'Arkasında derin devlet var'

'Arkasında derin devlet var'
"Madımak'ı unutma, unutturma" panelinde konuşan Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Madımak'ta meydana gelen olayın orada galeyana gelmiş bir güruhun işi olmadığını, planlı bir derin devlet katliamı olduğunu söyledi.

Bayraklı Belediyesi Kent Konseyi tarafından düzenlenen "Madımak'ı Unutma, Unutturma!" paneli Postacılar İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde yapıldı. Panelde konuşan Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, 2'si otel görevlisi 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan Madımak olayının galeyana gelmiş bir güruhun işi olmadığını belirtti. Gümüş, "Bu insanların 8 saat ateşe verilip yakılmaları kendiliğinden öfkeye kapılmış insanların işi değildir. Sivas'ta yaşananlar planlı bir derin devlet katliamıdır. Devletin içinde kontrgerilla denilen bu güçlere biz derin devlet derdik. Bugün başka bir şey diyorlar. Bu bazen derin devletin kendisi olur, bazen devletin kendisi olur. O yüzden Madımak'la ilgili taleplerimizi gerçek sorumluların açığa çıkarılması konusunda yapıyoruz." diye konuştu. 

Fevzi Gümüş, sadece Madımak değil, Uğur Mumcu, Hrant Dink ve diğer faili meçhul cinayetlerin planlı bir katliam olduğunu ve bunların arkasında da derin devletin bulunduğunu ifade ederek, "Devlet gerçek anlamda demokratik ve şeffaf olsa, bunlar olmaz. Bizim de yıllardır mücadelemiz budur. Daha eşit bir ülke olmasıdır." dedi.

Madımak'ı yaşayan ve yaralı olarak kurtulan aydınlardan Aydoğan Yavaşlı da Sivas katliamının arkasında derin devletin bulunduğu konusunda Fevzi Gümüş'le aynı fikirde olduğunu belirtti.

Konuşmacılar otelin müze haline getirilmesi konusundaki taleplerini ısrarla devam edeceklerini ifade ederlerken Alevilerin sorunlarının çözülmesi için birlik ve bareberlik içinde hareket edilmesi temennisini dile getirdiler.

Panele Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Alevi Kültür Derneği Eğeitim Sekreteri Yazar Turan Eser, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Yazar Aydoğan Yavaşlı katıldılar.

cihan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.