İslamiyet'i seçen Türkiye'ye koşuyor

İslamiyet'i seçen Türkiye'ye koşuyor
Türkiye, Müslümanlığı seçen Avrupalı çiftlerin gözde tatil merkezi haline geldi.

Geçen yıllara oranla ülkemize gelen Avrupalı Müslüman sayısında yüzde yüzlük artış yaşandı...

Müslümanlığı seçen yabancıların tatil seçenekleri arasında Türkiye'nin ilk sırada yer aldığı anlaşıldı. Ülkemize gelen ve alternatif turizmi tercih eden sonradan Müslüman olmuş yabancıların sayısında yüzde yüzlük artış yaşandı. Başbakan Erdoğan'ın 'One minute' olayından sonra Türkiye'nin yabancı Müslümanların gözünde değerini ve itibarını bir kat arttırdığına dikkat çeken otel sahipleri, alternatif turizm için yeni arayışlar içerisine girdi.

100'DE 100 DOLU

Bu yıl dördüncü sezonuna 'merhaba' diyen ve henüz ağustos ayı gelmeden yüzde yüzlük doluluk oranına ulaşan Şah Inn Paradise Tatil Köyü, sonradan Müslüman olmuş Avrupalı turistlerin en çok rağbet ettiği tatil beldeleri arasında ilk sıraya yerleşti.

YATIRIM ŞART

Alternatif tatil sektörüne olan rağbetin arttıkça yeni yatırımların şart olduğunu söyleyen Şah Inn Paradise Genel Müdürü Yusuf Yücel, "Tesisimizde alkol olmadığı ve bayan-erkek havuzları ayrı olduğundan, algılama da farklı oluyor. Ama bizim bütün aktivitelerimiz beraber. Sahilde bikinisiyle güneşlenmek isteyen bayan da rahat edebiliyor, eşiyle beraber denize girmek isteyen de. Önümüzdeki üç yılda arz-talep doğrultusunda İstanbul-Manavgat ve Side bölgesinde tatil merkezlerinin açılışı için çalışmalara başladık. Atatürk Havalimanı çevresinde bir şehir oteli düşünüyoruz" dedi.

DUDO'NUN İLK TERCİHİ

İnternet üzerinden yaptığı araştırmayla Türkiye'yi tercih ettiğini söyleyen Alman ekonomist Alois Edin Dudo da eşi ve iki çocuğuyla rahat edebileceği alternatif tatil yerlerinin sayısının artırılması gerektiğini ifade etti. 16 yaşında ailesiyle birlikte Müslüman olduğunu belirten Dudo, "Benimle birlikte önceden Katolik olan Ganalı bir arkadaşım vardı. O da Müslüman oldu. Tatil için Türkiye'ye gelecek. Son yıllarda Avrupa'da daha önce niçin yaşadığını bilmeyen, hedefi olmayan kişilerin İslamiyet'e geçiş süreci hızlandı. Özellikle Hamburg, Münih, Paris gibi büyük şehirlerde Müslümanlığa geçiş yükselen trend" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.