Fotoğraf bir değil, bir sürü

Fotoğraf bir değil, bir sürü
1.Ordu Komutanı Org. Ergin Saygun’un, 13 Nisan 2009’da İstanbul Emniyeti’ne gerçekleştirdiği esrarengiz ziyaretin perde arkasında, Murat Başbuğ’la fotoğrafı ortaya çıkan PKK sanığı Hasan Lala’nın gözaltına alınması olayının o

YENER DÖNMEZ’İN HABERİ

İlker Başbuğ’un, Hasan Lala’nın evinden oğlu Murat Başbuğ’la çekilmiş fotoğraflar çıktığından haberdar olunca, olayın basına sızmaması için Saygun’u İstanbul Emniyeti’ne gönderdiği belirtiliyor.

BAŞBUĞ DA İSTANBUL’DAYDI
Ergin Saygun’un İstanbul Emniyetini İlker Başbuğ’un talimatıyla ziyaret ettiği iddia ediliyor. Başbuğ’un o gün İstanbul’a oğluyla ilgili durumu öğrenince gittiği ileri sürülüyor. Ergin Saygun, İlker Başbuğ’u havaalanında karşılamıştı. Saygun’un Cerrah’la görüşmesinde, Hasan Lala’nın evinden çıkan fotoğrafların basına yansımaması konusunda ricada bulunduğu belirtiliyor. Nitekim bu ziyaretin meyvelerini verdiği, PKK üyesi olmakla halen yargılanmakta olan Hasan Lala ile Başbuğ’un oğlu Murat’ın arkadaşlığı basından bugüne kadar özenle gizli tutuldu.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR
- Lala 9 Nisan 2009 tarihinde yakalanıyor. Ergin Saygun 13’ünde Cerrah’ı ziyaret ediyor. Aynı gün Başbuğ da İstanbul’da. Genelkurmay açıklamasında ise, “Kişiye ilişkin iddialar 16 Nisan 2009 tarihli İstanbul Emniyet Müdürlüğünün yazısından öğrenilmiştir” deniliyor. Bu bir çelişki değil midir?
-Ergin Saygun’un ziyareti Lala-Murat fotoğrafıyla ilgili değil miydi?
-Genelkurmay’ın “Emniyet haber verdi” açıklaması büyük bir itiraf değil mi? Polis haber vermese Genelkurmay Başkanı’nın oğluna PKK’nın sızma yaptığından haberdar olunamayacaktı. Burada büyük bir askeri istihbarat skandalı yok mu?



-Hasan Lala’nın dosyasında Murat Başbuğ’la çekilmiş sadece bir fotoğraf yok. Çok sayıda fotoğraf var. Hepsi farklı zamanlarda farklı mekanlarda çekilmiş. Ayrıca aralarında görüşme ve yazışmalar var. Bu, aralarındaki ilişkinin 3 yıl öncesinde arkadaş grubunda çekilmiş bir fotoğraftan ibaret olmadığını göstermez mi?
-Lala’nın reklam ajansında çok sayıda manken var. Bunlarla Murat Başbuğ’un uygunsuz görüntülerinin çekilip şantaj yoluyla kullanılma riskinden söz ediliyor. Bu konuda bir açıklamanız olacak mı?
-Bu olay, bu iddialar öyle “Bu fotoğraf, üç yıl önce bir arkadaş grubu ortamında çekilen bir resimdir” denilerek, geçiştirilebilecek bir olay mı?

-”Haberde yer alan hususlar ise gerçeği yansıtmamaktadır” deniliyor. Gerçek olmayan nedir?

-Hasan Lala adlı şahsın, PKK’ya üyelikten yargılanan biri olduğu yalan mı?

-Lala’nın 12 ay hapiste yattığı, bugün halen PKK’ya üyelik iddiasıyla tutuksuz yargılandığı yalan mı?

-Murat Başbuğ'un Hasan Lala adlı kişiyle arkadaş olduğu yalan mı?

-PKK'ya üyelikten yargılanan Lala, emniyet ve savcılıktaki ifadesinde bazı asker yakınlarıyla ilgili Murat Başbuğ’dan taleplerde bulunduğu iddiasını doğruluyor. Bugün PKK’ya üyelikten yargılanan bir ismin asker yakınlarıyla ilgili talepleri yerine getirilmiş midir?

İLGİLİ DİĞER HABERLER

BAŞBUĞ'UN OĞLU PKK SANIĞI İLE

TSK'DAN O FOTOĞRAF AÇIKLAMASI

FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ DOĞRULADI

HÜRRİYET OKURLARINI TATMİN ETMEDİ

ASIL BUNLARA CEVAP LÜTFEN

FOTOĞRAF BİR DEĞİL, BİR SÜRÜ


VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.