İlhan Cihaner'den ŞOK TALİMAT

İlhan Cihaner'den ŞOK TALİMAT
İlhan Cihaner'den avukatı Hamit Sekman'a hiç bir hukukçunun yapamayacağı talimatlar. Hamit Sekman’ın çantasından, Cihaner’in şok talimatları çıktı. İşte detaylar...

MURAT ALAN'IN HABERİ...

Ergenekon soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta evi ve ofisi aranan Hamit Sekman’ın cübbesini koyduğu çantadanErgenekonsanığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in talimatları çıktı. Polisin arama sırasında ele geçirilen notlarda Cihaner, Hamit Sekman’dan tanıklarla görüşüp onlara baskı yapmasını, Cihaner aleyhinde tanıklık yapmaları halinde yüklü tazminat davaları açılacağını söylemesini istediği ifade ediliyor.

Yargıtay’ın belge niteliği taşımayan fotokopi kağıtları ile cezaevinden kurtardığı Ergenekon sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in, avukat Hamit Sekman’a tanıklara baskı kurulması yönünde talimat verdiği ortaya çıktı.

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı operasyon kapsamında ev ve ofisi basılan avukat Hamit Sekman’ın cübbesini koyduğu çantanın içinden çıkan notlarda, Cihaner’in tanıklara baskı yapılmasını istediği, yüklü tazminat davaları ile gözlerinin korkutulması gerektiğini belirttiği iddia ediliyor.

ÇANTADAN CİHANER’İN TALİMATLARI ÇIKTI
Geçtiğimiz hafta Ergenekon soruşturması kapsamında Erzincan’da yapılan operasyonlarda aralarında ADD Erzincan Şube Başkanı Hüseyin Baydaş, Ergenekon sanığı Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in eski Avukatı Hamit Sekman ve bazı muvazzaf subayların ev ve ofislerine baskın düzenlenmişti. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden alınan arama ve el koyma kararı uyarınca Erzincan’a giderek operasyonu bizzat yöneten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Taner Aksakal, şüpheli ikametlerde suç unsuru taşıyan birçok belgeye el koydu. Savcı Aksakal gözetiminde yapılan aramalarda Ergenekon sanığı İlhan Cihaner tarafından yazıldığı iddia edilen ve tanıklara baskı yapılması ile ilgili talimatlara ulaşıldı.

Ergenekon sanığı İlhan Cihaner’in eski avukatı Hamit Sekman’ın ofisini basan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ofiste yaptıkları aramada Sekman’ın cübbesini koyduğu çantanın alt kısmına gizlenmiş, Cihaner tarafından yazıldığı belirtilen notları ele geçirdi. Cihaner’in cezaevinden gönderdiği belirtilen el yazısı ile kaleme alınmış notlarda, Cihaner’in avukatı olduğu dönemde Sekman’dan kendisi aleyhine ifade veren tanıklarla görüşmesini ve onlara baskı yapmasının istediği ifade ediliyor. Çantadan çıkan bir diğer notta ise Cihaner’in cemaat soruşturmasında gözaltına aldırdığı hocaların aleyhte ifade vermesinin önüne geçmesini istediği de belirtiliyor. Cihaner’in Sekman’a ‘hocaları yüklü tazminat davası ile tehdit et’ şeklinde talimat verdiği ifade ediliyor.

SEKMAN’DAN ÇIKAN NOTLARLA CEZAEVİ ZİYARETİ UYUMLU
Terörle Mücadele ekiplerinin yaptığı aramalarda çıkan notlar, daha önce Vakit’in gündeme getirdiği Cihaner’in avukatı Hamit Sekman’ın cemaat üyeleri ile görüşerek “Cihaner’in elinde çok ciddi deliller var. Avukatlığınızı bana vermezseniz günışığını göremezsiniz” şeklindeki iddiayı da destekliyor. Ergenekon sanığı İlhan Cihaner’in, cemaat soruşturmasında tutuklattığı cemaat mensuplarına o dönem avukatlığını yapan Hamit Sekman vasıtasıyla ilginç tuzaklar kurduğu iddia edilmişti. Ergenekon’un Erzincan yapılanmasına ilişkin dava kapsamında sanık olan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Hamit Sekman’ın, cemaat baskınları olduğu dönemde tutuklanan kişilerin avukatlığını yapmak için yoğun bir uğraş verdiği ortaya çıkmış, Cihaner’in, sanıkların lehine delilleri karartmak ve cemaatten bilgi sızdırmak için Sekman’ı Erzincan Cezaevi’ne gönderdiği ortaya çıkmıştı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.