Şüphe derinleşiyor!

Şüphe derinleşiyor!
11 şehit verdiğimiz baskın sonrası TSK’dan yapılan ancak gerçekçi bulunmayan “Çoban sandık” açıklamasına tepkilerin sürdüğü şu günlerde, Hatay’da, yaşları 60 ile 70 arasında değişen köylülere terörist zannedilerek ateş açılm

Bu olay akıllara “Hatay’daki olayın ‘çoban sandık’ açıklamasının gerçekçi bulunmayarak, tepki toplamış olmasıyla bir ilgisi olabilir mi?” sorusunu getirirken, terörist sanılan köylülerin yaşları terör örgütünün yaş ortalamasının çok çok üstünde olması dikkat çekiyor. Jandarma’nın terörist sanarak ateş açması sonucu hayatını kaybeden İbrahim Yalçın 60, Mustafa Fil ise 62 yaşındaydı. Yaralanan Ali Dalmış 61, Mehmet Sak ise 70 yaşında. PKK’lıların yüzde 88’inin yaş ortalaması 30’un altında. 

Gündüz cereyan eden olayda yürüyüşlerinden dahi yaşlı köylü oldukları anlaşılabilecekken, Hatay’da kekik toplamaya çıkan vatandaşların nasıl terörist sanıldığı sorgulanıyor.

TERÖRİSTLERİN YAŞ ORTALAMASI

Geçtiğimiz aylarda Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Harekât Daire Başkanlığı tarafından 262 tutuklu terör örgütü PKK mensubu üzerinde yapılan bir anket çalışmasına göre, terör örgütü PKK’da faaliyet yürüten teröristlerin yaş gruplarına göre dağılımları şöyle:



Yani, PKK teröristlerinin yüzde 88’inin yaş ortalaması 30’un altında.

OĞLU: ALTINDA BAŞKA ŞEYLER YATIYOR
Öte yandan, Hatay'ın Hassa ilçesinde jandarmanın terörist sanarak öldürdüğü Ali Dalmış'ın oğlu Murat Dalmış da "Gediktepe'de dağın başında çoban sandıkları teröristler 11 askeri şehit etti. Kekik toplayan babamı da piknik alanında terörist sanıp vurmuşlar, bunu kimse izah edemez. Altında başka şeyler yatıyor" iddiasında bulundu.

Dalmış, olayın peşini bırakmayacağını savcılığa suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.
İstanbul'da özel bir güvenlik şirketinde çalışan Dalmış, Adana Adli Tıp Kurumu önünde yaptığı açıklamada, Dedemli köyü Şekerin Deresi mevkisinde kekik toplarken güvenlik güçlerinin terörist sanarak açtıkları ateş sonucu hayatını kaybeden babası Ali Dalmış'ın çocukluğunun bile bu bölgede geçtiğini söyledi. "Hangi dağda 65 yaşın üstünde terörist görmüşler" diye soran Dalmış, "90 yaşındaki insana sorun, orada terörist gördük diyemez. Ormanlık olabilir ancak sivili ayırt edemedik diyemezler, bunu söyleyemezler, imkansız." diye konuştu.

Bölgeyi çok iyi bildiğini, babasının öldürüldüğü alanın piknik yeri olduğunu hatırlatan Murat Dalmış, bu bölgenin yasak bir alan olmadığının altını çizdi. Dalmış şunları kaydetti:

"Madem ki öyle bir şey var. Neden izin veriliyor. Siviller ne geziyor orada. Hala serbest, insanlar yine çıkıyor. Suç duyurusunda bulunacağım, peşini bırakmayacağız. Gece Gediktepe'de köylü zannettik deyip vurmamışlar, ne oldu 11 şehit verdik. Bugün ne oldu, sivili de terörist zannetmiş beyefendiler. Bunu izah edemeyecekler. Bunun bir hata olduğuna inanmıyorum. Bunun altında başka şeyler yatıyor. Ama peşini de bırakmayacağız. Babam kekik toplamaya giderdi. Ben İstanbul'da yaşıyorum bana bile gönderdi, daha evde duruyor."
Hatay'da güvenlik güçlerinin terörist zannedip öldürdükleri Ali Dalmış ile Mustafa Fil'in cenazelerine otopsi yapılıyor. Cenazeler otopsinin ardından Hatay'ın Hassa ilçesinde ikindi namazına müteakip toprağa verilecek. Olayda bir kişi ise yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.