoksulluğun da kaderini değiştirmenin kendi ellerinde olduğunu vurgulayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Hep birlikte bunu düzeltmek için koşacağız. Bir Allah'ın kulu yatağa aç girmeyene kadar beraber koşacağız. Maden ocağında ölen işçinin ölümü kader değilse ki kader değildir, aynı şekilde açlık, yoksulluk, işsizlik, kader değildir." şeklinde konuştu.

"ADALETTEN YANA OY KULLANIN"

İnançlar üzerinden ve etnik kimlikler üzerinden siyaset yapanlara karşı olduklarını konuşmasında anlatan Kılıçdaroğlu, aydınlığa giden yolu hep beraber kurup yaşatmaları gerektiğini belirtti.

'Başbakan Kemal' sloganı atan kalabalığa ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi;

"Başbakanlık sizin elinizde. Seçim sandığı sizin önünüze gelecek, Süleyman sizsiniz mühür sizin elinizde olacak. Ben inanıyorum ki Abdal Musa şenliğine gelenler o mührü adaletten yana kullanacaktır. O mührü kul hakkı yemeyenlerden yana kullanacaktır, o mührü aydınlıktan yana kullanacaktır. O mührü haksız yere tutuklanan yargılananlar için kullanacaktır. Sizin vereceğiniz her karara biz saygı göstereceğiz ve o kararın gereği neyse onu yerine getireceğiz ama unutmayın ama biz halkı hiçbir zaman lütfetmeyeceğiz temel felsefemiz halka hizmet olacaktır."

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Antalya'ya hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.