Oteldeki mescidi kaldırmak isteyince...

Oteldeki mescidi kaldırmak isteyince...
Dünyanın en büyük zincir otel işletmecilerinden Hilton, turizmin başkenti Antalya'ya girmek için uzun süredir girişimlerde bulunuyor.

Hilton, son olarak Köseoğlu Turizm Sağlık Hizmetleri ve İnşaat AŞ tarafından Antalya'nın Konyaaltı sahilinde yapılan Harrington Park Hotel'in işletmesine talip oldu. Ancak mescit nedeniyle otel yönetimiyle anlaşamadı. Hilton, konseptine uymadığı gerekçesiyle otel içindeki mescidin kaldırılmasını istedi.Otelyönetimi, bu şartı kabul etmeyince anlaşma sağlanamadı. Tesisin yatırımcısı olan şirket, oteli kendisi işletmeye karar verdi.

Harrington Park Hotel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köseoğlu, Hilton'un otelin işletmeciliğini almak için uzun süre uğraştığını, ancak bazı konularda anlaşamadıklarını söylüyor. Köseoğlu, "Onlar mescit istemedi. Ben de evcil hayvanların otele girmesi şartını kabul etmedim. Ayrıca otelde bay bayan havuzu ayrı. Saunalar da ayrı. Bunların da birleştirilmesini istediler. Anlaşamadık. Oteli kendimiz işletmeye karar verdik." diye konuşuyor. Sahil kesimindeki otellerin hiçbirinde mescit bulunmadığına dikkat çeken Köseoğlu, "Hilton ile anlaşamayınca otelin konseptini değiştirdik. Aile oteline döndük. Para gelsin de nereden gelirse gelsin anlayışında değiliz." görüşünü savunuyor. Yeni yatırımlarıyla ilgili bilgi veren otelin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köseoğlu, turizm sektörüne ilişkin de ilginç değerlendirmelerde bulunuyor.

Asıl mesleği müteahhitlik olan Köseoğlu, İstanbul'da 4 yıldızlı otel Fatih Berr ve Piyano Forte otelleriyle de turizm işletmeciliği yapıyor. Antalya'nın meşhur Konyaaltı sahilinde iki yılda tamamladığı Harrington Park Hotel'i geçtiğimiz günlerde hizmete açan Köseoğlu, dünyanın önde gelen oteller zinciri Hilton ile anlaşamayınca farklı bir konsept geliştirdi. Mutaassıptatilanlayışının modernize edildiği otelinde, bay bayan havuzu ve saunası ayrı. Tesiste, muhafazakar ailelerin de rahat bir tatil yapması için bayanlara özel açık ve kapalı havuz da bulunuyor. Alkol sadece lobi barlarda veriliyor. Ayrıca müşterilerin dini vecibelerini yerine getirebilmesi için de iki tane mescit yer alıyor. Otelden denize karayolundan değil, özel olarak inşa edilen tünelden ulaşılıyor. Tesettür otel olarak lanse edilmelerinden rahatsızlık duyduklarını dile getiren Mustafa Köseoğlu, "Kendimize bir konsept oluşturduk. Bunun farklı bir kimliğe sokulmasından rahatsızlık duyuyoruz. Burası gerçek bir aile oteli olacak. Ailesiyle tatil yapmak isteyen yerli ve yabancı misafirlere en kaliteli hizmeti vereceğiz. Fiyat bakımından da yerli-yabancı ayırt etmeyeceğiz." diyor. Harrington Park, Antalya'daki 'her şey dahil' sistemiyle çalışan otellerin aksine yarım pansiyon olarak hizmet verecek. Bu sistemi israfa karşı bir önlem olarak gördüklerini vurgulayan Köseoğlu, şöyle konuşuyor: "Antalya'daki oteller her şey dahil şeklinde çalıştığı için para kazanamıyorlar. Kalitesiz yemek veriyorlar. Onun da üçte ikisi çöpe gidiyor. Eğer müşteri para verirse tabağındaki yemeği bitirir. İsraf da önlenmiş olur." Antalya'daki çoğu otelin doldur-boşalt mantığıyla çalıştığını ileri süren Mustafa Köseoğlu, "Her şey dahil sistemi uygulayan oteller, çok ucuza veriyorlar. Bir öğle yemeği parasına yatak satıyorlar. Buradaki bir günlük otel parasına Avrupa'da çorba bile içemezsin. İngiltere'de 120 pound'un altında otel yok. Almanya'daki 4 yıldızlı bir otelin geceliği 225 Euro. Çoğu da iyi hizmet vermiyor. Türkiye'de kışın 20-30 Euro'ya her şey dahil yatak satılıyor." değerlendirmesinde bulunuyor.

Köseoğlu'nun verdiği bilgilere göre, otelde üç kral dairesi, 2 prenses, 15 süit, 32 aile, 228 de standart oda bulunuyor. Bin yataklı otelde, standart odaların fiyatı 100 Euro'dan başlıyor. Kral dairesinin fiyatı ise 2 bin 500 Euro. Ayrıca otelde 2 bin kişilik bir kongre salonu bulunuyor. Otelde 120 kişi çalışıyor. İstihdamın doluluk oranına göre 300'e kadar çıkarılması hedefleniyor. Zaman

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.