İsrail ordusu: Başbuğ'la temas halindeyiz

İsrail ordusu: Başbuğ'la temas halindeyiz
İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, Türkiye ile Mavi Marmara saldırısı sebebiyle yaşanan krize rağmen Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile temas halinde olduklarını, askeri alandaki ilişkilerin korunmasına gayret ettiklerini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, İsrail parlamentosunda kapalı bir oturumda milletvekillerine bilgi veren Aşkenazi, Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara baskınından bu yana, "Orgeneral Başbuğ ile kişisel temas halinde bulunduğunu" ifade etti. İsrail Genelkurmay Başkanının kapalı oturumda yaptığı konuşma hakkında bir grup gazeteciye bilgi veren bir milletvekilinin ifadelerine göre Aşkenazi, Türkiye'nin NATO üyesi olmasından ötürü siyasi yöneliminin değişeceği ihtimalini saf dışı etti.

Askeri alandaki ikili ilişkilerin önceden sahip olduğu seviyenin korunabileceğini ifade eden Aşkenazi, "İlişkiler önemli. Bu çalkantılı dönemde ilişkileri korumamız şart" diye konuştu."Bazı askeri tatbikatların iptal edilmesine karşın, Türkiye-İsrail askeri temaslarının devam ettiğini" dile getiren Aşkenazi, "Askeri alandaki ilişkilerde, askeri görüşmelerin devam etmesi konusunda, herhangi bir sorunun olmadığı izlenimine sahibim." diye konuştu. İsrail ordusunun yazılı yayın organı 'Maarachot''un bu hafta çıkan son sayısında, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un mart ayında yaptığı bir konuşmayı başyazı olarak yayımlaması dikkat çekmişti.

aa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.