Kandil'den 'seçim' talimatı!

Kandil'den 'seçim' talimatı!
Iğdır Belediye Başkanı Güneş'inseçimöncesi PKK'lılarla telefonda görüştüğü ortaya çıktı. Güneş, "Kaybedersek sorumlusun" diyen PKK'lıya "Bilmez miyim, ara sıra kulağımızın pasını gider" yanıtı veriyor

Erzurum'da açılan 17 sanıklı davanın iddianamesinden şok telefon kayıtları ve tehdit mesajları çıktı. İddianameye göre, 29 Mart 2009'daki yerel seçim öncesinde 28 kişi tehditler nedeniyle şikayetçi oldu. Başlatılan teknik takipte, PKK'nın Ermenistan kamp sorumlusu Reyis Gülturan'ın tek tek telefon ettiği BDP dışındaki partiden adayları, "Adaylıktan çekil. Senin ya da ailenin başına bir şey gelirse PKK sorumludur", soruşturma savcısını da "Kürt düşmanlığı yapan seni uyarıyorum" diye tehdit ettiği kaydedildi. PKK'nınİrankamp sorumlusu "Hebat" kod adlı Cimşit Kömekci'nin ise telefonla aradığı köylülere, "Oyunuzu BDP'ye vereceksiniz" dediği iddianamede yer aldı.

'BİZİ KANDİL SEÇTİ'
Gizli tanık "Iğdır" da BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in PKK üyesi olduğunu, orduevi bahçesine bomba atılması eylemini azmettirdiğini, ölen PKK'lıların ailelerine yardım yaptığını söyledi. Esnaf S.Y.'nin iddiaları ise şöyle: "Güneş seçilince belediyeden alacağımızı ödemesini istedim. Ya Diyarbakır ya Kandil ya da Ankara'ya git görüş. Ancak Ankara'daki partinin, Kandil'deki ERNK ve Diyarbakır'daki örgütün talimatıyla hareket edebiliriz. Bizi onlar seçti. Diyarbakır ve Kandil'de mahkemeye gir. T.C. devletini tanımadığını söyle, yazı getir, paranı vereyim' dedi." Güneş'in bilgisayarından seçimi kazandıktan sonra Fransa'da PKK sorumlusuyla buluştuğuna, PKK bayraklarının asıldığı piknikte konuşma yaptığına ilişkin fotoğraf ve görüntüler çıktı. Ayrıca 29 Mart seçimi öncesi, PKK'nın İran kamp sorumlusu Cimşit Kömekci ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı da iddianameye girdi. Bu konuşmanın bir bölümü şöyle:
C.K.: Belediye Başkanlığını kaybedersek sorumlusu sen olursun, hesabını sen verirsin.
M.N.G.: Biliyor musun biraz şeyim... Ara sıra kulağımızın pasını gider.
C.K.: Biliyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
M.N.G.: Sağol
C.K.: Kulak uzatanlara el atıyoruz
M.N.G.: İyi Karakuyu'ya da siz el attınız değil mi?
C.K.: Evet, Evet
15'i tutuklu 17 sanıktan Kömekci ve Gülturan gıyabında yargılanacak. İkisi için "PKK'yı yönetmek" suçundan 20'şer yıl, Güneş'in de aralarında bulunduğu 15 sanığa da "PKK'ya üyelikten" 15'er yıl hapis isteniyor.

KELEPÇESİZ ÇIKMAM!
KCK operasyonları kapsamında 21 Ocak 2010'da gözaltına alınarak tutuklanan BDP'li Başkan Güneş, belediye binasından çıkarılırken jandarmaya "Bana kelepçe takın. Kelepçe takmazsanız çıkmam" diye ısrar etmişti. BDP'li başkan, kelepçe takılarak binadan çıkarılmıştı.Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.