Kılıçdaroğlu ETÖ dersi alıyor!

Kılıçdaroğlu ETÖ dersi alıyor!
Cezaevindeki Ergenekon sanıkları için seçmenden oy isteyen Kılıçdaroğlu, Ergenekon konusunda ders almaya başladı...

Ergenekon davasına karşı eleştiri dozunu giderek arttıran Kılıçdaroğlu, davayla ilgili kaleme alınan yönlendirme kitapları okumaya başlamış.

Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın hukuğu çiğneyerek cezaevinden kurtardığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in bir numaralı candaş gazetecisi Cumhuriyet muhabiri İlhan Taşçı'nın, Ergenekon'un Erzincan ayağıyla ilgili yazdığı kitabı okuduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın en çok beğendiği yönünün şık giyinmesi olduğunu da açıkladı.

Akşam'dan Başak Sayan'ın Kılıçdaroğlu'yla yaptığı röportajın ilgili bölümü...

En son okuduğunuz kitap neydi?
Uğur Dündar Bey'in 'İşte Hayatım' kitabını bitirdim. Şimdi İlhan Taşçı'nın 'Cübbeli Adalet' adlı kitabını okuyorum. Erzincan olaylarını anlatan bir kitap... Kitabı özellikle seyahatlerde okuyorum. O zaman telefon da yok, daha rahat. Arabanın arka koltuğunda oturup rahatça kitap okuyabiliyorum.

Her meslekte insanlar rakiplerini inceler. Zayıf buldukları, beğenmedikleri yanları olduğu gibi beğendikleri yanları da olur. Rakibiniz Erdoğan'ın en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz yönleri neler?
Çok yakından tahlil etmiş değilim Recep Bey'i. Siyasete girişi belki bir ideal uğrunaydı, onu da bilmiyorum ya. Yani beğendiğimiz yönleri... Söylediği sözün çoğu kez arkasında durmuyor. Böyle bir politikacı güven veren bir politikacı olamaz. Belki çok şık giyiniyor, giyimine dikkat ediyor, marka giyiniyor. Yani şık giyinen bir insan. Beğendiğim yönü bu diyebiliriz ama siyaset daha farklı bir şey. Giyimle kuşamla alakası yok. Eğer politikacı söylediği şeyin arkasında duruyor, verdiği sözü yerine getiriyorsa onu zaten beğenirsiniz ama ben bunu göremedim.

Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sayın Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir yasa parlamentoya henüz gelmedi. Üzerinde çalışmalar yapılıyordu. Geldikten sonra üzerinde eğer Başbakan'ın da görevinden ayrılmadan cumhurbaşkanlığına aday olması gibi düzenlemeler olursa, bu Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığını istediği gibi bir algıyı yaratır. Eğer kendisi Cumhurbaşkanı olmak isterse ya da partisi bunu isterse aday gösterir. Ben Sayın Başbakan'ın gönlünde, Sayın Abdullah Gül'den önce de Cumhurbaşkanlığı yattığını düşünüyorum.

Destek olur musunuz?
Hayır.

Erken seçim bekliyor musunuz?
Şahsen beklemiyorum. Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa ile ilgili kararı bugün yarın açıklanacak. O karar AKP'yi nasıl etkiler, o karar sürecinde AKP tekrar mağduru oynayıp, 'Erken seçime gidelim, biraz daha fazla oy alalım' diye bir beklenti içerisine girerse erken seçim olur. Ama Anayasa Mahkemesi iptal yönünde karar almaz, referanduma gidilirse, o zaman bir erken seçim olacağını tahmin etmiyorum. Yani erken seçim olup olamayacağı tümüyle Sayın Başbakan'ın düşüncesine bağlı. AKP grubunun demiyorum bakın... O kendisi karar verecektir ve o karar AKP grubu tarafından parlamentoda yasa olarak çıkar diye düşünüyorum.

Gülen cemaati ile yakınlaşma söz konusu mu? Cemaatler ile barışma yoluna mı gidiliyor?


Hiçbir inanca karşı değiliz. Herkesin inancına saygı gösteriyoruz, çünkü inançlar siyasetin konusu olmaz, olmamalı. Siyasetin ilgi alanına işsizlik, yoksulluk girer, kalkınma girer. Bölgeler arası dengesizlik nasıl giderilir o girer, kadın-erkek eşitsizliği girer. Üniversiteler daha iyi olsun, daha iyi kaynaklar ayrılsın, tekno parklar, tekno kentler kurulsun yani günlük hayatın geleceğe yönelik ilerlemesi, kişi başına gelirin yükselmesi, refahın artması ve tabana yayılması, yatağa aç girilmemesi, aile sigortasının olması siyasetin konusuna girer. İnsanların inancına saygı gösterirsiniz. Onların inançları siyasetin konusu olmamalı. Çünkü inanç, kişi ile Allah arasındaki manevi ilişkidir. O manevi ilişkiye dışarıdan politikacının girip müdahale etmesi ya da istismar etmesi Türk siyasetine ağır bedeller ödetmiştir. 21. yüzyılda artık etnik kimlikler ve inançlar siyaset konusu değil, olmamalı.

Deniz Baykal'ı tekrar aday gösterecek misiniz?
Önceki genel başkanımız her zaman başımızın üstünde.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.