'Hain' subaylar terfi ettirildi!

'Hain' subaylar terfi ettirildi!
PKK’lılar için “bizim adamlar” diyen ve “çok zaiyat veriyoruz, heronları düşürelim” şeklinde konuşmaları dinlemeye takılan Üsteğmen Yüzbaşılığa, “çaresine bakarız” diyen Yarbay ise Albaylığa terfi etti

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) tespit ettiği, PKK mensuplarından “bizim adamlar” diye sözeden ve “Çok PKK’lı vuruluyor diye Heron’ları düşürelim” konuşmaları yapan 3 üst düzey subayla ilgili skandal giderek büyüyor. PKK’nın daha fazla kayıp vermemesi için çalışma yaptığı belirlenen ve “ihanetle” suçlanan subayların hiçbirin açığa alınmadığı gibi terfi ettirilerek TSK bünyesinde çok kritik görevlerde bulunmaya devam ettikleri ortaya çıktı. 

FIRAT Ç. ÇİĞLİ 2. ANA JET ÜSSÜNDE

MİT tarafından PKK’lı teröristler için “bizim adamlar” derken ve “Çok zayiat veriyoruz. Ya koordinatlarını değiştirin ya da Heron’ları düşürün” dediğini tespit ettiği Fırat Ç., sözkonusu dönemde Hava Pilot Üsteğmen rütbesindeydi. Dönemin Hava Kuvvetleri Savcısı “çürük çetesi” lideri Albay Ahmet Zeki Üçok tarafından ifadesi alınıp serbest bırakılan Fırat Ç., şuan Yüzbaşı rütbesinde ve İzmir Çiğli İkinci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda pilot olarak görev yapıyor. Subay arkadaşları tarafından Genelkurmay’a PKK’lı diye şikayet edilen Yüzbaşı Ç., Ege sınırlarımızı koruyan en önemli birlikte, milyon dolarlık jetlerle uçuşlar yapıyor.


SELÇUK Ç. ESKİSEHİR’DE GÖREVLİ

İhanet görüşmesindeki Heronların düşürülmesi isteğine “Tamam bir çaresine bakarız” karşılığı veren ve sadece ‘tanık’ olarak ifadesi alınan ikinci subay ise Selami Selçuk Ç. idi. Hava Pilot Yarbay rütbesinde olan Selçuk Ç. de skandal ortaya çıktıktan sonra terfi aldı. Şuan Albay rütbesinde olan Selçuk Ç., Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bombardıman pilotu olarak görev yapıyor. Ağır PKK’ya yönelik sınır ötesi hava hareketların da da katılan Eskişehir’deki Komutanlık, Türkiye’nin en önemli ağır hava bombardıman birliği olarak gösteriliyor.

ÇANAKKALE BOĞAZ KOMUTANI OLDU

Fırat Ç.’nin Heronları durdurması için yardım istediği bir diğer isim ise MİT tarafından kısa sürede tepsit edilmiş ve Tuğamiral Alaettin S. olduğu ortaya çzıkarılmıytı. Alaaddin S., tespitin yapıldığı dönemde Heronlarla ilgili en kritik birim olan Genelkurmay’daki ODC’nin başındaki isimdi. ODC, ABD’li ve Türk subayların birlikte çalıştığı, Heron görüntülerinin analiz edildiği birim olarak biliniyor. Alaettin S., skandalın ortaya çıkmasından sonra buradan alınarak Çanakkale’ye gönderildi. Alettin S. şuanda Türkiye’nin en kritik konumlarından birisi olan Çanakkale Boğazı’nın komutanı. Rütbesi “Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral” oldu.  

Telefondaki ses sesleriyle eşleşti

İhanet skandalı dosyasının üzerini örttüğü iddia edilen Çürük Çetesi tutuklu sanığı Albay Ahmet Zeki Üçok’un avukatı Celal Ülgen, yaptığı yazılı açıklamada; telefon görüşmesinde ‘Fırat’ şeklindeki seslenmeden dolayı bu isimdeki tüm Fırat isimli subayların ifadesine başvurulduğunu, Hava Kuvvetleri’nde görevli havacı pilot üstteğmen Fırat Ç. ile telefondaki ses kaydına yönelik Jandarma ve Emniyet kriminalin “iki sesin benzer olduğu” şeklinde rapor verdiğini açıkladı.

ÜÇOK ŞÜPHELİ EYLEM BULAMAMIŞ

Ülgen, dosyanın bu nedenle dosyanın Hava Kuvvetleri Komutanlığı askeri savcılığına gönderildiğini ve dosyanın müvekkili olan ve o tarihte dosyayı üstlenen savcı olan Albay Üçok’a ses kaydının alınmasından 1.5 yıl sonra ulaştığını savundu. Müvekkili Albay Üçok’un askeri savcı olduğu dönemde dosyayı kapatmaya çalıştığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını savunan Avukat Ülgen, Fırat Ç.nin tüm yakın çevresiyle birlikte teknik takibe alınmasına, bilgisayar kayıtları ve evinde arama yapılmasına rağmen hiç bir şüpheli eylem tespit edilemediğini savundu.

‘O SES AMİRALİN SESİNE BENZİYOR’

Açıklamada, savcı Üçok’un görevdeyken bir Amiral’in telefonda komutan olarak konuşan kişi olduğu yönünde bir ihbar geldiği ve ses kaydıyla ilgili Jandarma Kriminal’de yapılan karşılaştırmalarda ‘Benzer ses olabilir’ raporu verilmesi üzerine dosyalın Genelkurmay Savcılığı’na gönderildiği savunuldu.   

MİT yakalayıp Başbuğ’a verdi



2007 yılında MİT’in takibine takılan ihanet konuşmasına ilişkin rapor anında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ’a iletildi. Sözkonusu personelin anında açığa alınması beklenirken, aksine ismi geçen personeller terfi aldı. Soruşturma ise 3 yıldır sürüncemede bekletiliyor. Skandal olayla ilgili yargı sürecinde, Karargah Evleri dosyasına bakan Albay Üçok görevlendirildi. Üçok, Heron dosyasını Karargah Evleri dosyasıyla birleştirmedi ve sadece Üsteğmen Ç.’nin şüpheli sıfatıyla ifadesini alıp serbest bıraktı. Yarbay Ç. ise tanık sıfatıyla dinlendi.

MAHKEME MAHKEME DOLAŞTI

Emniyet ve Jandarma Kriminal raporlarıyla skandaldaki sesi tespit edilen, Tuğamiral Alaettin S. ile ilgili ise Askeri Savcı Üçok hiçbir işlem yapmadı. Skandal dosyayı üç yıl bekleten Üçok, şuan “çürük çetesi” yöneticisi olmaktan tutuklu. Üçok’un tutuklanması üzerine görevlendirilen yeni savcı Hakan Özbek, şüphelilerden birinin amiral olması nedeniyle dosyayı Genelkurmay Savcılığı’na gönderdi. Ancak herkesin kaçtığı dosyayı Genelkurmay Savcılığı kabul etmedi. Uyuşmazlığı Milli Savunma Bakanlığı Adalet Komisyonu karara bağladı. Soruşturmayı Genelkurmay Askeri Savcısı’nın yürütmesi kararlaştırıldı.

‘Suç işleyen TSK’da barınamaz’ demişti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, yaptığı açıklamalarda defalarca “TSK içinde darbeciler barınamaz, barındırmam” dedi. Başbuğ, suça karışanların da TSK’dan temizleneceğini ifade etti. Ancak “darbecilerin” dışında “PKK’lılara adamımız” diyenlerin TSK içinde hala açığa alınmamış olması kafa karıştırdı. Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül skandalı doğrularken, Genelkurmay konuyla ilgili günlerdir sessizliğini koruyor. Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.