BDP’den şok açıklama

BDP’den şok açıklama
Terör örgütü PKK ile birlikte referandumu boykot kararı alan BDP’nin, halka güvenemediği için böyle bir yola başvurduğu belirtiliyordu. BDP Bitlis Milletvekili Mehmet Nezir Karabaş ise, AYM ve HSYK’da köklü değişiklik öngören Anayasa değişikli

Karabaş, “Tamam, biz daha çok demokrasi, daha çok özgürlük istiyoruz, bunun için anayasanın değişmesi gerektiğini söylüyoruz. Nitekim toplumun tüm kesimleri bunu söylüyor. Talep bu yönde. Ancak AKP ne yapıyor, herkesi kucaklayacak değişiklikler yapmıyor. Bazı kurumlarda ulusalcı ve CHP yanlısı kadroların yerine bizden birileri gelsin mantığıyla hareket ediyor. AKP kendini düşünüyor” dedi. BDP’li Karabaş, referandumu boykot edecek olmalarının Ergenekon’u, PKK’yı sevindireceği konusunda ise “Yok, katılmıyorum bu düşünceye. Ergenekon’un işine yaramaz. Ergenekon’un işine yarayan statükonun devamıdır” diye konuştu. Karabaş, “Anayasa’da değişikliği boykot ederek statükonun devamından yana tavır almış olmuyor musunuz?” şeklindeki sorumuz üzerine de “Hayır, biz başka bir şey yapmaya çalışıyoruz. Tümden boykot ediyoruz. Meydanlarda halka bunu anlatacağız. Halkımızı boykota çağıracağız” dedi. 

“KÜRTLERİN BAŞINA NE GELDİYSE İSLAM KARDEŞLİĞİNDEN GELDİ”
BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman da, “AKP kendine göre bir yargı, kendine göre bir bürokrasi oluşturma peşinde. “Bu kurumlarda ulusalcılar ağırlıktaysa, devlet, statüko birinci planda ise, bu gibi düzenlemelerle yarın da AKP öyle olacak. Benim yargım senin yargın olmamalıdır. Biz demokrasi ve hukuk istiyoruz” dedi. Yaman, “Kürtlerin başına bugüne kadar ne geldiyse İslam kardeşliğinden geldi. İslam kardeşliği formülüne katılmıyorum. Bunlar kendine Müslüman, kendine demokrat. AKP’nin yaklaşımı bu. Biz İslam kardeşliği ile falan değil, demokrasi ve hukuk ile çözülmesini istiyoruz. Dinsel konuların siyasete alet edilmemesi gerekir” diye konuştu.

“ALEVİLERE HAKLARI VERİLMEDİ”
Yaman, hükümetin sadece Anayasa Değişikliği üzerinde değil, diğer kanunlarla ilgili görüşlerinin de dikkate alınmadığından yakındı ve geçtiğimiz günlerde Meclis’te görüşmeleri yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Kanunu’yla ilgili taleplerinin reddedildiğini söyledi. Yaman, “Biz BDP olarak Diyanet’te Alevi yurttaşlarımızın da temsilinin sağlanmasını istedik. Alevi yurttaşlarımızın ibadethaneleriyle ilgili düzenlemeler yapılmasını istedik. Ama bunlar da reddedildi” dedi.

BİNİCİ: NE ORDA NE ORDA, BOYKOT CEPHESİNDE DURACAĞIZ
Urfa Milletvekili İbrahim Binici ise “Biz ne statükonun yanında yer alacağız, ne de AKP’nin makyajlı politikalarının yanında duracağız. Biz güçlü bir şekilde boykot cephesine çalışacağız” ifadelerini kullandı. Binici, boykot kararlarını seçmenlerine anlatmakta zorlanacakları görüşüne katılmadığını ifade ederek “Bunu anlatmakta kuşkumuz, kaygımız yok. Neden yok? Çok zor şartlarda 2 milyon oy almış bir partiyiz. Anlatamama gibi bir derdimiz yok. Ülkenin demokratikleşmesi uğruna yıllardır bedel ödüyoruz. Yine öderiz” diye konuştu.

Vakit

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.