İşte CHP ve MHP’nin gerçek tavrı

İşte CHP ve MHP’nin gerçek tavrı
İsrailli teröristlerin Mavi Marmara’da 9 Türk vatandaşını katletmesi karşısında, İsrail Büyükelçiliği'nin bulunduğu Mahat Magandi Caddesi'nin kesiştiği Çayhane Sokağı'nın isminin “Gazze Sokağı” olarak değiştirilmesi teklif edilmiş

FURKAN ALTINOK’un haberi

İsrailli teröristlerin Mavi Marmara’da 9 Türk vatandaşını katletmesi karşısında, İsrail Büyükelçiliği'nin bulunduğu Mahat Magandi Caddesi'nin kesiştiği Çayhane Sokağı'nın isminin “Gazze Sokağı” olarak değiştirilmesi teklif edilmişti. Kamuoyuna “en anlamlı tepki” şeklinde yansıyan bu teklif Çankaya Belediyesi’nin AK Partili üyelerinden gelmişti.

CHP'lilerden oluşan Çankaya Belediyesi yönetiminin bu teklife ne diyeceği merakla bekleniyordu. Teklifin dün CHP’li yönetimin “hayır” oyları ile reddedildiği öğrenildi.

CHP yönetimi "Sokak isimleri verilmesi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın yetkisindedir" gerekçesini ileri sürdü. Oysa, Çankaya Belediyesi  sorumluluk alanındaki bir sokağın adının değiştirilmesini isteyebilir. Bunun için Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na teklifte bulunabilir. Ancak CHP'li Çankaya Belediyesi AK Partili üyelerin teklifini, bu yolu hiç akla getirmeksizin reddetti. Çankaya Belediyesi’nin MHP’li üyesi de aynı gerekçe ile teklifin reddi yönünde oy kullandı.  4 CHP'li, 1 MHP'li üyeden oluşan Çankaya Belediye Meclisi İsimlendirme Komisyonu teklifi oybirliği ile reddetti.

Böylelikle CHP ile MHP bir kez daha aynı safta buluşmuş oldu. CHP ve MHP’liler İsrail katliamı karşısında esip gürleyip, İsrail’in yaptığı bu katliamın yanlarına kar bırakılmaması gerektiğini söylüyorlardı.

TEKLİF ŞÖYLEYDİ
Çankaya Belediyesi'nin AK Partili Meclis üyeleri, Filistin'e yardım gemisine saldırarak katliam gerçekleştiren İsrail'e tepkilerini dikkat çeken bir teklifle ortaya koymuşlardı. AK Partili üyeler, Çankaya Belediyesi sınırları içinde bulunan İsrail Büyükelçiliği'nin bulunduğu Mahat Magandi Caddesi'nin kesiştiği Çayhane Sokağı'nın isminin “Gazze Sokağı” olarak değiştirilmesini teklif etmişlerdi. Çankaya Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Sadettin Özbay diğer Belediye Meclis Üyesi arkadaşları Ali İhsan Ölmez, Jülide Sarıeroğlu, Bayram Kubaşık, Yalçın Özdemir ve Mehmet Turan ile birlikte Belediye Meclis Başkanlığı'na verdiği önerge şöyleydi: “İlçemiz sınırlarındaki İsrail Büyükelçiliğinin bulunduğu Mahat Magandi caddesinin kesiştiği Çayhane Sokağın isminin Gazze sokağı olarak değiştirilmesi hususunda konunun gündeme alınmasını arz ve teklif ederiz. Saygılarımızla. 01.06.2010.”

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.