Koşaner’den Savcı’ya talimat!

Koşaner’den Savcı’ya talimat!
Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner’den Savcı’ya talimat: “Dosyayı al, Ankara’ya gel, bir bakalım, gerekirse arama izin veririz...”

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılarının Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz’ın odasında geçtiğimiz Perşembe günü yapmak istediği aramanın Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşener’in şok talimatı ile engellendiği belirlendi.

BİR SAAT NİZAMİYE ÖNÜNDE BEKLETİLDİ
Geçtiğimiz hafta Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan’da yapılan operasyonlarda aralarında ADD Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Baydaş, Ergenekon sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eski Avukatı Hamit Sekman ve bazı muvazzaf subayların ev ve ofislerine baskın yapılmıştı. Delil gizlemeye engel olabilmek için baskın şeklinde planlanan operasyonun skandala dönüştüğü öğrenildi. Ergenekon sanıkları ile irtibatlığı olduğu, CHP Milletvekili Ahmet Ersin’e Ergenekon’la ilgili dezenformasyon belgeleri servis ettiği iddia edilen Erzincan Merkez Komutanı Albay Murat Yılmaz’ın Merkez Komutanlığındaki odasında yapılmak istenen aramanın Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Koşaner’in emri ile durdurulduğu ifade edildi. Erzurum Emniyeti Terörle Mücadele Şube Birimleri ve Genelkurmay Askeri Savcısı ile birlikte Merkez Komutanlığına giden Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal’ın nizamiyeden içeri alınmadığı, yaklaşık bir saat kadar bekletildikten sonra, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinden çıkartılan arama kararına rağmen “Kara Kuvvetleri Komutanının izni yok” denilerek geri gönderildiği belirtildi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ANKARA’YA BİR GELSİN HELE DEMİŞ
Ergenekon savcısının uygulamanın kanun dışı olduğunu belirtip aramada kararlı olduğunu söylemesi üzerine nizamiyeye gelen görevli subay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner’in bizzat telefon ederek ‘o savcı dosyayı alsın Ankara’ya gelsin, bir bakalım dosyayı görelim ne var ne yok, gerekirse izin veririz’ dediğini söyledi. Bunun üzerine sinirlenen savcı Aksakal’ın bu cümleleri aynen tutanağa geçirttiği, soruşturmaya engel olan kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirterek olay yerinden ayrıldığı öğrenildi.

DAHA ÖNCEDE ŞANAL’A ENGEL OLMUŞLARDI
Bilindiği üzere Erzincan iddianamesinin ek delil klasörlerinde, HSYK’nın görevden aldığı Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın 3. Ordu karargâhına alınmamasına engel olunduğu yönünde bilgiler yer almıştı. Karargah subayları 'Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ aramaya izin vermiyor.' vermiş Savcı Şanal, saatlerce süren bir bekleyişin ardından tutanak tanzim ederekolay yerinden ayrılmıştı.

CHP’LİLERE BELGE SERVİSİ YAPILMIŞTI
21 Aralık 2009 pazartesi sabahı CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, meslekten ihracı istenen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile gizlice Erzincan Merkez Komutanlığı'na görüştüğü, Kemal Kılıçdaroğlu'na ulaştırılmak üzere çok tartışılan ve sahte olduğu ortaya çıkan bir arama kararının fotokopisinin verildiği belirtilmişti. Erzincan Merkez Komutanlığı'nda taktiği alan Ersin, daha sonra dosyayı Kılıçdaroğlu'na servis etmişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.