İşte tetiği çeken 18 isim

İşte tetiği çeken 18 isim
Başbağlar katliamını gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan ancak sorgusu dahi yapılmadan serbest bırakılan sanıkları kamuoyuna açıklıyoruz.

Başbağlar davasına sanık ve tanık olarak katılan, katliamı gerçekleştirdiğini kabul etmesine rağmen sorgusu dahi yapılmadan serbest bırakılan baştetikçi ve diğer zanlılar şunlar:

Baran kod adlı Müslüm Durgun (Katliamın emrini veren kişi.. 1994’de öldürüldü), İsa kod adlı Orhan İlbay (2000’de Bingöl’de öldürüldü), Veli kod adlı şahıs, Kevser kod adlı şahıs, Zafer kod adlı şahıs, Ekrem kod adlı Hıdır Sarıkaya (PKK Tunceli sorumlusu), Ulaş kod adlı şahıs, Piro kod adlı şahıs, Agid kod adlı şahıs…

Başbağlar şehitlerinin avukatı Hüsnü Tuna, Başbağlar-Sivas davasının yeniden görülmesi için Başbağlar mağdurlarının Ergenekon savcılarına başvurması gerektiğini söyledi.

KENAN KIRAN / HÜSEYİN KULAOĞLU'NUN HABERİ... 

Erzincan Kemaliye ilçesindeki Başbağlar Köyü’nde 33 vatandaşımızı katletmekten sorumlu olan 18 sanığın isimleri açıklandı. AK Parti Konya Milletvekili ve Başbağlar şehitlerinin avukatı Hüsnü Tuna, Başbağlar katliamını gerçekleştirdiği iddiasıyla gözaltına alınan, ancak sorgusu dahi yapılmadan serbest bırakılan 18 sanığı kamuoyuna duyurdu.

İşte GÖZALTINA ALINAN ANCAK SORGUSU DAHİYAPILMAYAN TETİKÇİLER
Başbağlar davasına sanık ve tanık olarak katılan, katliamı gerçekleştirdiğini kabul etmesine rağmen sorgusu dahi yapılmadan serbest bırakılan tetikçilerin isimleri şöyle:

GERÇEK İSİMLERİ BELLİ OLANLAR
Baran kod adlı Müslüm Durgun (katliamın emrini veren kişi),
İsa kod adlı Orhan İlbay,
Veli kod adlı Ali ...,
Kevser kod adlı Ulaş ...,
Zafer kod adlı Süleyman ..,
Ekrem kod adlı Hıdır Sarıkaya,
Ulaş kod adlı Suat ...,
Piro kod adlı Ali ...,
Agid kod adlı Selami ...,
Ümit ...,
Sinan, Mahmut, Kawa, Seyithan, Dersim, Hazal, Rojin ve Azad kod adlı şahıslar da katliama katılmışlar. Kod adları Hıdır, Metin, Sefkan, Cuma ve Seyithan olan kişiler de yakalanmamış.

“KATLİAMI; PKK, TİKKO, DHKP-C VE JİTEM’CİLER BİRLİKTE İCRA ETTİLER”
Hüsnü Tuna, 18 kişinin ortalıkta bilinen katiller olduğunu ve Başbağlar katliamı sanıklarının bir plan çerçevesinde yargı tarafından kurtarıldığını söyledi.

“Başbağlar sanıklarının, canilerin hesaba çekilmesini istiyorsak, yargının değişmesi gerekir” diyen Hüsnü Tuna, “Bugün Anayasa değişikliğine ‘Hayır’ diyenler, kendilerine bakmalıdırlar. İstanbul’da faili meçhul işleyenleri kurtarmak için yüksek hakimlerin ne kadar gayret ettiğini gözlerinizle görüyorsunuz. Siyaseten bir şey yapma imkanı var mı? Yok. Anayasa değişikliği geçtiği takdirde olacak. Bugün Diyarbakır’da devam eden faili meçhul cinayetler davasının hakimi ve savcısını değiştirmek peşindeler. Niçin? Faili meçhullerin sorumluları ortaya çıkarsa, Silivri’ye kadar uzanacak bunun ucu. O zaman 1960’lardan beri Türkiye’de darbe dönemlerini ve faili meçhulleri organize edenler anlaşılacak. Başbağlar katliamını sadece Habur’dan gelen PKK’lılar icra etmediler, gerçekleştirmediler. Tunceli, Erzincan ve Sivas çevresinde bulunan TİKKO’lular, DHKP-C’ciler, JİTEM’ciler hep birlikte icra ettiler. Bunların delilleri var elimizde. Ta ki, bunlara el koyacak yargı iradesinin çıkması gerekiyor” dedi.

Tuna, Başbağlar-Sivas davasının yeniden görülmesi için Başbağlar mağdurlarının her birinin Ergenekon savcılarına mutlaka başvurması gerektiğini söyledi. Tuna, bunun için mağdurların, dilekçe vermelerini istedi.
AK Parti Konya Milletvekili ve Başbağlar şehitlerinin avukatı Hüsnü Tuna, 18 kişinin bilinen katiller olduğunu belirterek, “Başbağlar katliamını sadece Habur’dan gelen PKK’lılar icra etmediler. Tunceli, Erzincan ve Sivas çevresinde bulunan TİKKO’lular, DHKP-C’ciler, JİTEM’ciler hep birlikte icra ettiler. Bunların delilleri var elimizde. Ta ki, bunlara el koyacak yargı iradesinin çıkması gerekiyor” dedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.