Ecevit'in Brütüs'ünden 'derin' operasyon

Ecevit'in Brütüs'ünden 'derin' operasyon
Mustafa Sarıgül'ün, Kılıçdaroğlu için parti kurmaktan vazgeçmesinin perde arkası aralandı. Sarıgül o ismi bizzat kendisi açıkladı.

Sarıgül kendisini parti kurmaktan vazgeçiren kişinin Hüsamettin Özkan olduğunu açıkladı.

ECEVİT'İ ARKADAN HANÇERLEYEN 'DERİN' İSİM!
DSP-MHP-ANAP hükümetinin karakutusu Hüsamettin Özkan, Ecevit'i arkadan hançerleyen isim olarak biliniyor.
Ergenekon'un Ecevit'i başbakanlıktan indirme planında yer aldığı iddia edilen Özkan, Haberal gözaltına alındığında Haberal'ın adamlarıyla otelde gizlice toplantı yaparken görüntülenmişti.

SARIGÜL'ÜN CHP İÇİN PARTİ KURMAKTAN VAZGEÇMESİNİN ARKA PLANI
Mustafa Sarıgül, sürpriz bir şekilde parti kurmaktan vazgeçmesinin arka planını Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'ya anlattı.

SARIGÜL'E İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI VAADİNDE Mİ BULUNULDU?

Küçükkaya'nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Sözü samimi ve çarpıcı:
'Hüsamettin Özkan'ın tavsiyesi. O benim siyaset hocamdır. Partiyi kurma dedi, dinledim. Ben bunu kimse için değil, Türkiye için yaptım'
Sarıgül, bir siyasetçi için karar sürecinde 'esnekliğin' ve 'politik serüvende fedakarlığın' gereğini yaptı. 'Bölen' olmadı. Kılıçdaroğlu'na bir avans da o verdi.
Hüsamettin Özkan konusu ise bana ilginç geldi; ileride alakalı diğer aktörler ve başka boyutlarıyla da yazı ve inceleme konusu...

GÖZÜNDE İSTANBUL BELEDİYESİ VAR GİBİ
Geçen gün 24 saat arayla iki olay yaşadım. Sarıgül arayıp, 'İki saatini istiyorum' dedi, programları ayarladık, Maçka'da buluştuk, yanında işadamı Affan Keçeli ve Rahmi Koç'un yakın arkadaşı- televizyoncu Tahire Demircan bir de Ali Sabancı'nın şirketinden helikopter. 'Nereye gidiyoruz?' demeye kalmadan kendimizi 23 dakika sonra Bursa'da bulduk, Uludağ'da, zirvede...
Belediyenin yoksul öğrenciler için her yıl düzenlediği kampı ziyaret ettik. O çocukların ve ailelerinin coşkusunu görmeliydiniz. Ömründe ilk kez tatil yapan, ilk defa otel gören çocuklar...

Sarıgül hem hizmet odaklı icraat hem de insana dokunan siyaset anlayışıyla belediyecilikte başarılı, ötesini bilmem. Gidiş ve dönüşte helikopterden yaptığı İstanbul analizleriyle sanki günün birinde CHP'nin Büyükşehir adaylığını düşünüyormuş izlenimi edindim.

O yorum yapmadı ama ilginç olur değil mi?
Siyasette ebedi küslükler olmaz, belki de Sarıgül'ü CHP'de göreceğiz.
Seçimler yaklaştıkça 'güçlü rüzgarlar' kim bilir ne yönden esecek ve 'bir bilen' konumundaki 'güçlüler' acaba nereleri işaret edecek. 2011 seçimi belli ki çetin kutuplaşma ve 'AK Parti karşısında bütün muhalif hareketlerin işbirliği' sergileyeceği zeminde yapılacak. Kurgu açık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.