'On tane köpek geldi...'

'On tane köpek geldi...'
Av. Hamit Sekman’ın eşi Sevgi Sekman Türk polisine böyle hakaret etmiş: Ergenekon sanığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in eski avukatı Hamit Sekman’ın eşi Sevgi hanımın, geçtiğimiz hafta evinde mahkeme kararı ile arama yapan kolluk k

MURAT ALAN'ın haberi 

Ergenekon sanığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in eski avukatı Hamit Sekman’ın eşi Sevgi Sekman’ın, Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta mahkeme kararı ile evlerini aramaya gelen emniyet güçlerine ağza alınmayacak hakaretlerde bulunduğu belirlendi. Hamit Sekman’ın eşi Sevgi Sekman’ın arama esnasında savcıları sürekli taciz ettiği, o sırada evde bulunmayan eşi ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘On tane köpek geldi, evi arıyor’ dediği ortaya çıktı.

“ON TANE KÖPEK GELDİ, EVİ ARIYOR”
Geçtiğimiz hafta Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan’da yapılan operasyonlarda aralarında ADD Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Baydaş, Ergenekon sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eski avukatı Hamit Sekman ve bazı muvazzaf subayların ev ve ofislerine baskın yapılmıştı. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği arama ve el koyma kararı uyarınca Erzurum’dan gelerek operasyonu bizzat yöneten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal şüpheli ikametlerde suç unsuru taşıyan birçok belgeye el koymuştu. Savcı Aksakal’ın yönetiminde tüm hukuk kurallarına uyularak yapılan aramalarda avukat Hamit Sekman’ın eşi Sevgi Sekman’ın aramayı gerçekleştiren ekibe ağır hakaret ve ithamlarda bulunduğu belirtildi. Savcı eşliğinde, kamera kaydı alınarak yapılan aramada Hamit Sekman’ın eşi Sevgi Sekman’ın paniğe kapılarak eşini aradığı, ‘Hamit, evde arama yapıyorlar, 10 tane köpek geldi evi arıyor’ dediği, kolluk kuvvetinin arama esnasında ayakkabılarını dahi çıkarmış olmasına ve etrafa zarar vermemesine rağmen Sevgi Sekman’ın eşine ‘Köpekler evi dağıttılar. Her yeri dağıttılar’ dediği iddia edildi.

CİHANER VE EŞİ DE HAKARET ETMİŞTİ
Ergenekon sanığı İlhan Cihaner ve eşi Muhteber Cihaner de Ergenekon aramaları esnasında savcı Osman Şanal’ın kendilerine uygunsuz davrandığını ve polislerin evi dağıttığını iddia etmişti. Yayınlanan görüntülerde ise Şanal ve emniyet birimlerinin hukuk kuralları dışına çıkmadığı, aksine İlhan Cihaner ve Muhteber Cihaner’in savcılara hakaret ettiği ortaya çıkmıştı. Erzincan Ergenekon İddianamesi eklerinde de yer alan hakaret tutanaklarında Başsavcı Cihaner’in, ev ve iş yeri aramaları sırasında görevli Cumhuriyet Savcıları Osman Şanal ile Mehmet Yazıcı’ya hakaret ettiği yer alıyor. Cihaner’in evindeki aramalarda Cihaner’in eşi Muhteber Cihaner’in Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu’ya hakaret ettiği kayıtlara geçiriliyor.

SEKMAN CEMAATE SIZMAK İSTEMİŞTİ
Ergenekon sanığı İlhan Cihaner’in, cemaat soruşturmasında tutuklattığı cemaat mensuplarına o dönem avukatlığını yapan Hamit Sekman vasıtasıyla ilginç tuzaklar kurduğu iddia edilmişti. Ergenekon’un Erzincan yapılanmasına ilişkin dava kapsamında sanık olan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Hamit Sekman’ın, cemaat baskınları olduğu dönemde tutuklanan kişilerin avukatlığını yapmak için yoğun bir uğraş verdiği ortaya çıkmış, Cihaner’in, sanıkların lehine delilleri karartmak ve cemaatten bilgi sızdırmak için Sekman’ı Erzincan Cezaevi’ne gönderdiği belirlenmişti. Telefonla ulaştığımız avukat Hamit Sekman ise tutuklamalar gerçekleştiğinde hocaların yanına gittiğini kabul etmişti. “Evet, görüşmüş olabilirim. Cezaevine gitmiş olabilirim. Bu neyi değiştirir” diyen Sekman, muhabirimizin “Cihaner’in avukatlığını yapıyorsunuz, Cihaner tarafından tutuklanan kişilerin avukatlığını yapmak istemeniz etik mi? İnsanlar ne düşünür bu konuda” şeklindeki sorusuna bir müddet bekledikten sonra “Bunun büyütülecek bir şeyi yok” cevabını vermişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.