Sav yine yaptı yapacağını

Sav yine yaptı yapacağını
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun, 1989 yılında hazırlanan Güneydoğu raporunu Başbakan Erdoğan'a sunmak istediği ancak Sav'ın buna karşı çıkması üzerine vazgeçtiği öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ileCHPlideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmeye CHP Genel Sekreteri Önder Sav yine damgasını vurdu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun görüşmede 1989 yılında hazırlanan Güneydoğu raporunu Başbakan Erdoğan'a sunmak istediği ancak Sav'ın buna karşı çıkması üzerine vazgeçtiği öğrenildi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın CHP üzerindeki ağırlığı devam ediyor. Sav, CHP Genel Başkanlık yarışında Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alarak eski Başkan Deniz Baykal'ı saf dışı bırakmıştı. Daha sonra Kongre'de Kılıçdaroğlu'nun oluşturmak istediği MYK listesine de karşı çıkarak kendi istediği isimleri listeye sokmuştu. Sav, partisininİstanbulİl BaşkanıGürsel Tekinile ters düştüğü için Tekin'in partinin MYK'sına girmesine izin vermemiş, Tekin il başkanlığına geri dönmek istemiş buna da izin vermemişti.

SAV'IN VESAYETİ
Sav'ın Kılıçdaroğlu üzerindeki etkisi dün de kendisini göstermeye devam etti. Başbakan Erdoğan'ın CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile görüşme talebinde bulunmasından sonra Kılıçdaroğlu 1989 yılında hazırlanan raporun tekrar hazırlanmasını istedi. Kılıçdaroğlu bu raporu Başbakan Erdoğan'a sunarak bu konuda CHP'nin eski raporlarının arkasında olduğunu gösterecekti. Ancak Sav'ın buna ısrarla karşı çıkması üzerine Kılıçdaroğlu geri adım atmak zorunda kaldı. Böylece Kılıçdaroğlu görüşmede yazılı hiçbir öneri sunmadan sadece CHP'nin Deniz Baykal'ın Genel Başkan olduğu dönemdeki görüşlerin benzerini tekrarlamakla yetindi. Sav'ın karşı çıkmaları üzerine Kılıçdaroğlu'nun bir kere bile 'Kürt sorunu'nu ağzına alamadığı belirtildi.Y.Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.