Gizli tanık katillerin isimlerini verdi!

Gizli tanık katillerin isimlerini verdi!
Mayıs 1993 yılına kadar Jandarma İstihbarat elemanı olarak çalışan Gizli Tanık Kıskaç Ergenekon savcılarına verdiği ifadede Başbağlar'da 33 masum insanı kimlerin katlettiğini açıklıyor.

Kenan Kıran ve Murat Alan'ın haberi

Eski Jandarma İstihbaratçısı Gizli Tanık Kıskaç, Ergenekon savcılarına verdiği ifadede “Başbağlar’da 33 masum insan, Mustafa Aktaş’ın da aralarında bulunduğu DHKP-C’li teröristler ve PKK’lı grup tarafından katledildi” diyor

Ergenekon Terör Örgütü’nün birçok eylemini delilleriyle ortaya koyan ve tutuklu sanıklar Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Osman Gürbüz, Emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ ve Emekli Astsubay Oktay Yıldırım’ın Ergenekon sanıklarıyla bağlantısını deşifre eden Gizli Tanık Kıskaç, Başbağlar katliamı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Mayıs 1993 yılına kadar Jandarma İstihbarat elemanı olarak çalışan Gizli Tanık Kıskaç, Ergenekon soruşturmasına bakan Zekeriya Öz ve Fikret Seçen’e Sivas olayları ile Başbağlar katliamı hakkında çarpıcı ifadeler verdi.

"TERÖR OLAYLARININ YOĞUN OLARAK YAŞANDIĞI BİR COĞRAFYADA BÜYÜDÜM”
Ergenekon soruşturması kapsamında 30 Kasım 2008 tarihinde ifade veren Gizli Tanık Kıskaç, Sivas olayları ile Başbağlar katliamı arasındaki bağlantıyı şöyle anlatıyor:

“Doğduğum ve büyüdüğüm yer itibariyle terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı bir coğrafyada, küçüklüğümden beri terör örgütlerinin içinde oldum. Alevi-Kürt kökenli olduğumdan terör örgütü mensuplarıyla birlikteliğim şüphe uyandırmıyordu ve ben böylelikle elde ettiğim bilgileri devletin güvenlik güçleriyle paylaşıyordum. Jandarma İstihbarat elemanı olarak çalıştım.

Jandarma Komutanlarından Veli Küçük’le bağlantılı olan rütbelilerin terör örgütlerine bitirici operasyonlar yapmayarak, adeta rahat bir şekilde örgütlenmelerine göz yumduklarını bizzat yaşayarak gördüm.”

“PKK militanı Alişer Koçgiri Kod Yücel Halis, 1991 sonlarında Suriye Bekaa’da eğitim almaya gitti ve beraberindeki Ermeni militanlarla birlikte 1993 yılında Sivas alanına gelerek PKK’nın Koçgiri Bölge Sorumlusu oldu. PKK terör örgütünün, Ermeni terör örgütü ASALA ile işbirliği yaparak ASALA’dan hemen sonra ülkemizin başına bela edildiği herkesçe bilinmektedir.

Alişer Koçgiri Kod Yücel Halis, metropoller, köyler ve şehirlerden katılan militanlara Çengelli dağında -ki bu dağ stratejik bir öneme sahiptir- askerî ve siyasi eğitim veriyordu. Aralarında mutabakat olmamasına rağmen çoğu birbirleriyle akraba olduğu için DHKP-C militanları da o dönem PKK’lı teröristlerce eğitiliyordu ve birlikte eylemlere katılıyorlardı. O tarihlerde Dilan kod Türkan Erdoğan, PKK militanı oldu, daha sonra 1993 yılı Ekim ayında Amed eyalet komutanı olarak Diyarbakır-Dicle’de çatışmada oldu.”

“SİVAS OLAYLARINDA ÖLEN DHKP-C’Lİ GÜLTEKİN DHKP-C’Lİ MUSTAFA AKTAŞ’IN AKRABASI VE ARKADAŞI”
“2 Temmuz 1993 yılında Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli’nin yakılması, planlanmış bir provokasyondur. Alevi-Sünni halkın birlikte kardeşçe yaşadığı Sivas ilinin bilinçli olarak seçildiği ve bir kargaşanın başlatılmak istendiği çok belliydi.

Sivas’ın dışından Sivaslı olamayan birçok kişi olayların meydana geleceği yere yığılmıştı. Ateist yazar Aziz Nesin’in halkın inançlarını tahkir edici konuşma yapması, olayları başlatan etkendir. Büyümesinin sebebi ise bazı basın organlarının kışkırtıcı yayın yaparak ‘şeriatçılar ayaklandı’ diye haber yapmasıdır. Yaşanan olayları siyasi ranta dönüştürmek isteyenler, 2 Temmuz’u seçim dönemlerinde ağızlarına sakız yaptılar, ortalığı karıştırmak isteyenlere fırsat doğdu, sonuçta olan yine halka oldu, 30 kişinin üzerinde insan öldü ve 60’a yakın kişi de yaralandı.

Ölenlerden birisinin ismi Hasret Gültekin’di, bu şahıs Sivas-İmranlı Han köyü nüfusuna kayıtlıdır, DHKP-C’li Mustafa Aktaş’ın arkadaşı ve akrabasıdır. Sol terör örgütleri Tunceli tarafında eğitim görür, intikal ederek Sivas’a gelirlerdi.”

“DHKP-C’Lİ MUSTAFA AKTAŞ, SİVAS OLAYLARINDAN SONRA BAŞBAĞLAR KÖYÜNE GEÇTİ”
“Sivas olaylarının duyulması üzerine Mustafa Aktaş’ın içinde bulunduğu DHKP-C’li teröristler ve beraberindeki PKK’lı grup, 5 Temmuz 1993’te Başbağlar köyüne giderek suçsuz-günahsız 33 vatandaşımızın katledilmesi eylemini gerçekleştirdiler. Sivas olaylarının hemen ardından yapılan bu eylemle amaçlanan şey, Alevi-Sünni çatışması meydana getirmekti. 1980 öncesi yaşanan gerginliklerin tekrar yaşanması, yani aynı ilçedeki Alevi-Kürt toplumu ile Sünni Türk toplumu arasında bir kutuplaşma olması, böylelikle teröre militan kazandırılması amaçlandı.”

“SAKALTUTAN MEVKİİ ESKİ KEŞLİK KÖYÜNE YAKIN BÖLGEDE KARAYOLUNU KESTİLER”
“(..) Başbağlar katliamı sonrası operasyonlar bu bölgeye yönlendirilince, Mustafa Aktaş ve grubu, Çengelli dağı Acıdere vadisini geçerek Dereköy istikametine gelerek erzaklarını alıp, Kösedağı’na geçiş yapılan bölgede Sakaltutan mevkii Eski Keşlik köyüne yakın bölgede karayolunu 5-6 saat keserek iki ESADAŞ otobüsünün yolcularını indirerek otobüsleri ateşe verdiler.

Yolcuların ziynet eşyaları ve paralarını alarak, otobüste bulunan bir başçavuşun ismini söyleyerek, ‘Şu numaradaki Başçavuş ayağa kalksın’ deyip onu şehit ettiler. Sivas’tan hastaneden dönen Güllü İlgün isimli bizim köylü kadın, olayın mağdurlarındandır. Eylem yerinde Turabi Erdoğan ve Mustafa Aktaş’ı görüyor, ne yaptıklarını sorduğu için onun paralarına dokunmuyorlar, görgü şahidi olarak bu iki teröristi teşhis etti.”



VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.