Şipşak Faik Silivri'de

Şipşak Faik Silivri'de
Daha önce nöbetçi olarak geldiği mahkemede Albay Dursun Çiçek'i jet hızıyla tahliye eden hakim Faik Saban, Çiçek'in yargılandığı Islak İmza davasına atandı...

Albay Dursun Çiçek’i tutuklandıktan 18 saat sonra jet hızıyla tahliye eden ve söz konusu tahliyesi, 'İyi çocuklar seninle gurur duyuyor', 'Kader mahkumlarının nöbetçi hakimi' ve 'Dama düşenin dostu baba Faik' yazılı dövizlerle protesto edilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden Faik Saban, Silivri’de görülen ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' duruşmasında ilk kez görev aldı.

HABERİN FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

3 kişi üyesi bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’ne Köksal Şengün ve Faik Saban’ın birlikte görev yaptığı takdirde, “İrtica ile Mücadele ve Eylem Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 4 tutuklu sanığın tamamının tahliye edileceği iddia ediliyor.

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' iddialarıyla ilgili haklarında dava açılan ve Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ile Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 7 sanıklı davanın 8. duruşmasına ilginç bir isim görev aldı.

Albay Dursun Çiçek’i tutuklandıktan 18 saat sonra jet hızıyla tahliye eden ve söz konusu tahliyesi, 'İyi çocuklar seninle gurur duyuyor', 'Kader mahkumlarının nöbetçi hakimi' ve 'Dama düşenin dostu baba Faik' yazılı dövizlerle protesto edilen İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden Faik Saban, Silivri’de görülen ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' duruşmasında ilk kez görev aldı.

ŞENGÜN VE ÖZESE YILLIK İZİNDE, SABAN GÖREVDE!..
Duruşmada; İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün yıllık izinde olması, üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin de yaklaşık 15 gündür izinde bulunması nedeniyle üye hakimlerden Hüsnü Çalmuk'un başkanlık yaptığı heyette, Beşiktaş'taki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi üye hakimlerinden Faik Saban da yer aldı. Cumhuriyet Savcısı Nihat Taşkın'ın da yıllık izin nedeniyle geçtiğimiz haftadan beri katılmadığı duruşmaya savcı olarak Mehmet Ali Pekgüzel katılıyor.

KÖKSAL ŞENGÜN, 4 TUTUKLUNUN TAMAMINA TAHLİYE İSTİYOR
Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, üye hakim Faik Saban gibi Albay Dursun Çiçek’in tahliyesini talep ediyor.

Köksal Şengün, “İrtica ile Mücadele ve Eylem Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan Albay Dursun Çiçek, avukat Serdar Öztürk, Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım’ın tamamının tahliye edilmesini istiyor. Şengün, 3 Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklu yargılanan 63 sanıktan 41'inin tahliyesini istemesiyle biliniyor.

ŞENGÜN VE SABAN BİRLİKTE GÖREV YAPARSA, TÜM SANIKLAR TAHLİYE OLABİLİR
3 kişi üyesi bulunan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti’ne Köksal Şengün ve Faik Saban’ın birlikte görev yaptığı takdirde, “İrtica ile Mücadele ve Eylem Planı” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu yargılanan 4 tutuklu sanığın tamamının tahliye edileceği iddia ediliyor.

FAİK SABAN, 18 SAAT SONRA DURSUN ÇİÇEK’İ TAHLİYE ETMİŞTİ
'Silahlı terör örgütüne üye olduğu' suçlamasıyla cezaevine gönderilen Albay Dursun Çiçek, tutuklandıktan bir gün sonra jet hızıyla tahliye edilmişti.

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesi altında imzası bulunduğu ileri sürülen Kurmay Albay Dursun Çiçek, 30 Haziran'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılara ifade verdi. Çiçek, İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'silahlı terör örgütü üyesi' olduğu iddiasıyla tutuklandı ve gece yarısı Hasdal Cezaevi'ne gönderildi.

Aynı gün 14. Ağır Ceza üyelerinden Yakup Hakan Günay izne ayrıldı ve üye açığını kapatmak için izinde olan 13. Ağır Ceza Hakimi Faik Saban heyete dahil edildi. Bu atama, mahkemedeki dengeyi bir anda değiştirdi. Albay Çiçek, tutuklanmasından 18 saat sonra 2'ye karşı 1 oyla serbest kaldı. Oylama sırasında Başkan Erkan Canak ve yeni üye Faik Saban, Albay Çiçek'in lehine oy kullandı.

“DAMA DÜŞENİN DOSTU BABA FAİK”
Genç Siviller hareketi Albay Dursun Çiçek'in tahliyesi protesto etmişti. Grup, 'Hakim Faik Saban Guinness Rekorlar Kitabı'na girsin' yazılı çelengi Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nin önüne bırakmıştı.

Grup adına konuşan Hayri İnce, hakim Faik Saban'ın rekorlar kitabına girmesi gerektiğini anlatmış, İnce, 'Dursun Çiçek hakkında hazırlanmış yüzlerce sayfalık jandarma ve emniyet raporlarını, ifade tutanaklarını, bant kayıt dökümlerini, belgeleri, dokümanı iki saatte inceleyip tahliye etmesiyle 'dünya hızlı okuma şampiyonu' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandığını, ayrıca meslektaşlarının 18 günlük çalışma ve inceleme sonunda verdiği tutuklama kararını iki saat içinde tahliyeye çevirerek, dünyanın en hızlı adalet tecellicisi rekorunu kırdığını' söylemişti.



Grup, 'İyi çocuklar seninle gurur duyuyor', 'Kader mahkumlarının nöbetçi hakimi' ve 'Dama düşenin dostu baba Faik' yazılı dövizler taşımıştı.

BAŞBAKAN’IN TELEFON GÖRÜŞMELERİNİ İLLEGAL YAYINLAYAN İP’Lİ UFUK AKKAYA SAVUNMA YAPTI
Bu arada; dünkü duruşmada; Ulusal Kanal'ın İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya savunma yaptı. Akkaya, iddianameden gazetecilik faaliyetinin yargılandığını çıkardığını iddia etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ses kayıtlarını Aydınlık dergisinin yayımladığını ifade eden Akkaya, bunlarla ilgili İP Genel Başkan Yardımcısının açıklama yaptığını ve bazı gazetelerde haber olduğunu kaydetti.

Duruşmada çapraz sorgusu yapılan tutuklu sanık Ufuk Akkaya'ya, mahkeme heyetine başkanlık yapan üye hakim Hüsnü Çalmuk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile dönemin KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin Aydınlık Dergisi'nde haber yapılmasının ardından, bu görüşmenin kayıtlarına dair emniyete yapılan ihbar mailiyle ilgili sorular yöneltti.

Çalmuk, ''Mektupta 'ses kayıtlarının asıl kaynağı Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya'dır' diyor. Polis gidiyor, buluyor. İhbarcı nasıl tutturmuş? Dışardan biri tutturamazdı, içerden biri olabilir mi ihbar mailini atan?'' diye sordu.

Akkaya da, Aydınlık Dergisi'nde iddia edilen görüşmeye ilişkin haber yapılmasının ardından ihbar mailinin gönderildiğini anımsatarak, ''İçerden mi dışardan mı bilemem. Aynı gün Milliyet Gazetesi'nde de ses kayıtlarının haberi yapıldı. 'Polis mi servis etti' diye düşündüm'' dedi. Duruşma bugün saat 09.00'a ertelendi.

55 YIL HAPSİ İSTENİYOR
İddianamede, tutuklu sanık Ufuk Akkaya'nın, "silahlı terör örgütüne üye olmak", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal etmek", "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme, amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" ve "kayda alınan konuşmaların basın yayın yoluyla yayımlanması" suçlarından 26 ile 55,5 yıl arasında hapisle cezalandırılması isteniyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.