Kuban'a destek gönderildi!

Kuban'a destek gönderildi!
Ergenekon'un Yargıtay'daki başı olmakla suçlanan Hamdi Yaver Aktan'ın ses kaydında "İstanbul'daki Oktay Kuban çok iyi bir çocuk. Delil yok diyor basıyor tahliyeyi" dediği Kuban'a destek gönderildi...

Van 3. Ağır Ceza Başkanı Ekinci, İstanbul 12. Ağır Ceza’ya atandı. HSYK Şemdinli davasına bakan hakimleri görevden alıp yerlerine Ekinci’yi atamıştı.

Ergenekon Mahkemesi’ne bakan İstanbul 13. Ağır Ceza’ya duruşmaların aksamaması için yapılan yedek hakim atamasının benzeri Poyrazköy, Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı davalarına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza’ya da yapıldı.

Van 3. Ağır Ceza Başkanı Mehmet Ekinci, geçici görevlendirmeyle 12. Ağır Ceza’nın 4. üye hakimi oldu. Ekinci’ye diğer üyeler Oktay Kuban ve Mehmet Erdoğan’ın odasında yer hazırlanandı.

İKİNCİ BİR HEYET DAHA KURULACAK
Bu arada İstanbul 13. Ağır Ceza’da da iş yükü nedeniyle Ergenekon davası dışındaki davalara bakmak üzere oluşturulan ikinci mahkeme heyeti, 12. Ağır Ceza için de oluşturulacak. Poyrazköy, Amirallere suikast ve Kafes davalarının birleşmesi nedeniyle yargılanacak olan sanık sayısı 69 oldu.

ŞEMDİNLİ DAVASINA ATANMIŞTI
Hakim Mehmet Ekinci Şemdinli olayları davası görülürken HSYK tarafından Van 3. Ağır Ceza’ya atanmıştı. HSYK, Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Şemdinli davası sanık astsubayları cezalandıran ve Yargıtay’ın ‘dosyayı askeri mahkemeye gönderin’ kararına uymayan mahkeme üyelerini görevlerinden almıştı. Heyet üyelerinin değişik illere tayin edilmesinin ardından atanan Ekinci mahkeme başkanı olmuştu. Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.