Erdoğan, Bahçeli'yi halatla vurdu!

Erdoğan, Bahçeli'yi halatla vurdu!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Refenandum sürecine değinen Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye de yüklendi...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, '' Srebrenitsa, insanlık onurunun çok ağır bir yara aldığı yerdir. Srebrenitsa, sorumluları adalete teslim edilinceye kadar insanlığın kanayan yarası olmaya devam edecektir'' dedi. 

Türkiye'nin Balkanlarda barış ve istikrarın tesisi için yoğun gayret gösterdiğini, bugün de yeni savaşların yaşanmaması için özverili çalışma yürüttüklerini söyledi.

 

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmanın ilk bölümünde, Bosna-Hersek'e yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi, düzenlenen anma ve cenaze törenine ilişkin izlenimlerini, duygularını dile getirdi; değerlendirmelerde bulundu.

Bosna'da 1992-1995 yılları arasında Avrupa tarihinin en kanlı, en vahşi ve en kuralsız saldırılarının gerçekleştiğini, yüz binden fazla insanın hayatını kaybettiğini belirten Erdoğan, yaşanan savaş kadar acı olanın, Bosna Hersek halkının o günlerdeki yalnızlığı ve terk edilmişliği olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Ne yazık ki Avrupa'nın tam ortasındaki bu etnik temizlik girişimi adeta bir korku filmi izler gibi sadece izlendi. Zamanında müdahale yapılmadı. Bölgeye gönderilen barış gücü kendisini dahi korumaktan aciz kalırken, güvenli bölge olarak ilan edilen yerler en acı katliamlara sahne oldu'' diye konuştu.

Türkiye'nin o günlerde Bosna'ya ile dayanışma için seferber olduğunu belirten Erdoğan, Türkiye'nin insani dayanışmasının bugün Bosna'da hayırla yad edildiğini anlattı.

Srebrenitsa'da savaşın en acı kısmını oluşturduğunu belirten Erdoğan, Srebrenitsa'da yaşananları anımsattı.
Erdoğan, BM kamplarındaki 10 binden fazla kişinin toplu olarak katledildiğini ve iş makineleri ile toplu mezarlara gömüldüğünü belirterek, aradan 15 yıl geçmesine rağmen bu etnik temizliğin halen tüm atmosfere hakim olduğunu söyledi.

Yan yana dizilmiş 755 tabutun Srebrenitsa'nın nasıl bir acıya şahitlik etttiğinin anlamlı bir görüntüsünü oluşturduğunu dile getiren Erdoğan, soykırımın işlendiği günden tam 15 yıl sonra bir mezar taşına kavuşabilen bu cesetlerin farklı toplu mezarlardan toplanmış DNA testi ile bir araya getirilmiş kemiklerden oluştuğunu ifade etti.Erdoğan, bugün bile nerede olduğu ve nereye gömüldüğü belli olmayan ve mezar taşı bulunmayan binlerce kaybın olduğunu kaydetti.

''UNUTTURMAYACAĞIZ''

Erdoğan, şunları söyledi: ''Srebrenitsa, insanlık onurunun çok ağır bir yara aldığı yerdir. Srebrenitsa, Balkan ve Avrupa tarihinin çok ağır bir leke aldığı yerdir. Srebrenitsa, sorumluları adalete teslim edilinceye kadar, bütün kayıplar, bütün toplu mezarlar ortaya çıkarılıncaya kadar insanlığın kanayan yarası olmaya devam edecektir. Srebrenitsa'yı, orada yaşanan acıyı, oradaki soykırımı unutmayacak, unutulmasına da asla izin vermeyeceğiz.''

ERDOĞAN'IN DİĞER DEĞERLENDİRMELERİ İSE ŞÖYLE

RAKAMLAR HER ŞEYİ GÖSTERİYOR
Hala AK Parti ne yaptı diyenlere rakamlar cevap veriyor. Türkiye dünyada en hızlı büyüyen 4. Avrupa'da ise en hızlı büyüyen ülke konumuna geldik. Buraya durup dururken gelmedik. Bu işi ne kadar sıkı tuttuğumuzun alameti. Türkiye OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülke olmuştur. G-20'de ÇİN'den sonra en hızlı büyüyen ülke olmuştur. Bulgaristan, Romanya, Yunanistan, Danimarka, Hollanda, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, İsviçre, Kanada, ABD gibi ülkelerin büyüme oranları ile Türkiye arasında uçurum var.  

KİMSE ERKEN SEÇİM HAYALİ KURMASIN
Erken seçim hayallerini kimse kurmasın. Seçimler zamanında yapılacak. Gelişmiş ülke olmanın kriteri budur. Diyorlar ki her an bir seçim olabilir ya da referandumdan sonra erken seçim olabilir, yapın diye akıl verenler var... İnanıyorum ki, benim halkım bir defa bu darbe anayasasını evetle tarihe gömecektir. Seçimleri zamanında yapmak uluslararası yatırımcıların gitmesini önler. Burada neleri söyleyeceğimizi 81 vilayeti il ilçe tek tek hep beraber dolaşarak halkımıza gece gündüz demeden anlatacağız. 

TÜRKİYE KÜÇÜLSEYDİ ZİL TAKIP OYNARLARDI
Türkiye büyümeseydi ve rakamlar küçülmeyi gösterseydi emin olun zil takıp oynarlardı. Bunların büyüme diye bir derdi yok. Bunların tek derdi var; AK Parti'yi nasıl indiririz. Bunlar gerçekleri de söylemezler. AK Parti başarısız olsun da ne olursa olsun diyorlar. Biz milletimizi sevmeye, onları da üzmeye devam edeceğiz. Demek ki onların sevinç mantığı bu. Yeter ki milletimiz hayal kırıklığı yaşamasın diyecek ve yolumuza devam edeceğiz. 

BAHÇELİ'Yİ HALATLA VURDU
Terör ulusal bir mesele iken ne yazık ki hükümetleri karalama aracı olarak kullanılıyor. Terör Çukurca'dan, Şemdinli'den vururken, Ankara'dan eş zamanlı olarak vurmak fırsatçılıktır, terörün değirmenine su taşımaktır. Ne zaman Türkiye güçlenip atağa geçtiyse terör olayları arttı. Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren böyle hayati mesele MHP ile istişare niyetimiz daha en başından MHP tarafından reddedilmiştir. Biz her önemli konuda MHP'ye diyalog elimizi uzattık. İş birliği önerdik. Gelir bir kahve bir çay içersinizg idersiniz gibi gayri ciddi laubali hareketler gördük. Böyle en önemli ve acil konularda MHP işbirliğine yanaşmadı. İş adam asmaca oyununa gelince iştahlı bir şekilde gel beraber oynayalım çağrısı yaptılar. Erzurum meydanında halat atmakla bir yere varamazsın. Yasal değişiklikler olmadığı ziman halat elindeydi. O zaman niye gereğini yapmadın. Şimdi kalkıp her şey ortadayken sıkılmadan kalkıp bunu söyleyebiliyor. İktidar anayasa değişikliği yaparsa biz destek veririz. O aklı kendine sakla. Olur ki bir gün lazım olur.

MHP TABANINA İNCE MESAJ
MHP tabanına saygı duyuyorum. Ama yönetimin tabanla uyuştuğuna inanmıyorum. Referandum sürecinde MHP tabanı demokratikleşmede yerini alacak ve bu referanduma inanıyorum evet diyecek. Gençleri yaşatmada MHP yok. Ama sözkonusu öldürmek olunca, kendilerinin kaldırdığı idam olunca koşulsuz şartsız hazırlar. MHP ile aynı mihvalde siyaset üreten BDP'yi aziz milletime havale ediyorum. Neyin avukatlığına soyunduklarını şu çatı altında görüyoruz. Terör örgütünün temsilcisi olarak görüyoruz. Terörden nemalanan bir parti ile görüşmeyi teröre destek olarak görüyoruz.  

BDP'LİLERE "İNTİKAM" ELEŞTİRİSİ
Aziz milletimiz bu istismarcıları, şehit cenazelerini görüyor ve ona göre kararını verecektir. Cenaze arabasının önüne 'intikam' yazanların barış niyetleri yoktur. Burada barış diyeceksin, caminin önünde 'intikam' diyeceksin. Bizim medeniyetimiz bunu asla kabul etmez. Böyle bir milli meselede kapılarını bizlere açtıkları için CHP, BBP; SP gibi partilerimize şimdiden şükranlarımızı sunuyorum. 

HABERVAKTİM.COM-AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.