25 muvazzafa GATAkulli formülü

25 muvazzafa GATAkulli formülü
Genelkurmay, Balyoz kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 25 muvazzaf komutanı terfi ettirmek için GATAkulli formülünü geliştirdi...

Balyoz Darbe Planı kapsamında mahkemenin 102 asker için verdiği tutuklama kararına karşı yine GATA formülünün devreye sokulacağı öğrenildi. Muvazzaf subayların bu yöntemle YAŞ toplantısında dışarıda olması sağlanacak.
Balyoz soruşturmasında haklarında tutuklama kararı verilen muvazzaf subaylar için GATAkulli formülü gündemde. Haklarında tutuklama kararı olan muvazzaf subayların, daha önce Ergenekon ve Balyoz sanıkları için uygulanan yöntemde olduğu gibi tutuklama emrinden önce GATA'ya yatırılacağı ile sürüldü.

Balyoz Darbe Planını soruşturması kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen 102 muvazzaf ve emekli subay için bugün işlem başlıyor. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararı emniyet ve merkez komutanlıklarına ulaştı. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 102 emekli ve muvazzaf subay hakkında verdiği tutuklama kararına karşı Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu'nun muvazzaf subaylar için GATA formülünü geliştirdiği öğrenildi. Tutuklanması istenen emekli subaylar için emniyet yakalama müzekkeresi hazırlayacak. Görevdeki subaylar için ise merkez komutanlıkları yakalama müzekkeresi çıkaracak.

HEDEF, YAŞ TOPLANTISINA TUTUKSUZ GİRMEK

Tutuklama kararına 7 gün içinde itiraz edilmesi gerekiyor. Hıfzı Çubuklu'nun itiraz süreci sonuçlanıncaya kadar muvazzafların GATA başta olmak üzere askeri hastanelere yatmaları önerisini geliştirdiği belirtildi. 7 günlük süre dolmadan 1 Ağustos tarihinde YAŞ toplanacağı için bu süre zarfında muvazzaf subaylar dışarıda tutulmuş ve cezaevine girmeleri önlenmiş olacak. YAŞ toplantısında durumları ele alınacak komutanlardan Adana 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Nejat Bek, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Hakkari Taktik Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Gürbüz Kaya, Tümgeneral Salim Erkal Bektaş, Tümgeneral Abdullah Dalay, Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tuğgeneral Kasım Erdem, Tuğgeneral Ali Aydın gibi isimler hakkında yakalama kararı çıkmıştı.

SON ÇARE MAHKEMEYİ DAĞITMAK

Yine Ankara kulislerinde konuşulan iddialara göre, Hıfzı Çubuklu'nun İstunbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti'nin dağıtılması için çalışmalar içinde olduğu belirtiliyor. Bu iddialardan dolayı yarın yapılacak HSYK toplantısının önemi daha artıyor. Çubuklu'nun bu tutumu nedeniyle yarın bütün gözler HSYK'da olacak.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.