Bunlar da tahliye turpları!

Bunlar da tahliye turpları!
Balyoz Darbe Planı soruşturmasında tutuklandıktan sonra bir anda hastalanıp GATA’nın yolunu tutan ‘Balyozcu Paşalar’ tahliye kararı ile bir anda sağlığına kavuştu. 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Korgeneral Engin Al

MURAT ALAN / KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Balyoz Harekât Planı soruşturması kapsamında mahkeme tarafından tutuklandıklarında ölümcül hastalıklara yakalanıp birbiri ardına GATA’ya koşan Balyoz sanığı paşalar, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Yılmaz Alp’in verdiği tahliye kararı ile garip bir şekilde sağlığına kavuştu. 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Korgeneral Engin Alan, Harp Akademileri Komutan Yardımcısı Koramiral Yurdaer Olcan ve Tümamiral Ali Semih Çetin’in tahliye olduktan sonra bir anda sıhhat bulması, Ergenekon sanıklarının internete düşen ses kayıtlarında kullandıkları ‘Ergenekon hastasıyız’ ifadesini akıllara getirdi. ‘Bunlar da Balyoz hastası’ dedirten durumdan sonra tahliyeci hakim kıyağından faydalanan sanıkların bir daha GATA’ya uğramadığı ortaya çıktı.

ÖLÜM RİSKİ OLDUĞU SÖYLENEN ÇETİN PAŞA GATA’YA UĞRAMIYOR
Hakkında yakalama kararı çıkartıldıktan sonra soluğu GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Komutanlığı’nda alan 1. Ordu eski Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın kalp duvarında rahatsızlık, sağ bacağında uyuşma ve ağrı yoğunlaşması bulunduğu iddia edilmişti.

Doğan’ın avukatı Celal Ülgen, müvekkilinin fıtık ameliyatı olması gerektiğini söylemiş, ölüm ve felç ihtimalleri dahil yüzde 35 komplikasyon riski bulunduğunu iddia etmişti. GATA doktorlarının taburcu edilmesi yönünde verdiği rapora rağmen direnip cezaevine girmemek için yoğun bir uğraş içine giren Org. Doğan, tahliye kararından sonra bir anda iyileşti. Doğan’ın tahliye olduktan sonra GATA’ya bir daha uğramadığı belirtildi.

BEL FITIĞI VE HİPER TANSİYONU VARDI, BİR ANDA TURP GİBİ OLDU
Tümamiral Ali Semih Çetin de tutuklandıktan kısa bir süre sonra yatağa düşenlerden. Savcılık sorgusundan sonra tutuklanan ve bir anda hastalanan Tümamiral Semih Çetin’in avukatı Şule Nazlıoğlu müvekkilinin hipertansiyon ve bel fıtığı rahatsızlığı olduğunu söylemiş, GATA’dan aldıkları raporu mahkemeye sunduklarını ifade etmişti.

ENGİN ALAN İŞBAŞI YAPTI BİLE
‘’Balyoz Darbe Planı’’ soruşturması kapsamında, 22 Şubat 2010 tarihinde Bursa’da polis tarafından gözaltına alınan eski Özel Kuvvetler Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan tutuklama kararının ardından aniden fenalaşmış ve Ankara GATA’ya kaldırılmıştı. Tansiyon yükselmesi problemi yaşadığı ve gözünde bir kitle olduğu belirtilen Alan’ın Silivri’ye gönderilmesinin sakıncalı olduğu iddia edilmişti. Avukatı ve aynı zamanda eniştesi olan Ayhan Nacak müvekkilinin hayati tehlikesi bulunduğunu belirterek tutuksuz yargılanmasını istemişti. Yatalak hasta olduğu gerekçesiyle cezaevine girmek istemeyen Engin Alan, tahliye olur olmaz Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü (TSKGV) görevine geri döndü. Hastalığından eser kalmayan Korgeneral Engin Alan halen görevinin başında.

FİKİR ERGENEKONCULARDAN
Balyoz sanıklarının ilham kaynağı ise Ergenekoncular. Ergenekon soruşturmasında da benzeri bir yol izleyen sanıklar birbiri ardına hastalanmış, Silivri Cezaevi yerine GATA’ya götürülmüştü. İlk olarak eski Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur, GATA’ya yatırılmıştı. Eruygur’un, 17 Eylül 2008’de cezaevinde düşerek ağır yaralandığı iddia edilmişti. Durumu çok ciddi olduğu iddia edilen Eruygur, 21 Eylül 2008’de tahliye edildi ve ardından GATA’ya sevk edildi. Eruygur, bir süre GATA’da kaldıktan sonra taburcu edildi. Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ise 23 Ocak 2009’da rahatsızlığı gerekçesiyle GATA’ya sevk edilmişti. Tolon, hastaneye yattıktan 16 gün sonra da sağlık gerekçesiyle tahliye edilmişti. GATA’da misafir edilenlerden biri de emekli Tuğgeneral Levent Ersöz. Ersöz, ‘usulsüz’ olarak sevk edildiği GATA’da 6 ay yattı. Cezaevine dönmemek için kendisine ölümcül mikrop enjekte ettirdiği ileri sürüldü. Yine Ergenekon sanıklarından Hasan Atilla Uğur da 4 ay GATA’da yattı. Emekli Albay Arif Doğan ise Eylül 2008’den beri üç hastane değiştirdi. Doğan, 16 Temmuz 2009’dan beri GATA’da yatıyor.

‘ERGENEKON HASTASIYIZ”
İnternete düşen ses kayıtlarında ise Levent Ersöz olduğu iddia edilen kişi cezaevine girmemek için hastalık numarası yaptıklarını pişkince anlatmıştı.
İşte ‘Ergenekon hastasıyız’ şeklinde özetlenen o ses kaydı:
Levent Ersöz: ‘Niye hasta oldunuz’ dedi, ‘Hasta olur mu insan?’ falan dedi. Fulya Hanım dedi ki ‘Biz normal hasta değiliz. Biz başka türlü hastayız.’ (Gülüşmeler...)
Muzaffer Ersöz: Ergenekon hastasıyız (Gülüşmeler...).
Levent Ersöz: Öyle deyince adam da şaşırdı ne diyeceğini.
Muzaffer Ersöz: Böyle diyor güzel hoş bir hanımın yanında güleryüzlü hastalanılır mı? diyor. Ahhh dedim biz Ergenekon hastasıyız (gülüşmeler...) Ne desin yazık ondan sonra gelmiş. Sevgiye ihtiyacı var dedim. Bunun üzerine geldi Levent’i öptü (kahkahalar..)
Levent Ersöz: Camdan atacaklar seni bu gidişle...
Muzaffer Ersöz: O kadar uzun değil canımmm. Bir an dayanamadım yani ne var bunda. Ameliyat olursa uzar uzar. En az üç ay.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.